Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Mamy zakwas żytni i co dalej
greenkitchenpl
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
42
Mamy zakwas żytni i co dalej
1. Jak dokarmiać aktywny zakwas?aktywny zakwasJeśli już mamy aktywny zakwas - swoją własną kulturę dzikich bakterii, trzeba się nim odpowiednio zająć, żeby służył jak najdłużej. Im starszy zakwas tym większa jego moc.Zakwas powinien być przechowywany w...
greenkitchenpl
05 paź 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
greenkitchenpl
Niestety ten blog nie ma opisu
42
0
Polecane przepisy
Chleb pszenno-orkiszowy na suchym zakwasie
Suchy zakwas żytni, to dobra alternatywa dla osób, które nie pieką chleba regularnie, a cenią chlebki na zakwasie. Suchy zakwas... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Pieczywo, pizze i tortille
Żytni chleb sodowy
Żytni chleb sodowy superszybki i superłatwy znaleziony w książce Jamiego Olivera Superfood na co dzień. Do jego przygotowania nie potrzebujemy ani drożdży ani zakwasu, jest bardzo pożywny, bogaty w błonnik i ważne składnik...
marta-gotuje.pl
Dania dla dzieci
,
Dania dla matek karmiących
,
Zdrowa żywność
,
Dania dietetyczne
,
Śniadania i kolacje
,
Dieta
,
Dodatki
,
Dieta matki karmiącej
,
Chleby i bułeczki
,
Chleb
,
Chleby
,
Dieta przepisy
,
Zdrowy chleb
,
Chleb domowy
,
Jamie oliver
,
Chleb żytni
,
Chleb na diecie
,
Fit chleb
,
Chleb bez wyrastania
,
Chleb jamie oliver
,
Chleb sodowy
,
Chleb wypieki
,
Chleb żytni sodowy
,
Super łatwy chleb
,
Super szybki chleb
,
Wypiek chleba
,
żytni chleb
Jak zrobić i przechowywać zakwas na chleb
Chleby na zakwasie są pyszne. Podobno są również zdrowe. A także długo i szczęśliwie się przechowują. Hodowanie własnego zakwasu i pieczenie domowego chleba to obcowanie z żywymi organizmami. Mieszamy mąkę z wodą i z każdym kolejnym dokarmieniem ogląda...
Między ustami a ciosem patelnią
Chleb
Zakwas orkiszowy krok po kroku
Na blogu mamy już kilka poradników przeznaczonych dla początkujących piekarzy, szczególnie dla tych, którzy przygodę z wypiekiem na zakwasie dopiero zaczynają. Mamy zatem wpis o tym Jak zacząć piec na zakwasie oraz wpis teoretyczny jak działa zakwas. S...
Smakowity Chleb
Feature
,
Niezbędnik
,
Zakwas
Zakwas - uśpienie na dłużej i reaktywacja
Poleca: EwaUśpiony, bardzo gęsty zakwasFot. EwaZakwas żytni, pszenny i każdy inny możemy trzymać w lodówce ok. 7-10 dni. Po tym czasie trzeba koniecznie go wyjąć i dokarmić, nawet jeśli nie mamy zamiaru nic z niego piec. Oczywiście im częściej będziemy...
BaBy w kuchni
Ewa
,
Chleby
,
Bułki
,
Zakwas
Zakwas pszenny
Poleca: EwaŹródło: Przepis na chlebFot. EwaSą (co najmniej) dwa sposoby przygotowywania zakwasu pszennego. Albo robimy go od zera podobnie jak zakwas żytni, tylko zamiast mąki żytniej dajemy pszenną (np. razową). Albo - jeśli mamy już w domu zakwas żyt...
BaBy w kuchni
Ewa
,
Chleby
,
Bułki
,
Zakwas
Jak zrobić zakwas pszenny
Zakwas pszenny 100% Dzień pierwszy:Do słoja dodaj 100g mąki pszennej T2000 oraz 100g wody , odstaw na 12h w temperaturze pokojowej. Nie zamykaj słoja, ma dochodzić powietrze!Dzień drugi:Wyrzuć połowę zawartosci słoja i dodaj 100g mąki pszennej razowej ...
Smaki Alzacji
Mój sposób na zakwas na żurek
Żurek to przepyszna zupa. Świetnie rozgrzewa w jesienne chłodne dni. Wiadomo, że do dobrego żurku potrzebny jest porządny zakwas i uczciwy wędzony boczek oraz biała kiełbasa i opcjonalnie jajo na twardo co kto lubi. Jednak najważniejszy jest be...
zaradna kuchareczka
Słono
,
Zupa
,
Domowy
,
Home made
,
Obiad
,
Wielkanoc
,
Zakwas
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha