Przepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole to danie kuchni meksykańskiej. Z wykorzyst...
Kochani,dziś z okazji świąt Bożego Narodzenia, chciałam Wam podziękować, że ze mną tu jesteście i że mam dla kogo pisać. Życzę Wam radosnych i pełnych rodzinnego ciepła świąt, albo takich spędzonych na białych szaleństwach, lub wręcz przeci...
Kochani, dziś krótko ;) Życzę Wam wspaniałych świąt spędzonych tak, jak sobie wymarzyliście i wszystkiego najsmaczniejszego!Jeśli pogoda pokrzyżowała wasze plany i z nadmiaru czasu, zbieracie właśnie przepisy na przyszłe święta, to przygotowałam dla Wa...
To prawdopodobnie jedyne na świecie krakersy, których całej miski nie będziecie w stanie zjeść na raz dlaczego? Mają hiperdawkę błonnika.. no ale co z tego? Błonnik jest fajny bo: pęcznieje w brzuchu NIESAMOWICIE, a więc bardzo szybko czujemy ...
Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w postaci babki płeszniki i quinoą, oczywiście 100% bezglutenowe, trochę pikantne dzięki o...
Moja miłość do awokado była miłością trudną. Przypominała historię miłosną z „Przeminęło z wiatrem” rozstania, powroty i okazjonalna histeria. Unikaliśmy się długo, patrząc jednocześnie z tęsknotą. Ono szeptało „weź, spróbuj”, ja odwracałam gło...
Kolejna wersja bezglutenowej owsianki z quinoą, tym razem taka poprawiająca humor i dodająca energii w zimowy poranek :)Składniki:pół szklanki ugotowanej białej quinoy1 łyżka płatków owsianych BG2 łyżki płatków jaglanych BG1 łyżka płatków teff1 łyżeczk...
Guacamole totalnie zawróciło mi w głowie! :)dzisiaj z pistacjami i papryczką, ale za to bez kolendry (patrz - Guacamole - klik)¡El Guacamole me ha vuelto loca totalmente! :)Hoy con pistachos y pimiento pero, en cambio, sin coliandro (mira - Guacamole -...