Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291619 wyników
Przepis na smalec z wolnowaru
Rolada z kapustą i grzybami
Święta zbliżają się dużymi krokami, a ja nie wyobrażam ich sobie bez pasztecików i pierogów.Tak jak z pasztecikami można już coś pokombinować np. wedługtegoprzepisu, to na pierogi w stylu paleo bez skrobi nie widzę rozwiązania, no chyba, że...
Kulinarne rewolucje
OBIAD / KOLACJA
,
PRZEKĄSKI
,
BOŻE NARODZENIE
Mini torciki piernikowe z kremem żurawinowym
Mini torciki piernikowe z kremem żurawinowym i uroczymi bożonarodzeniowymi motywami piernikowymi są świetną alternatywą dla tradycyjnych świątecznych ciast. Smak korzennych przypraw świetnie komponuje się z kwaskowatym żurawinowym kremem. Takie torciki...
Kraina rozkoszy podniebienia...
Ciasta
,
Torty
,
Boże Narodzenie
,
Krem żurawinowy
,
Mini torciki piernikowe z kremem żurawinowym
,
Torciki piernikowe
Tarta z kiwi, miętą i bezą
Prycham i kicham. W głowie stado urojonych młotów pneumatycznych wierci mi chyba tunele pod drugą linię metra. Drżenie rąk. Mętny wzrok. Koc. Kakao. I boska tarta z kwaśnym kiwi, orzeźwiającą miętą i słodką, kruchą bezą. Taka sobota SKŁADNIKI: C...
Skumbrie w tomacie
Desery
,
Ciasta i ciastka z owocami
,
Ciasta kruche i tarty słodkie
,
Mięta
,
Bezy, beziki i ciasta bezowe
,
Wykorzystanie białek
,
Kiwi
,
Matcha
Święta, Święta...
Jak to mówią Święta, Święta i po Świętach. Godziny przygotowań, sprzątania, chwile jedzenia i tyle. Choć tegoroczne Święta przyniosły mi mega zaskoczenie i chwile naprawdę szczęścia i zadowolenie.Wigilię w tym roku spędzaliśmy u Rodziców na dole, dał s...
Wege jedzonko i nie tylko
Fasolka z szynką po bretońsku
fasolka po bretońskuGdyby spytać rodowitego Bretończyka, o fasolę po bretońsku, to na jego twarzy z pewnością ujrzelibyś...
Miód i pieprz
Dania główne
Kluski saskie, co ich nikt nie widział
Jeśli zaglądasz drogi Czytelniku na Kuchenny Kredens od jakiegoś czasu, znasz mnie już zapewne na tyle by wiedzieć, że ulubione przeze mnie przepisy to te z historią i z historiiCzytaj dalej Artykuł Kluski saskie, co ich nikt nie widział pochodzi z ser...
Kuchenny Kredens
Dania główne
,
Dania mączne
Poszukiwanie smaku cz. I – najbardziej znane składniki
Podlasie często nazywane jest i promowane jako region wielokulturowy. Jednak jeśli podróżuje się dużo i uważnie obserwuje świat, można zauważyć,
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Kuchnia podlaska
,
Poszukiwanie smaku....
,
Jak się jada na podlasiu
,
Tradycyjne przepisy podlasia
5 sposobów na używanie olejku tymiankowego na przeziębienie (nawet jeśli nie masz dyfuzora)
Cześć, Dzisiaj pokażę Ci w jaki sposób używać olejku tymiankowego na przeziębienie, żeby móc w końcu oddychać i szybciej się wykurować. Jeśli masz olejek...
Klaudyna Hebda
Aromaterapia
,
Przeziębienie
Prawdziwe oblicze cholesterolu - wpis gościnny
Prawdziwe oblicze cholesterolu. Zalecenia dietetyczne w profilaktyce przeciwmiażdżycowej.W mediach jak i wśród obiegowych opinii lekarzy oraz ludzi zajmujących się zdrowiem, dominuje teoria o szkodliwości wysokiego poziomu cholesterolu i jego działaniu...
Wiki Rose >>blog
Zdrowie
,
Miażdżyca
,
Cholesterol
KROKIETY DZIADOWSKIE
KROKIETY DZIADOWSKIE...to jedna z moich propozycji na wigilijną kolację. DZIADOWSKIE KROKIETY to nic innego jak krokiety z kapustą, ugotowanymi ziemniakami oraz kaszą i grzybami. Doskonały smak tych krokietów dopełnia wspaniały aromat śwież...
MOJA KSIAZKA KUCHARSKA
DLA CAŁEJ RODZINY
,
OBIAD
,
POTRAWY ŚWIĄTECZNE
,
WIGILIA/BOŻE NARODZENIE
,
POTRAWY Z ZIEMNIAKÓW
Przepisy na Wielkanoc
Na blogu znajdziesz zbiór przepisów - moich propozycji na Wielkanoc - zerknij do zakładki, by zobaczyć wszystkie. W moim rodzinnym domu na Wielkanoc zazwyczaj jest sernik. Rzadko babka. Pascha czy mazurki to desery świąteczne zupełnie nieznane z domu. ...
Nina w kuchni
Wielkanoc
Po rosołowy pasztet mieszany w trzech smakach
Pyszny pasztet, do którego wykorzystałam mięso z rosołu. Zbierałam je przez jakiś czas i sukcesywnie zamrażałam. Oczywiście można również użyć mięsa świeżo ugotowanego. Teraz markety prześcigają się w przedświątecznych promocjach i można je kupić w cał...
Kuchenne zapiski Edyty
Wielkanoc
,
Boże Narodzenie
,
Pasztety
Najlepsze mielone wołowo - wieprzowe i sos z podgrzybków
Kotlety mielone. Obok schabowych chyba najbardziej znane mięsne polskie danie. Pewnie co inna kucharka, to inna receptura. Jednak jest kilka podstawowych zasad, których trzeba przestrzegać, by zrobić kotlety idealne.Po pierwsze mięso. Im lepszej jakośc...
Szyszkin ciągle pichci
KUCHNIA POLSKA
,
Dania główne
,
Grzyby
,
Niedzielny obiad
,
Wołowina
,
Sosy
,
Wieprzowina
,
Mięso
,
Kotlety
Chleb czosnkowy na podmłodzie
Gdy artysta maluje, dzieło stanowi wierny obraz jego duszy, jego lęków, pragnień, jego natury. Wierzę, że podobnie jest z daniami, które wychodzą spod ręki kucharzy profesjonalnych i kucharzy amatorów. Zawartość naszych talerzy znakomicie odzwierciedla...
w sezonie...
Domowe pieczywo
,
Chleb na podmłodzie
,
La Rivista
,
Liebster Blog Award
Pączki Pani Marii
Mama smażyła je nie tylko w karnawale, ale, wolałam te w sklepie wiejskim przywożone z GS-u. Później te w mieście, naprzeciwko szkoły, gdzie na dużej przerwie popijaliśmy je oranżadą. Lukier oblepiał brodę, marmolada czaiła się w kącikach uśmiechniętyc...
kuchnia pełna smaków
Deser
,
Ciasta
,
Drożdżowe
,
Na drożdżach
,
Karnawał
,
Pączki
,
Tłusty czwartek
Pączusie (kasztanki) - pączki w wersji mini
Jeśligdzieś się wybieram i znajdę chwilę, piekę coś w domu, żeby ze sobą zabrać. Jestem zawiedziona, bardzo zawiedziona, jeśli dostaje od kogoś gotowe ciastka, cukierki, kupne ciasto. Jeśli już szukam w sklepie czekolady to bez dodatków, ale o ta...
Madeleine culinary diary
←
Poprzednia
119
120
121
122
123
Następna
→