Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291619 wyników
Przepis na smalec z wolnowaru
Czerwona kapusta - duszona z pigwą
Czerwona kapusta - duszona to smaczny dodatek do ciemnego mięsa kaczki, gęsi i dziczyzyny. Dlatego właśnie teraz jesienią i zimą ma największe powodzenie. Najpopularniejszą z dodatkiem jabłka i cydru prezentowałamtutaj, duszoną w soku pomarańczow...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Cebula
,
Pieprz
,
Bulion
,
Ocet balsamiczny
,
Smalec
,
Goździki
,
Kapusta czerwona
,
Pigwa
Tatar z suszonych pomidorów (wegańskie, bezglutenowe)
Dla wielu rozpoczynających swą przygodę z dietą roślinną Wielkanoc jest dużym wyzwaniem. Chcemy dogodzić sobie, ale najbardziej członkom rodziny, których sposób odżywiania zazwyczaj odbiega od naszego. Zawsze doradzam, by uszanować innych i ugotować ja...
true taste hunters
Wielkanoc
,
Przekąski
,
Suszone pomidory
Żuławskie smaki czyli regionalne pyszności
Żuławskie smaki czyli regionalne pyszności Dzisiejszy wpis poświęcę na nowość na rynku, a mianowicie na "Żuławskie smaki". Jeżeli szukacie dostawców zdrowych, swojskich, świeżych i smacznych produktów, to właśnie wpis dla Was. Gdy zaczęłam czytać o Żuł...
stolik w kropki!
Stolikwkropki
,
Off topic
,
Kuchnia polska
,
Regionalne produkty
,
Smaki żuław
,
żulawskie smaki
Tradycyjne gołąbki
Tradycyjne bez kombinowania tak jak lubię najbardziej czyli z sosem pomidorowym.Składniki:1 główka kapusty białej (mała)0,5 kg mielonego udźcaz indyka3 paczki ryżu (brązowego)ćwiartka cebuli (nie jesteśmy jej fanami można dać więcej)smalec kaczys...
wariatkawkuchni.pl
Kuchnia polska
Pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami...
Składniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, twaróg 25 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 duża, pieczarki 35 dag, majeranek 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyż...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
DIETETYCZNE-gastricbaypass
,
PIEROGI-INNE KLUSKI
Zawijaniec z ciasta krucho-drożdżowego
Jeśli chodzi o masę makową to ja zawsze sobie obiecuję, że zrobię sama z takiego ucieranego maku, że odkurzę swoją makutrę, ale zawsze kończy się tak samo :) w koszyku ląduje puszka gotowej masy makowej. W tym roku nie było inaczej i na koniec sk...
Izioni pyszne smaki
Boże Narodzenie
,
Ciasta z makiem
Kotlety z łososia
Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.Składniki 500 g filetu z łososia (atlantycki)1 jajko1 ce...
R'n'G Kitchen
Ryby
,
Dania główne-rybne
,
Kotlety mielone
Pyszne kotlety mielone
Pyszne kotlety mielone Zapewne większość z Was do swoich kotletów mielonych (sznycli) dodaje bułkę namoczoną w mleku lub wodzie. Ale czy próbowaliście tych z kaszą, np. jęczmienną? Miękkie, delikatne w środku, a na zewnątrz z chrupiącą skórką c...
Kuchenny Kodeks
OBIADY
Krem z dyni i żółtej soczewicy z pestkami w kurkumowej oliwie
Dwa tygodnie spędzone na tzw. "diecie pudełkowej" skutecznie zwiększyły mój apetyt... przede wszystkim na gotowanie! W tym czasie dostałam też książkę Marty Dymek, przeglądałam z zapałem Ottolenghiego, nie przestawałam zaglądać na ulubione blogi, myślą...
SUPERFOODS IN WARSAW
Bezglutenowo
,
Zupa
,
Strączkowe
,
Dynia
Włoski granitowy garnek Ballarini Lucca...
brałam udział w konkursie organizowanym na blogu Ala piecze i gotuje = "zobacz TUTAJ-Konkurs z Ballarini ", dodałam przepis na konkurs i udało mi się wygrać nagrodę włoski granitowy garnek Ballarini Lucca 20 cm więcej o garnku można przeczytać na stron...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
Nagroda
,
Akcesoria-dodatki-wyposażenie kuchni
Meksykańskie smażone ciastka
Kilka dni temu wpadł mi w oko ten przepis, zaciekawił mnie do tego stopnia, że dzisiaj postanowiłam je zrobić. Jeśli mnie ktoś zapyta o zdanie na ich temat to uczciwie powiem, że są smaczne, ale ja jednak wolę nasz tradycyjne faworki. Próbowanie smaków...
Izioni pyszne smaki
Karnawałowe słodkości
Pasztet z wołowiny z wątróbką i boczkiem
To już kolejny przepis na blogu na pasztet. Ten jest zdecydowanie moim najlepszym. Szczerze go polecam nie tylko na wielkanocny stół. Bardzo dobry pasztet. Najlepszy jaki kiedykolwiek robiłam. Tłuściutki, wilgotny, dobrze przyprawiony. Same mięso. Napr...
Manufaktura Ciastek
Bez glutenu
,
Dania mięsne
,
Jajka
,
Cebula
,
Wołowina
,
Wielkanoc
,
Boczek
,
Gałka muszkatołowa
,
Wątróbka
Zupa pieczarkowa przecierana z wolnowaru
Wolnowar to teraz mój ulubiony sprzęt. Ostatnio postanowiłam sprawdzić jak długie gotowanie wpłynie na smak zupy pieczarkowej. Wyszła bardzo smaczna i intensywna. Oczywiście można ją ugotować tradycyjnie - na pewno wyjdzie równie smaczna - polecam!skła...
Stare Gary
W wolnowarze
,
Zupy
,
Pieczarki
Pasztet z suszonymi grzybami i żurawiną
Wiem, że znienawidzą mnie za to wszyscy wegetarianie, ale ja po prostu uwielbiam pasztet. Taki tradycyjny, dość ciężki. Pasztet konkret. Takiego pysznego, domowego pasztetu nie kupicie nigdzie. Co tam, nieraz pasztet w sklepie wyglądał nader obiecująco...
Mieszam w garnku
Dania mięsne
,
Do chleba
Chleb kaszubski ze smalcem
Składniki :50g zakwas żytni aktywny wydajność 200%225g mąka żytnia typ 720250g mąka pszenna typ 550150g maślanka15g smalec wieprzowy9g sól5g drożdże świeże (opcjonalnie)Pierwotne chleb na Kaszubach wypiekany był wyłącznie z mąki żytniej z ...
AdamPiekarz
Chleby pszenno żytnie
Krem z kalafiora
Składniki: Kalafior 1 cebula pokroić w kostkę 1 korzeń pietruszki pokroić w plastry 1 litr bulionu warzywnego 200 ml śmietany 30% 1 jabłko 50 ml oleju rzepakowego Wykonanie: Na patelni zeszkliłam cebulę i korzeń pietruszki. Przełożyłam do kamionkoweg...
kochamSlow
Na obiad
,
Wolnowar
,
Kocham slow
,
Zupa
←
Poprzednia
43
44
45
46
47
Następna
→