W dzisiejszym poście chciałabym się z Wami podzielić moimi wrażeniami na temat jedzenia, które miałam okazję spożywać podczas tegorocznego Openera. Niestety nie przedstawię Wam zbyt ...
Post Festiwalowe Menu pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinar...
Dziś kolejna odsłona kuchni z mojego regionu - kuchni kaszubskiej.Kuchnia regionalna, to tradycyjne przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie.Regionalizm potraw, to nie tylko tradycja i stare receptury, ale również w dużej mierze pochodzenie produ...
Tym razem się spóźniłem o cały tydzień i w Październikowej Piekarni sam musiałem sobie upiec Chleb Kaszubski zaproponowany przez Marcina Grahamka,weka i kajzerka.Samemu nigdy nie piecze się tak dobrze o czym będę pamiętał następnym razem.Moje modyfikcj...
Obchodzimy dziś Światowy Dzień Chleba.I tak mnie trochę naszło na małą refleksję...Wokół chleba od pewnego czasu jest sporo szumu.Zdrowy on, czy niezdrowy.Uczula czy nie uczula.Tuczy czy nie tuczy.Część z osób nie może jeść większości rodzajów pi...
Po raz kolejny brałam udział w comiesięcznej blogowej piekarni. Jak zawsze, spotkaliśmy się razem dziękiAmber.W tym miesiącu obchodzimy Światowy Dzień Chleba!Wszyscy razem świętujemy go piekąckaszubski chleb na podmłodzie.Przepyszny! Gorąco...
W miesiącu październiku upiekliśmy wspólnie, z inicjatywy Amber,Kaszubski chleb na pomłodzie*. Przepis pochodzi z chlebowego bloga Grahamka, weka i kajzerka. Nie jest to chleb taki, jaki tradycyjnie piecze się tu, na Kaszubach. To raczej jego dro...
Kolejny przepis od koleżanki. Tym razem oprócz przepisu dostałam również zakwas. Nigdy sama nie robiłam zakwasu więc przepisem się nie podzielę. Najlepiej jeśli zrobicie go sami lub tak jak ja, dostaniecie od kogoś znajomego a następnie wykorzystacie d...