Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
292340 wyników
Przepis na śledzie na czerwonej kapuście
Pasta chrzanowa z czerwonej fasoli
Zdrowa przekąska na piątkowe before party? Ależ proszę!Pasta chrzanowa z czerwonej fasoli z dodatkiem ostropestu wspomagającego pracę wątroby.Składniki:1 puszka czerwonej fasoli2 łyżki oleju z ostropestu1 duża łyżka chrzanusólgarść pestek d...
Kuchnia Iwony
Pasta na chleb
,
Pestki słonecznika
,
Fasola
,
Pietruszka
,
Pestki dyni
,
Chrzan
Dal, czyli hinduskie danie w Polsce
Dzisiaj chciałabym zabrać Państwa, moim zdaniem, w udaną podróż do Indii. Zapraszam na hinduski dal, pachnący kolendrą. pól szklanki suchej, czerwonej soczewicypół szklanki bulionupo pół łyżeczki kurkumy, suszonej kolendry i mieszanki...
humanistka w kuchni
Obiady
,
Przystawki
,
Kolendra
,
Przystawka
,
Dal
,
Danie indyjskie
,
Soczewica czerwona
Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem
Nie należę do osób, które latem trzymają się z daleka od piekarnika. Upały faktycznie mogą być dokuczliwe, ale z drugiej strony i tak wolę to, niż szare zimowe popołudnia. Dlatego zazwyczaj nie przejmuję się wysoką temperaturą, mam na to sprawdzony spo...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wegańskie
,
Kolacja
,
Obiad
,
Przystawka
,
Lato
Ucierane z porzeczkami
To moje pierwsze ciasto z czerwonymi porzeczkami. Do tej pory robiłam z niej galaretkę (klik), którą wykorzystywałam później przygotowując placek jo-jo (klik). Córka znalazła gdzieś łatwy do zrobienia przepis, więc po lekkiej modyfikacji zabrałyśmy się...
Apetyt na Ogród
Ciasta
,
Z owocami
,
Ucierane
,
Ciasta ucierane
,
Ciasto z czerwonymi porzeczkami
,
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką
,
Ucierane z porzeczkami
Ciastka kakaowe z fasoli – lepsze jak brownie
Aż trudno uwierzyć, że smakują jak brownie a są bez jajek, ccukru, tłuszczu. Sycące, odrobinę ciągnące i pełne głebokiego kakaowego smaku. Idealna przegryzka bez wyrzutów sumienia. Składniki (na ok. 10 -15 średnich ciasteczek) 1 ½ szklanki ugotowanej ...
WolnaKuchnia.pl - gotujemy w rytmie slow food i ćwiczymy tai chi.
Słodkości
,
Slow food FIT
,
Bez glutenu
Placki wiosenne (ze szczypiorkiem)
Idealne placuszki na śniadanie, przekąskę czy kolacje. Co jak co ,ale szczypiorku mam pod dostatkiem. Polecam.Składniki:1/2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniasól i pieprzok. 2 pęczki szczypiorku1/2 szklanki wody2 jajkaok. 1/4 szklank...
Around the flavors
śniadanie
,
Placuszki
Kozi ser w migdałach
Dla nas, amatorów koziego sera, to przekąska idealna 3Składniki 2 roladki z sera koziego ...
R'n'G Kitchen
Przystawki i przekąski
Sałatka "hawajska" z kurczakiem i ananasem
Ananas świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs. Wykorzystują to liczne restauracje i pizzerie podając nam na talerzu tłuste i wysokokaloryczne potrawy. Dużo lepszą propozycją jest sałatka, którą szybko przygotujemy w domu.SAŁATKA "HAWAJSKA" Z KUR...
Na talerzu dietetyka
Kurczak
,
Papryka
,
Ananas
,
Sałatka
,
Hawajska
,
Kolorowa
Najzdrowszy dwukolorowy deser
Najzdrowszy deser pod słońcem ;) Nie zawiera cukru tylko miód. Zrobiony jest z kaszy jaglanej ze szpinakiem różowy a wierzch to kefir z czerwoną porzeczką (można zamienić na inne owoce). Kolorowy, pyszny i zdrowy :)1/2 szklanki kasz...
daktyle w czekoladzie
Słodkie ciasta z warzywami
Brokułowy zawrót głowy
Składniki sałatki:2 główki brokuł7 cienkich plasterków surowego boczku (kupiłam pokrojony i paczkowany w Biedronce)0,5 średniej czerwonej cebuli1 duży pomidor2 łyżki suszonej żurawiny lub rodzynek2 łyżki posiekanych migdałów50 g żółtego sera mozz...
Busia w kuchni
Sałatki
Ćwikła z kapustą do słoików na zimę
Ćwikła i kapusta to chyba dwa najczęściej pasteryzowane warzywa. A co powiecie na ich połączenie? Mi bardzo smakuje!Składniki:2 kg kapusty czerwonej lub białej2 kg buraczków ćwikłowych40 dag cebuliSkładniki na zalewę:1 szklanka octu1 szklanka wody1 szk...
Tradycyjna kuchnia
Przetwory
,
Kapuściane
Kasza gryczana niepalona z pieczarkami i soczewicą czerwoną
Składniki (2 porcje):-8 łyżek kaszy gryczanej niepalonej-8 łyżek soczewicy czerwonej-2 cebule-10 dużych pieczarek-3 łyżki oliwy z oliwek-sól, czubryca czerwona, kminekPrzygotowanie:Kaszę i soczewicę ugotować na sypko (można w jednym garnku około 20 min...
Odżywianie dla zdrowia
Soczewica czerwona
,
Cebula
,
Czubryca czerwona
,
Kasza gryczana niepalona
,
Kasza z soczewicą
,
Kminek
,
Oliwa
Sałatka makaronowa z tuńczykiem
Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:300 g makaronu muszelki150 g tuńczyka z puszki w sosie własnym2 jajka na twardo250 g czerwonej fasoli250 g kukurydzy250 g zielonego groszku2 ogórki konserwowe...
KulinarnyJa│Smacznie ∙ Zdrowo ∙ Na co dzień│Blog kulinarny
Sałatki
Pasta z czerwonej soczewicy (wegańska, bezglutenowa)
Strączki dorosły człowiek powinien jeść dwa razy w tygodniu z uwagi na fakt, iż zawierają dużo białka a jego nadmiar w diecie jest szkodliwy. My uwielbiamy je jeść w postaci past. Do wszelkiego rodzaju past bardzo dobrze nadaje się czerwona soczewica. ...
Ze smakiem KU ZDROWIU
Ciasto czekoladowe FIT
Ciasto bez mąki i cukru? Czy to w ogóle możliwe? Oczywiście, że TAK!Zachwyca smakiem oraz intensywnym kakaowym kolorem.Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował!Składniki:(n...
Lena Gotuje
Ciasta
,
Banany
,
Fasolka
Muszle Lumaconi z soczewicą
Składniki:400 g makaronu Lumaconi1 cebula2 szkl. czerwonej soczewicy4 łyżki pasty z suszonych pomidorów4 łyżki startego żółtego serasól, pieprz, kminek3 łyżki oliwySposób wykonania:Cebulę pokroić w kostkę ze zeszklić na oliwie.Dodajemy przyprawy ...
Na talerzu
Z piekarnika
,
Obiad
,
Makaron
←
Poprzednia
192
193
194
195
196
Następna
→