Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
17 kwi 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
Jak zrobić chinkali – gruzińskie pierogi z jagnięciną
Witajcie po świątecznej przerwie! Mam nadzieję, że radośnie spędziliście Wielkanoc i pełni sił wróciliście do codzienności. Ja wracam do Was po krótkim urlopie, po którym dla równowagi przez całe Święta przechodziliśmy wszyscy grypę żołądkową. Taka kom...
Kucharenka.pl
Obiad
,
Pierogi
,
Jagnięcina
,
Chinkali
,
Kuchnia gruzińska
Chinkali
Chinkali to gruzińskie pierożki wypełnione mięsnym farszem i rosołkiem. Charakteryzuje je kształt sakiewki i sposób jedzenia chinkali chwytamy od góry, odgryzamy kawałek, wypijamy (a wręcz wysiorbujemy) rosołek, po czym zjadamy pierożka ...
Gotuj z Kasią
Dania główne
,
Bez nabiału
,
Przepisy na Thermomix
,
Cebula
,
Mięso
,
Kolendra
,
Natka pietruszki
,
Mięso mielone
Gruzińskie pierogi z mięsem - CHINKALI.
Dzisiaj mam dla Was gruzińskie pierożki chinkali z mięsem. Chinkali to takie jakby kołduny nadziane surowym mięsem, następnie gotowane jak tradycyjne pierogi. Podczas tego gotowania wytwarza się płyn wewnątrz pieroga. To on właśnie wyróżnia chink...
RADOŚĆ KIPIĄCA UŚMIECHEM
Skworcu.pl
,
Mięso
,
Dania mączne
,
Pierogi
Kuchnia Gruzińska
Kuchnia gruzińska jest już bardzo dobrze znana i popularna, jednak dopiero po wyjeździe do Gruzji doskonale rozumiem dlaczego zyskała taką sławę. Będąc w tym kraju nie możecie się obawiać o to że będziecie głodni, albo że nie będzie gdzie zjeść. Dobre ...
Follow the Taste
Kulinarne podróże
,
Podróże
,
Ser
,
Lifestyle
,
Kolendra
,
Mięso
,
Bakłażan
,
Buraki
,
Gruzja
,
Warzywa
,
Orzechy włoskie
,
śliwki
,
Wino
,
Granat
,
Kuchnia gruzińska
,
Pierogi
,
Restauracje
,
Tbilisi
,
Chaczapuri
,
Chinkali
,
Churchele
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem
Chinkali chodziły za mną od dawna. Nie miałam jednak odwagi, by je zrobić. Przerażała i jednocześnie paraliżowała mnie wizja rosołu w pierogach, gdyż za żadne skarby nie wiedziałam jak wlać rosół do środka i zgrabnie zawinąć chinkali. Postanowiłam ten ...
Madame Edith
Chinkali z mięsem
Chinkali z mięsem to danie kuchni kaukaskiej, bardzo popularne zwłaszcza w Gruzji. Chinkali to inaczej pierogi, czy też duże kołduny, które zwija się jak sakiewki. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka rosół i zakońc...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi i kluski
,
Kołduny
,
Chinkali
,
Chinkali z mięsem
,
Danie kuchni kaukaskiej
,
Gruzińskie pierogi
,
Pierogi gruzińskie
Chinkali
Kolejne gruzińskie danie...troszkę podobne do pierogów z mięsem. Cechą charakterystyczną jest rosół, który powstaje podczas gotowania chinkali. Najpierw odgryzamy kawałek spodu, wypijamy rosół i jemy do "ogonka" (resztę wyrzucamy). Gorąco polecamy.Skła...
R'n'G Kitchen
Dania główne
,
Kuchnia gruzińska
Nepalskie pierożki momo (z mięsem)
W Nepalu dwie najbardziej popularne potrawy to: dal-bhat (ryż z soczewicą) oraz momo: czyli ... pierogi! Jak wyglądają nepalskie pierogi? Właściwie różnią się nadzieniem i sposobem podania. Bo już na przykład lepienie - sposób łączenia brzegów - nie b...
Studnia Miodu
Danie główne
,
Kuchnia nepalska
,
Pierogi
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha