Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
19282 wyników
Przepis na mąka łubinowa chleb
CHLEB Z ZARODKAMI PSZENNYMI NA DROŻDŻACH
Chleb na zakwasie jest najlepszy, to nie nie ulega wątpliwości. I chodzi nie tylko o jego "prawdziwy" smak, ale również o korzystne działanie na nasz układ pokarmowy. Wyrastanie chleba na zakwasie odbywa się przy udziale bakterii kwasu mlekowego, które...
Mela Niedziela
Miód
,
Drożdże
,
Mąka żytnia
,
Oliwa
,
Zarodki pszenne
Chleb półrazowy na drożdżach – z maszyny
Prosty, codzienny chleb, z mąką razową i nasionami. Szybki w wykonaniu, niezwykle smaczny , a na dodatek zdrowy. Już kilka miesięcy temu w moim domu zagościła maszyna do pieczenia chleba. Dzisiaj w końcu publikuję pierwszy przepis na chleb. Pos...
22kilo
Kuchnia
,
Chleb
,
Chleb na drożdżach
,
Drożdże
,
Nasiona
,
Razowy
Chleb z pieczarkami i orzechami
Pełen jesiennych smaków, bogaty z chrupiącą skórką chleb z orzechami laskowymi i brązowymi pieczarkami, doprawiany świeżym tymiankiem. Pieczarki brązowe dodają przepysznego intensywnego smaku i... The post Chleb z pieczarkami i orzechami appeared first...
Studio Kuchnia
Orzechy
,
śniadanie
,
NA ŚNIADANIE
,
Drożdże
,
Wyroby domowe
,
Chleb
,
Pieczarki
Chleb z siemieniem lnianym
„To jest nasz chleb powszedni. Właściwie to nie nasz tylko mojego męża i dzieci bo ja od pewnego czasu musiałam wykluczyć ze swojej diety gluten. Dla siebie piekę inny chleb. Przepis jest dość prosty i nie wymaga długiego czasu oczekiwania. Jak się z r...
Wiem co jem
Pieczywo
,
Chleb
Chleb na kwasie z ogórków kiszonych
Chleb w którym jedynym "mokrym" składnikiem jest kwas z ogórków kiszonych. Dzięki jego dodatkowi smakuje "prawie" jak chleb na zakwasie ;) Skórka jest niezwykle, bardzo przyjemnie, chrupiąca. Środek jest bardzo miękki i delikat...
daktyle w czekoladzie
Chleb i bułki
Chleb żytnio-orkiszowy z oliwkami
Po powrocie z urlopu rozpakowuję walizki, wstawiam pranie. Jest z tym trochę zabawy, ale nie ma jak w domu. I tylko tu wita mnie mój mruczący przyjaciel :)Gdy już powróciłam do rzeczywistości, nie szarej bynajmniej, zatęskniłam za domowym chlebem...
am.art kolor i smak
Kulinaria
,
Pieczywo
,
Chleb
Mąka mące nie jest równa. Moje rady, czym się kierować przy jej wyborze. Współpraca z Natura plus Zdrowie
Mąka mące nie jest równa. Czyli czym się kierować przy jej wyborze…Jesteś na diecie bezglutenowej? Nie znaczy to jednak, że Twoje posiłki mają być monotonne i mało smaczne. Myślę, że nie ma większego problemu z ugotowaniem obiadu z wyłączeniem produktó...
Twins Pot
Bez glutenu
,
Przepis na życzenie
,
Publikacje
,
Pasje
,
Współpraca
CHLEB ORKISZOWY NA ORKISZOWYM ZAKWASIE
Dzisiaj jeden z moich ostatnich domowych chlebów na zakwasie (ostatni to razowiec żytni, będzie o nim w następnym poście). Chleb zdecydowanie inny od dotychczas prezentowanych. Duży wkład mąki orkiszowej czyni go pieczywem bardzo charakte...
Smaczne-zdrowe
Bez pszenicy
,
Bez cukru
,
Mąka orkiszowa
,
Pieczywo
,
Mąka pełnoziarnista
,
Chleby na zakwasie
,
Mąka żytnia
,
Zakwas żytni
Ruiskuorinen olutlimppu – fiński chleb świąteczny
Na zaproszenie Ani, organizującej akcje wspólnego pieczenia blogerów Piekarnia Amber, upiekłam wyjątkowy chleb. Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Gucia.Co miesiąc w Piekarni tworzy się magiczne wypieki, jednak ten pozostawi po sobie niezatarte wspomnien...
Codziennik Kuchenny - proste przepisy na niecodzienne potrawy
święta
,
Chleb
,
Piekarnia Amber
Chleb codzienny Lu / Lu's every day bread
Najlepszy chleb jaki udało mi się ostatnio zrobić. Robiłam go już chyba trzy czy cztery razy w ciągu naprawdę krótkiego czasu (zwykle chleb z jednego pieczenia starcza na około tygodnia, więc myślę, że mogłam go odkryć około miesiąc temu). Ciągle jeste...
Między ustami a ciosem patelnią
Chleb/bread
Bułka wrocławska
Bułka wrocławska znana również jako kawiorek, puszysta, miękka z delikatnym miąższem. Pamiętam jak w dzieciństwie zajadałam się nią razem z Siostrą ; ) Wystarczał nam tylko dodatek masła lub dżemu i najlepsze śniadanie gotowe. Do tej pory najba...
marta-gotuje.pl
Dania dla dzieci
,
Dania dla matek karmiących
,
Śniadania i kolacje
,
Przepis
,
śniadanie
,
Dodatki
,
Chleby i bułeczki
,
Chleb
,
Chleby
,
Domowa piekarnia
,
Domowe wypieki
,
Piekarnia
,
Chleb przepis
,
O chlebie
,
Bułka
,
Eliza mórawska
,
Pracownia wypieków
,
Bagietka
,
Bułka wrocławska
,
Chleb pszenny przepis
,
Domowa bagietka
,
Kawiorek
Chłopski chleb toskański
Smak i zapach domowego pieczywa jest niepowtarzalny dlatego na naszym stole dość często gości taki oto bochen chleba . Łatwo można się domyśleć , że ta gościna nie trwa zbyt długo , gdyż zapach i chrupiąca skórka kusi ,,,,,ach kusi. ...
KUCHNIA JAK ŻYCIE
Chleb z siemieniem lnianym Hamelmana
Kolejny z serii: na pewno jest. Więc został zjedzony przed zrobieniem zdjęcia. Pod koniec już mnie zamulało to siemię, wiec można dać mniej niż w przepisie (jak zwykle u Hamelmana, jakaś nieracjonalna ilość dodatków). Ale ilość nie przeszkadza bardzo. ...
Między ustami a ciosem patelnią
Chleb
Mamy zakwas żytni i co dalej
1. Jak dokarmiać aktywny zakwas?aktywny zakwasJeśli już mamy aktywny zakwas - swoją własną kulturę dzikich bakterii, trzeba się nim odpowiednio zająć, żeby służył jak najdłużej. Im starszy zakwas tym większa jego moc.Zakwas powinien być przechowywany w...
greenkitchenpl
Ruiskuorinen olutlimppu - Grudniowa Piekarnia
Dzięki Amber i Grudniowej Piekarni mogę podzielić się ciekawym przepisem na świąteczny chleb z Finlandii. Skandynawowie mają dość bogate doświadczenie w wypiekaniu pieczywa żytniego i przez dłuższy czas poszukiwałem różnego rodzaju przepisów. Nazwa chl...
Kuchnia Gucia
Zakwas żytni (II)
Dokładnie rok temu przygotowałam swój pierwszy zakwas. Upiekłam na nim wiele chlebów, ale w końcu nadszedł jego kres. Na wakacjach przeprowadzałam się i kompletnie nie miałam głowy do dokarmiania zakwasu. Zostawiony na trzy tygodnie - jeszcze raz odżył...
BaBy w kuchni
Ewa
,
śniadania
,
Chleby
,
Bułki
,
Zakwas
←
Poprzednia
45
46
47
48
49
Następna
→