Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wielkie Żarcie w Bazyliszku
Świat Pachnie Szarlotką
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
112
Kategorie
304
Wielkie Żarcie w Bazyliszku
Chyba nie ma warszawiaka, który choć raz nie przechodziłby obok restauracji Bazyliszek. Usytuowana na rynku Starego Miasta od lat 60tych ubiegłego wieku, wrosła w stołeczny krajobraz.Źródło: http://www.bazyliszek.waw.pl/Przez dekady należała do grona n...
Świat Pachnie Szarlotką
29 maj 15
Recenzje restauracji
,
Restauracja Bazyliszek
Recenzje restauracji
7 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Świat Pachnie Szarlotką
Blog by Katarzyna Wrońska
112
304
Polecane przepisy
Śledź po sułtańsku
Śledź po sułtańsku, idealne na co dzień i od święta innymi słowy kiedy tylko masz śledzie to pomysł na śledzia po sułtańsku będzie świetną decyzją.Składniki :0,5 kg śledzi solonych (matiasów)200 ml przecieru pomidorowego50 gr rodzynek sułtańskich1 łyżk...
Mechanik w kuchni
Cebula
,
Przekąski
,
Wielkanoc
,
Śledź
,
Boże Narodzenie
,
Koncentrat pomidorowy
,
Przecier pomidorowy
,
Rodzynki
,
Tabasco
Placek po węgiersku
Placek po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Treściwe, idealnie pikantne i po prostu smaczne.Podane ilości są na 3 porcjeSkładniki na placki:1 kg ziemniaków1 cebulaok 3 łyżek mąki2 jajkasól, pieprzolejSkładniki na nadzienie:0,5 kg karkówk...
Mechanik w kuchni
Na obiad
,
Cebula
,
Mięso wieprzowe
,
Pieczarki
,
Ziemniaki
,
Ogórek
,
Chilli
,
Karkówka
[89.] "Wielkie Żarcie" czyli jedzenia, sztuka i porcelanowe szpony. Wrocław ESK 2016
Czy sztuka i użyteczność mogą iść w parze?Może jednak musimy dokonywać wyboru: albo względy użytkowe albo estetyczne? Podobne pytania zadało sobie dwoje, niezwykle kreatywnych ludzi: Krzysztof Kucharczyk i Magdalena Serafińska.Od momentu zastanawiania ...
Mannequin in the kitchen. Kuchnia, sport i dziennikarstwo.
Dziennik
,
Mannequin
,
Wydarzenia
,
Journalism
,
Praca
,
Sztuka
,
Wielkie Żarcie
,
Wrocław
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku.Składniki (na 3 sztuki) :3 płaty śledzi a'la Matiaspół średniej cebuliłyżeczka koncentratupłaska łyżeczka musztardy d'jonpapryka ostra1,5 łyżki oliwy1...
Mechanik w kuchni
Na przyjęcie
,
Cebula
,
Przekąski
,
Zimna płyta
,
Musztarda
,
Śledź
,
Przystawki
,
Starter
Sałatka z wędzonym kurczakiem i papryką
Klasyczna, majonezowa sałatka z mnóstwem składników, z pysznym, aromatycznym wędzonym kurczakiem i mocnym akcentem czerwonej papryki i cebuli. W sam raz na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi lub na lunch do pracy.Przepis ze strony Wielkie Żarcieok. 30...
Apetyt i Smak
Sałatki i surówki
,
Kurczak
,
Kukurydza
,
Papryka
,
Pekinka
ZMIANA WYGLĄDU BLOGA
W najbliższym czasie postaram się zmienić wygląd bloga Proste Żarcie tak, aby był bardziej przyjazny, gdyż poprzedni wygląd był trochę ponury. Jeżeli ktoś chce się podzielić opinią to chętnie wysłucham :)
Proste Żarcie
Ogłoszenie
M&M'sowe ciasteczka
Jakiś czas temu pojawiła się w mojej głowie chęć na zrobienie ciastek, które można zjeść popijając gorącą herbatą albo mlekiem :) które będą rozpływały się w ustach... postawiłam na mm'sowe ciasteczka z przepisu ze stronyWielkie Żarcie...
DOLCEMENTE MACCHIATA
Ciastka
,
Czekolada
,
M&M's
Śledzie marynowane w whisky
Śledzie marynowane w whisky, już sama nazwa przekąski wydała mi się intrygująca. Przepis znalazłam na stronie Wielkie Żarcie, a zamieściła go tineczka.Śledzie są pyszne, słodkie z mocną nutka kardamonu i szczypiorku. Zupełnie inny smak od tradycyjnego ...
Sweet Lime - Sweet Home Cooking
Kardamon
,
śledzie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone