Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
292340 wyników
Przepis na śledzie na czerwonej kapuście
Czerwona kapusta kwaszona na zimę
W sklepach raczej nie kupimy czerwonej kapusty kwaszonej, polecam Wam swój sprawdzony sposób, kapusta jest bardzo smaczna i zdrowa, idealna na surówki.Składniki:3 kilogramy czerwonej kapusty60 gram soliSposób przygotowania:Kapustę myjemy, kroimy na mni...
Bajeczna Kuchnia
Przetwory
,
Kapusta
Zupa z czerwonej soczewicy na wędzonce z ziemniakami. Sycąca, zimowa zupa.
Zupa z czerwonej soczewicy w moim wykonaniu bardzo przypomina smakiem grochówkę, ale jest bardziej delikatna i lekkostrawna. Kolejna zupa doskonała na zimowe dni, pożywna i sycąca. Polecam :)Składniki- 20 dkg boczku surowego wędzonego- laska cienkiej p...
Kuchnia z widokiem na ogród
Obiad
,
Testowanie
,
Zupy
,
Potrawy z ziemniaków
,
Skworcu
RYŻ GOTOWANY NA BULIONIE Z KURCZAKIEM Z SOSEM MUSZTARDOWYM
Ryż gotowałam na bulionie z fileta z kurczaka. Dobry pomysł na delikatny obiad. Smacznego.SKŁADNIKI:1 Filet z Kurczaka1/2 Szklanki Ryżu Brązowego1/2 Papryki Czerwonej1 Seler Naciowy8 Pomidorków Koktajlowych1/2 ...
Gotowanie Patki
Sałatki
,
Lunch Box
JEDNOGARNKOWE DANIE Z MIĘSEM
SKŁADNIKI na 4 Osoby:500 g mięsa mielonego z indyka15 dag mix warzyw np. chińskich z groszkiem mrożona350 ml przecieru pomidorowego7 łyżek kaszy kuskus200 ml mleczka kokosowego sól i pieprz do smaku2 łyżki papryki czerwonej słodkiej1 łyżeczka papryki c...
Gotowanie Patki
Jednogarnkowe
PLACUSZKI CUKINIOWO-KABACZKOWE I RAITA
Placuszki z cukinie zapewne znacie, choć w moich jest parę mniej oczywistych dodatków jak mąka ryżowa, mielone siemię lniane i posiekana czerwona papryka. Raita natomiast na pewno jest znana miłośnikom kuchni indyjskiej, ja Czytaj dalej ...
Świstaki i Inne Smaki
Receptury
,
Vege
,
Wege
,
Cukinia
,
Kabaczek
,
Kolendra
,
Kuchnia indyjska
,
Mięta
,
Placuszki
,
Raita
Bataty faszerowane czerwoną soczewicą
Lekki bezmięsny obiad, kolacja lub przekąska, która nie jest czasochłonna, a wygląda i smakuje wyjątkowo. Faszerowane słodkie ziemniaki z nadzieniem w wersji warzywnej z czerwonej soczewicy, cebulki, pomidorów i aromatycznych przypraw to strzał w...
Wyzwania Kuchenne
Wege
Roladki śledziowe
Przepis wypatrzony w jednym z kolorowych czasopism z ubiegłego roku. Sprawdził się podczas zeszłorocznej Wigilii, więc się nim dzielę. Roladki są nadziewane bardzo smacznym połączeniem jabłka, czerwonej cebulki, jajka i sosu musztardowo-śmietanowego. R...
Moje Menu
Na Święta
,
śledzie
Wielkanocne kraszanki- barwimy naturalnie
Wielkanoc tuż za rogiem, pieczenie babek i mazurków rozpoczęte, a gdzie kraszanki? W wirze świątecznych przygotowań czasem można zapomnieć nawet o najważniejszym. Aż wstyd się przyznać, ale ja w tym roku praktycznie w ostatniej chwili zabrałam się za r...
Smiling shrimp
Zdrowe produkty
,
świąteczne
SPAGHETTI A LA BOLOGNESE
Nie pamiętam czy kiedykolwiek w życiu jadłam prawdziwe bolognese. Podejrzewam, że nie, ponieważ będąc dzieckiem (czyli w moich wszystkożerczych latach) odrzucało mnie od wszelkich sosów, zwłaszcza tych robionych na mięsie. Poniższy przepis jest jedynie...
Kasia Weganka
Cebula
,
Marchewka
,
Pomidory
,
Warzywa z patelni
,
Makarony
,
Cukinia
,
Soczewica czerwona
PLACKI Z SOCZEWICY przepis arabski
Przepis, który prezentuję poniżej, nawiązuje do kuchni arabskiej, a znalazłam go na stronie celtnet.org.ukCzerwona soczewica jest chyba moją ulubiona bazą na wszelkiego rodzaju kotlety oraz wytrawne placki - jeżeli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie...
Kasia Weganka
Natka Pietruszki
,
Placki naleśniki itp
,
Soczewica czerwona
,
Kuchnia arabska
Sałatka z szynką i łososiem.
Kolejna sałatka na upalne dni. Z pewnością zastąpi obiad.SKŁADNIKI:1/2 sałaty lodowej1 pomidor2-3 jajka gotowane1/2 papryki czerwonej2-3 łodygi selera naciowego 100g łososia wędzonego2-3 plastry szynki kilka pomidorków koktajlowych sos winegretW...
Kuchnia Beaty
Sałatki
,
Potrawa fit
Colesław z kapusty pekińskiej. Popularna surówka obiadowa.
Colesław szybka i smaczna surówka obiadowa. Bardzo popularna, zapewne wszystkim znana i przez większość lubiana :) U mnie dziś w wersji z kapusty pekińskiej. Polecam :)Składniki ( 3-4 porcje )- pól główki kapusty pekińskiej- pół większej czerwone...
Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatki i surówki
,
Warzywa
,
Grill
Tajska zupa z dyni
W moim zamrażalniku zalegało jeszcze pół dyni. Po prośbach Połówka o kolejną zupę tajską postanowiłam spełnić jego zachciankę ;) Na blogu Kasi znalazłam przepis na tajską zupę z dynią - idealnie! :) Moim zdaniem wyszło pikantnie! Zdaniem Połówka - mogł...
Niby nic... a pupa rośnie :)
Obiad
,
Zupy
Kaszka orkiszowa z kiszonym burakiem, wędzonym tempehem i czerwoną cebulą
Moje ostatnie odkrycie! Nie przepadam za słodką kaszką manną (nie jemy pszennej tylko orkiszową lub kukurydzianą), więc przy okazji ostatniego śniadania wykombinowałam takie oto połączenie. Chrupiący kiszony burak, wędzony tempeh, lekko ostra czerwona ...
Tysiąc Smaków
Smak SŁONY
,
Cebula
,
śniadanie
,
Smaki JESIENI
,
ZIMOWE smaki
,
Kiszone
,
Sos sojowy
,
Tempeh
,
Kasza orkiszowa
Sałatka jajeczna inaczej
Na zbliżającą się Wielkanoc polecam wyjątkowo kolorową sałatkę jajeczną w nowym wydaniu, dla miłośników jajek i buraczków. Składniki:2 buraki 4 jajkapół czerwonej cebuli pół małego kubeczka jogurtu2 łyżki majonezusól, pieprznatka pietruszkiWykonanie: b...
Moje Menu
Na Święta
Cebula marynowana w occie do słoików na zimę
Marynowana cebula ma wyrazisty smak, który dodaje charakteru niejednej potrawie. Dodatek czerwonej cebuli o intensywnym kolorze sprawia, że danie od razu chce się jeść. Tak przygotowana cebula idealnie pasuje do sałatek, kanapek, rozmaitych przystawek....
Tradycyjna kuchnia
Przetwory
←
Poprzednia
195
196
197
198
199
Następna
→