• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
285623 wyników

Przepis na eskalopki cielęce w białym winie

Przepis na Kotlety z jajek i pora
Kotlety z jajek i pora
Wpadłam na zrobienie takich kotlecików jak zauważyłam ogromną ilość jajek w lodówce. W sumie bardzo sycące są ;) Za ich zaletę można uznać fakt że można dodać do nich co się na winie. Ja osobiście dodałam pora. W sumie na plus jest równie...
Mama Daj Jeść
Danie główne
Przepis na Ser w winie i z winem
Ser w winie i z winem
Winny ser to taka ciekawostka serowarska. Skrzep przed przełożeniem do formy jest moczony w winie. Użyłam domowego wina o głębokiej barwie. Tak jak widać na zdjęciach, wino jest niemal czarne, co wynika z tego, iż użyliśmy do jego produkcji całych wino...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Ser, Ser podpuszczkowy
Przepis na Wielkie Żarcie w Bazyliszku
Wielkie Żarcie w Bazyliszku
Chyba nie ma warszawiaka, który choć raz nie przechodziłby obok restauracji Bazyliszek. Usytuowana na rynku Starego Miasta od lat 60tych ubiegłego wieku, wrosła w stołeczny krajobraz.Źródło: http://www.bazyliszek.waw.pl/Przez dekady należała do grona n...
Świat Pachnie Szarlotką
Recenzje restauracji, Restauracja Bazyliszek
Przepis na Cielęcina w białym winie – przepis francuski
Cielęcina w białym winie – przepis francuski
Delikatne mięso, chrupiące ziemniaki i sałaty - obiad idealny fot. D.Szymborska A może Francuski są takie chude bo ich dania wymagają wielu godzin stania w kuchni?Wiele razy się już nabrałam na to, że przepis z kuchni francuskiej brzmi bardzo za...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY, Slow food, Kuchnia francuska, Francuskie, Cielęcina
Przepis na Białe spaghetti na rezerwowy obiad
Białe spaghetti na rezerwowy obiad
Ile razy zdarzyło Wam się proponować rodzince kanapki zamiast obiadu ?Znowu zabrakło pomysłu lub produktów,w domowej kuchni pojawił się leńi za nic nie mogliście go przepędzić.Rodzina się zbuntowała na wieść o kolejnym dniu z podgrzewaną zupąi zatęskni...
Lola in Heaven
łatwe, Ekonomiczne, Danie mięsne, Dla dzieci, Spaghetti
Przepis na Pizza z figami i rukolą na białym sosie
Pizza z figami i rukolą na białym sosie
Pizza z figami oraz rukolą smakuje idealnie lekko i jesiennie. Figi w absolutnie hurtowym wydaniu znalazłam w cenie 0,69 groszy za sztukę, więc musiało powstać coś pysznego. Pizza jest cieniutka, [] Artykuł Pizza z figami i rukolą na białym sosi...
Moje Bistro - Blog Kulinarny
Dania Główne, Obiad, Kolacja, Wytrawne wypieki, Drożdże, Pizza, Wypieki
Przepis na 009. Włoskie ciasteczka cantuccini
009. Włoskie ciasteczka cantuccini
Witajcie. Wiemy, że czekaliście i dlatego przed Wami kolejny odcinek naszej serii ugotuj całą książkę, którą kupiłeś. Dzisiaj pyszne ciasteczka dla fanów migdałów. Zaczynamy!Składniki:250g mąki tortowej150g cukru (trzcinowego)5g proszku do pieczenia50g...
Cztery lewe ręce w kuchni!!!
Podwieczorek, Ciasteczka, Ugotuj książkę
Przepis na Zapiekanka z puree ziemniaczanym
Zapiekanka z puree ziemniaczanym
Miało być tak: w planach były pierogi, takie same jaktutaj. Moje ulubione. Oprócz tego pierogi z mięsem. Ambitnie podeszłam do zadania. Zrobiłam oba farsze i ciasto na pierogi. Zaczęłam od tych z mięsem i na nich zakończyłam. A farsz z ziemniacza...
My Cat Cooks
Dania główne, Warzywa, Zapiekanki
Przepis na ROGALE Z TWAROGIEM, MALINAMI - na słodko z miodem.
ROGALE Z TWAROGIEM, MALINAMI - na słodko z miodem.
Poranne, leniwe, pyszne śniadanie w łóżku w wolny dzień...Zainspirowane zbyt dużą ilością malin w lodówce (ach, ten ogródek teściowej ;)), które jednakże długo stać nie mogą.Mąż zobowiązał się, że jutro to on przygotuje coś dobrego (tylko dlaczeg...
Poranny oddech
Kulinaria, śniadanie, Owoce, Ser biały
Przepis na Fotorelacja z Urban Market 2015 (Winter Edition) w Bratysławie
Fotorelacja z Urban Market 2015 (Winter Edition) w Bratysławie
W ostatnią sobotę wybrałam się do Bratysławy na zimową edycję Urban Market, czyli jednego z najciekawszych kiermaszy słowackich i czeskich designerów odzieży i biżuterii. Nie zabrakło również oryginalnego jedzenia, dekoracji, artykułów dziecięcych i ks...
Hey Ho
Słowacja
Przepis na Muffiny czekoladowo migdałowe z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina
Muffiny czekoladowo migdałowe z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina
Muffiny czekoladowo migdałowe z dodatkiem czerwonego wytrawnego winaPo dłuższej przerwie powracam na słodko i zapraszam na czekoladowe szaleństwo, które zadowoli każde kapryśne podniebienie jak i poprawi humor na bardzo długo w oczekiwaniu na cieplejsz...
Wino Francja Kuchnia
Desery, Migdały, Czekolada, Czerwone wytrawne wino, Muffiny
Przepis na Maliny nadziane białym musem w polewie czekoladowej
Maliny nadziane białym musem w polewie czekoladowej
Zniewalający smakiem deser w postaci malin wypełnionych musem z białej czekolady i oblanych polewą czekoladową.Maliny, w tym okresie, niestety nie należą do słodkich, a i wypełnienie z białej czekolady też nie jest przesłodzone więc spokojnie można pok...
Kraina Miodem Płynąca
Desery
Przepis na VOL AU VENT NA KREWETKOWYM RISOTTO Z OLEJEM RZEPAKOWYM
VOL AU VENT NA KREWETKOWYM RISOTTO Z OLEJEM RZEPAKOWYM
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego WARTO używać go w kuchni. Dbajmy o zdrowie nie tylko nasze ale i tych których kochamy najbardziejvol au vent to danie kuchni francuskiej z ciasta francuskiego z nadzieniemrisotto to dani...
Gotowac każdy może...
Przepis na Winne Wtorki: winiarskie zaskoczenie ubiegłego roku
Winne Wtorki: winiarskie zaskoczenie ubiegłego roku
Vini Velenosi Querciantica Lacrima di Morro DOC Gustaw, autor bloga Przy winie, zaproponował temat dzisiejszych Winnych Wtorków, miałem niełatwy orzech do zgryzienia. Wino, które nas zaskoczyło w ubiegłym roku. ...
Italianizzato
Wino, Winne Wtorki, Le Marche, Lacrima
Przepis na Beef Bourguignon
Beef Bourguignon
Klasyka gatunku, niby wołowy gulasz, ale jakże wytworny i niepowtarzalny. Mięso skąpane w czerwonym winie, duszone z szalotką i opieczonymi na patelni pieczarkami. Całość przewrotnie podana w garnku z chrupiącą bagietką, którą wszyscy z ogromną przyjem...
szczypta.com
Metkastudio, Śródziemnomorska, Pieczarki, Wino, Wołowina, Antrykot, Bourguignon, Rozbratel, Szalotka
Przepis na Dwudziesty pierwszy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
Dwudziesty pierwszy numer dolnośląskiego magazynu kulinarnego KOCIOŁ
KOCIOŁ ma już cztery lata! Po raz pierwszy zamieszaliśmy w nim we wrześniu 2014 roku. Wrzuciliśmy wtedy gruszki i pomidory. W kolejnych numerach gotowaliśmy z cukinii, buraków, groszku, marchewki, cebuli, grzybów, wiśni, śliwek i winogron....
Gotuj z Kasią
Okołokulinarne tematy, Kocioł, Magazyn, Jesień
← Poprzednia
3738394041
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin