Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
159360 wyników
Przepis na Dorsz po chojnicki
Kawiarnia Ewelina – moje magiczne miejsce w Nałęczowie
Nie pamiętam nawet gdy przyszłam tu po raz pierwszy. Miałam kilka lat i jak co roku część wakacji spędzałam u babci w Nałęczowie. Mama i dziadek regularnie zabierali mnie na spacery. A czasami przy okazji wstępowaliśmy na ciastko do Eweliny̶...
Madame Edith
Irish Coffee – kawa po irlandzku
Irish coffee czyli kawa po irlandzku to jeden z kawowych klasyków w sam raz na zimę. Napój ten jest nany na całym świecie i często pity w ramach deseru. Został wynaleziony w Foynes, małym miasteczku w zachodniej Irlandii, które było bazą lotnicz...
Madame Edith
Makijaż permanentny – moje wrażenia po 8 latach
Niedawno we wpisie o naszej łazience wspomniałam Wam, że mam mało kosmetyków i na co dzień nie maluję oczu ze względu na to, mam makijaż permanentny i po prostu nie muszę. Poza tym że czasami noszę soczewki zamiast okularów i nie cierpię jak mi się tus...
Madame Edith
Czekoladowa latte macchiato
Czekoladowa latte macchiato to moja jesienno-zimowa wariacja na temat klasycznej kawy z mlekiem. Bo kiedy jak nie właśnie w chłodne popołudnia delektować się kawą z czekoladą? Zwłaszcza, że jest po prostu doskonała! Z domowym syropem kawa smakuje wyśmi...
Madame Edith
Zupa krem z marchewki i soczewicy z nutą chili
Jak już kiedyś wspominałam.. bardzo lubię zupy. Zazwyczaj są niskokaloryczne i łatwo jest w nich przemycić ogrom warzyw, będących świetnym źródłem witamin. Lecz zupy krem po prostu kocham! Ta aksamitność i delikatność konsystencji połączona z wyrazisty...
Just Be Fit Be Strong!
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Niskokaloryczne
,
Wegańskie
,
Obiady
,
Zupy
Wegański twarożek z płatków ryżowych.
Płatki ryżowe gotujemy dłużej niż 2-3min., które podano na opakowaniu. Zależy nam, by powstała prawie jednolitą masa (ew. można zmiksować). Po ugotowaniu dodajemy sól i pieprz do smaku. Czekamy aż wystygnie. Po tym czasie dodajemy chlust mleka ro...
VeganBella
śniadania
Dzieje się…
Z tym moim blogowaniem wychodzi tak jak zwykle… Czy bardzo je zaniedbuje. :( Brak czasu może i jest wyjaśnieniem, z drugiej strony – dla chcącego nic trudnego… Z ogłoszeń parafialnych: Po pierwsze i NAJWAŻNIEJSZE -powiększyła mi się rodzina – tak...
Kulinarny antytalent – Haker w spódnicy :-)
Polecam chleb z morelami
Polecam! polecam! polecam!Bardzo fajny chleb na sobotę, na przekąskę do pracy, albo po prostu do łapy na drogę. Niestety, nie trzyma długo świeżości, ale z drugiej strony, po co trzymać go długo??? Dzięki Waniliowa Chmurko za przepis!
pierogi ruskie raz!
Pieczywo
Gdzie jest cel?
Czyli o odczuwaniu zagubienia..Potrzebuję spokoju, wy-normowania, kubka kakao pod kocem. Życie bardzo pędzi. Chodzę spać o 2 w nocy! Nie mam czasu na rzeczy relaksujące. Oby już był grudzień i fala w Tygrysa pracy opadła, ja w nowym miejscu unormowana....
The falling ground...
Baleron parzony
Domowy baleron parzony Baleron to nic innego jak dobrze przyprawiona, dobrze zawinięta i odpowiednio ugotowana karkówka. Po raz kolejny namawiam Was do robienia domowych wędlin. To naprawdę nic trudnego a taka kanapka z domowego chleba i swojsk...
Zbiór przepisów kulinarnych
Przystawki
,
Czosnek
,
Pieprz
,
Oliwa
,
Olej
,
Majeranek
,
Karkówka
,
Kolendra
,
Liście laurowe
,
Kumin
,
Sól peklowa
,
Kmin rzymski
,
Baleron parzony
Brukselka smażona po tajsku
Brukselka w dzieciństwie nigdy nie była moim ulubionym warzywem, serdecznie jej nie znosiłam za zapach, smak i nudę. Zawsze podawana była sama albo z zasmażką z bułki. Ani to dobre, ani zdrowe, ani pożywne. Z wiekiem nielubiane z dzieciństwa smaki staj...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Czosnek
,
Papryka ostra
,
Po tajsku
,
Kuchnia tajska
,
Sos rybny
,
Limonka
,
Warzywa i owoce
,
Imbir
,
Kolendra
,
Vege
,
Brukselka
,
Brukselka po tajsku
,
Ostra papryczka
,
Przepis na brukselkę
Kuchnia tatarska i Tatarska Jurta: pierekaczewnik, manty, listkowiec i halwa
5 kilometrów od wschodniej granicy Polski leżą Kruszyniany. Kilkanaście lat temu była to wieś jakich wiele na Podlasiu, ale nowe życie tchnęła w nią kuchnia tatarska. Jak smakuje i czym są pierekaczewnik, kryszonka, listkowiec kołduny tatarskie, czak-c...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże
,
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Polska
,
Kuchnia regionalna
,
Podlasie
,
Atrakcje Podlasia
,
Kuchnia Podlasia
,
Kruszyniany
,
Kuchnia Tatarska
,
Pierekaczewnik
,
Tatarska Jurta
Kraina Otwartych Okiennic- Soce, Puchły, Trześcianka
Są takie miejsca na Podlasiu, w których tracisz zasięg i zatrzymujesz samochód, bo po drodze dumnie kroczy bociek. Wcale się Ciebie nie boi, patrzy na Ciebie i idzie dalej. Kiedy się zbliżasz, po prostu schodzi z drogi na łąkę. Właśnie taka jest Kraina...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Podróże
,
Polska
,
Kultura i sztuka
,
Atrakcje Podlasia
,
Cerkwie na Podlasiu
,
Okolice Białegostoku
,
Podlaskie
,
Cerkiew w Puchłach
,
Cerkiew w Trześciance
,
Co zobaczyć na Podlasiu
,
Drewniane cerkwie
,
Kraina Otwartych Okiennic
TEFAL – Wyniki konkursu!
Post TEFAL Wyniki konkursu!pochodzi z bloga Jak Po Maśle. [] Post TEFAL Wyniki konkursu! pojawił się poraz pierwszy w Jak Po Maśle.
Jak Po Maśle
Poradnik domowy
Pieczona kaczka z żurawiną
Post Pieczona kaczka z żurawinąpochodzi z bloga Jak Po Maśle. [] Post Pieczona kaczka z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Jak Po Maśle.
Jak Po Maśle
Kuchnia
,
Danie główne
,
Kaczka
,
Kaczka w żurawinie
,
Kuchnia polska
,
Pieczona kaczka
,
Przepis na kaczkę
,
żurawina
Superfoods i przepis na batony energetyczne
Post Superfoods i przepis na batony energetycznepochodzi z bloga Jak Po Maśle. [] Post Superfoods i przepis na batony energetyczne pojawił się poraz pierwszy w Jak Po Maśle.
Jak Po Maśle
Kuchnia
,
Lifestyle
,
Pieczywo
←
Poprzednia
91
92
93
94
95
Następna
→