![DSC06272](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/DSC06272.jpg)
SZCZAW NA ZIMĘ
Składniki:
- 5 pęczków szczawiu
- Sól
- Olej do smażenia
Wykonanie:
Szczaw dokładnie opłukałam, przejrzałam (żeby nie było żyjątek). Liście szczawiu pokroiłam, w rondlu rozgrzałam olej (około 3-4 łyżki), wrzuciłam szczaw i chwilę poddusiłam.
![270_360_suszarka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2014/11/270_360_suszarka.jpg)
![270_360_piekarka](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/270_360_piekarka.jpg)
Gdy tylko zmniejszył swoją objętość, troszkę posoliłam (około 1 łyżeczki) i napełniłam słoiczki. Użyłam małych słoiczków ponieważ szczaw jest kwaśny i na zupę w moim przypadku wystarczy.
Słoiczki zakręciłam i pasteryzowałam około 15 minut.
![DSC06273](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/DSC06273.jpg)
![DSC06276](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/DSC06276.jpg)
![DSC06277](http://przepisyjoli.com/wp-content/uploads/2015/09/DSC06277.jpg)