• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2051 wyników

Przepis na wnętrze

Przepis na COCOA. Recenzja czekolady.
COCOA. Recenzja czekolady.
Nigdy nie udało mi się wygrać. Brałam udział w niezliczonej ilości konkursów, najróżniejszych akcji i innych takich, i nic. Moje usilne działania i przekonanie, że "tym razem na pewno się uda!" kończyły się kompletnym fiaskiem. I tak mijały lata i rosł...
Dorwać Królika!
Na surowo, Słodkości, Niekoniecznie kulinarnie, A jak smakuje...?
Przepis na Dorada pieczona w soli morskiej
Dorada pieczona w soli morskiej
Nie ma chyba metody przygotowania świeżej ryby, która pozwalałaby lepiej zachować jej naturalny smak i pozwoliła stać się niekwestionowaną gwiazdą posiłku. Ryba pieczona w soli jest soczysta, jędrna, niewysuszona. Zioła można dobrać dowolnie, według wł...
Życie smakiem się toczy...
Potrawy bezglutenowe, Dania rybne, Dania "light", Dorada
Przepis na Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce
Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce
Kolejne klasyczne danie w naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem nieco suche, ale nam to wcale nie przeszkadza. Często...
Wilczkowy Świat
Kulinarnie, Piątkowe Inspiracje
Przepis na Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki.
Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki.
Chinkali, to oprócz chaczapuri, jedno z tradycyjnych dań kuchni gruzińskiej. Pierożki te robione są z takiego samego ciasta, jak nasze polskie pierogi, różni je natomiast sposób zaklejania - podczas gdy my tworzymy półksiężyce, Gruzini zlepiają sakiewk...
Poezja Smaków
Slider, Kluski i pierogi
Przepis na Chleb razowy żytni na zakwasie
Chleb razowy żytni na zakwasie
Pamiętam, jak dostałem zakwas, który hoduję do tej pory i zrobiłem mój pierwszy chleb. Był to właśnie chleb razowy żytni. Moja pierwsza próba wypieku domowego chleba nie była zbytnio udana. Chleb był niewyrośnięty, gliniasty i za mało słony. Jednak ja ...
Sweet'n'Sour
Ciasto, Kuchnia polska, Przepis podstawowy, Chleb, Pieczywo
Przepis na Tort rumowo - czekoladowy
Tort rumowo - czekoladowy
Tort nadający się na wszelakie imprezy okolicznościowe. Ten akurat powstał z okazji urodzin mojego taty. Pyszne rumowy wnętrze z czekoladowym wykończeniem, oblany mleczną czekoladą. Niezwykle puszysty biszkopt nasączony sokiem z cytryny równoważy masy,...
Mama gotuje i testuje
Kuchnia, Ciasto, Emix, Tort
Przepis na Zapiekana owsianka migdałowo-pomarańczowa z czerwonymi pomarańczami
Zapiekana owsianka migdałowo-pomarańczowa z czerwonymi pomarańczami
Taka sytuacja Masz nieodparte wrażenie, że dwie zapomniane czerwone pomarańcze, resztka mleka migdałowego i łyżka marmolady pomarańczowej, pozostawiona na pastwę losu w wielkim słoju, gapią się na Ciebie z wyrzutem. Co robisz? A. Wybiegasz w pop...
Skumbrie w tomacie
Desery, Bezglutenowe, Śniadania i podwieczorki, Bezmleczne, Przystawki i przekąski, Pomarańcze, Migdały, Płatki owsiane, Czerwone pomarańcze, Płatki migdałowe, Mleko migdałowe, Marmolada pomarańczowa, Marmolada z gorzkich pomarańczy
Przepis na Chleb pszenny na żytnim zakwasie razowym
Chleb pszenny na żytnim zakwasie razowym
Pieczenie chleba to moja prawdziwa pięta achillesowa. Dawno temu postanowiłam, że muszę się tego nauczyć. Najpierw przerażało mnie zrobienie zakwasu. Tyle się naczytała, że to takie trudne, że nie wychodzi, że pleśnieje, itd, itp. Latem dostałam zakwas...
CZERWONY FARTUSZEK
Drożdże, Mąka chlebowa, Pieczywo, Zakwas
Przepis na Hiszpania za chmurami w El Toro
Hiszpania za chmurami w El Toro
Sceptycznie odnoszę się do wszelkich kulinarnych promocji. Złe doświadczenia wiążą się przede wszystkim z ofertami w zakupach grupowych, które stanowią swoisty pocałunek śmierci dla ogłaszających się tam przybytków. Jeśli bowiem ktoś rozd...
Zjedz Kraków
Miejsca, Hiszpania, Chorizo, El toro, Paella
Przepis na Bywam w (Trój)mieście: Tu’gether w Sopocie
Bywam w (Trój)mieście: Tu’gether w Sopocie
Ten tekst będzie nieprzyzwoicie euforyczny. To wszystko przez jedzenie, którym karmią w restauracji Tugether w Sopocie. Zbliżający się koniec roku prowokuje do podsumowań, a te w trójmiejskiej gastronomii zapowiadają się w tym roku niezwykle cie...
Food And Good Mood
Na mieście, Miejsca, Restauracja, Sopot, Tu'gether
Przepis na Jak usmażyć perfekcyjny stek
Jak usmażyć perfekcyjny stek
Mało które danie jest w stanie zdeklasować dobrze zrobionego i podanego soczystego steka wołowego. Bardzo popularny w krajach anglosaskich, podawany na wiele różnych sposobów, u nas nadal uznawany za danie dość wykwintne. Na przekór obiegowej opinii p...
ŁapSmak
Proste, Tradycyjny, Grill, Pubowe, Mięso, Marynaty, Brytyjskie, NIEZBEDNIK, Steki, CIEKAWOSTKI, Porady
Przepis na Przebudzenie wrocławskiej kuchni – nowe menu w Barbarze
Przebudzenie wrocławskiej kuchni – nowe menu w Barbarze
Ktoś, kto od podszewki zna zakamarki Wrocławia na pewno skojarzy kultowy lokal Barbara, który po wielu latach wrócił na kulinarną mapę miasta. W ostatnich dniach ... Post Przebudzenie wrocławskiej kuchni – nowe menu w Barbarze pojawił się poraz pierwsz...
Magazyn kulinarny Codogara
Miejsca i ludzie, Z Kraju, Relacja, Barbara, Newsy, Nowe menu
Przepis na LOCO LOCO
LOCO LOCO
Jesteśmy, jesteśmy! Po raz chyba tysięczny wracamy po kolejnej przerwie. Dzisiaj na ruszt wrzucamy kuchnie z LOCO LOCO czyli nowego miejsca na kulinarnej mapie Bydgoszczy.Ta urocza knajpka z ulicy Długiej specjalizuje się w czymś takim jak TEX-MEX czyl...
Bydgoski Talerzyk
Recenzje
Przepis na Domowy, lekko pikantny ajvar
Domowy, lekko pikantny ajvar
Oby taka piękna pogoda utrzymała się jak najdłużej! Już cała jestem w skowronkach na myśl o jutrzejszym dniu. Niby zwykły dzień, a jednak wyjątkowy. Zaczęłam odliczać.Ostatnio zaczęłam przygotowywać najróżniejsze pasty do kanapek. Odkąd wyrzuciła...
Just Be Fit Be Strong!
Wegetariańskie, Bezglutenowe, Niskokaloryczne, Wegańskie, Obiady, Dla diabetyków, Czosnek, Papryka, Pomidory, Sosy/pasty/pesto, Smarowidła na słono, Bakłażan
Przepis na Pieczona kaczka z farszem gryczanym, na ciepłej sałatce z gruszek, buraków i czerwonej cebuli
Pieczona kaczka z farszem gryczanym, na ciepłej sałatce z gruszek, buraków i czerwonej cebuli
Farsz do kaczki:1/2szklanki kaszy gryczanej, palonej1szklanka wody10 plasterków suszonych jabłek2 łyżki sułtanek5suszonych podgrzybków, same kapelusze, namoczone w zimnej wodzie, dzień wcześniej (pominąć dla małych dzieci)2kacze...
gotuję komuś...
Słone, Obiady, Święta, Mięso, Kasza, Kaczka
Przepis na Hariyali Parwal. Wężowa tykwa lub cukinia z pikantnym cebulowym farszem
Hariyali Parwal. Wężowa tykwa lub cukinia z pikantnym cebulowym farszem
Przedstawiam kolejne dziwne warzywoprzywiezioneze Sri Lanki. Tykwa wężowa (snake albo serpent gourd, po indyjsku padwal) jest na subkontynencie indyjskim bardzo popularna i bardzo tania. Na zdjęciach we wpisie o Sri Lancewyróżnia ...
Trzy posiłki dziennie
Ciekawe produkty, Vege, Subkontynent indyjski
← Poprzednia
5152535455
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin