• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
292135 wyników

Przepis na chleb z mąka łubinowa

Przepis na Chleb żytni pełnoziarnisty
Chleb żytni pełnoziarnisty
Zawiera m.in. błonnik, witaminy z grupy B, żelazo, magnez i cynk. Z przepisu mojej Mamy. - Chleb żytni pełnoziarnistySkładniki ( 2 formy 30x11x8 cm):700 g mąki żytniej pełnoziarnistej300 g mąki tortowej 50 g drożdży8 łyżek płatków/otrębów owsia...
Kiedy męża nie ma w domu - Żony harcują!
W kuchni
Przepis na Chleb z ziarnami na zakwasie
Chleb z ziarnami na zakwasie
Pyszny chrupiący chlebek z ziarnami na zakwasie żytnim. Bardzo często go piekę, jest ulubionym chlebem mojej rodziny. Nie wymaga zbyt dużo pracy, najbardziej lubię go jeść kiedy jest jeszcze ciepły z samym masłem.Składniki:1 kilogram mąki pszennej chle...
Bajeczna Kuchnia
Kolacja, Śniadanie, Pieczywo, Młyny Stoisław
Przepis na Grillowana figa z fetą
Grillowana figa z fetą
Zamarzyło mi się upiec chleb i nie spodziewałam się, że nosząc okulary i jednocześnie otwierając piekarnik może zdarzyć się taka sytuacja, że przez 30 sekund jesteś za mgłą. To całkiem długie 30 sekund jak na czas oczekiwania by dowiedzieć się czy Twój...
MangoPapaja
Śniadanie, Fit, Fotografia kulinarna- best photos
Przepis na Podsumowanie roku 2016
Podsumowanie roku 2016
I choć  może nie powinnam go jeszcze podsumowywać bo do końca roku zostało jeszcze całe 3 dni a ja mam dla Was jeszcze jeden przepis (idealnie nada się na Nowy Rok!) to chyba nie jestem jedyną osobą, która chciałaby żeby rok 2016 już się zakończył, a n...
blue spoon
Opowieści kuchenne, Fotografia kulinarna, Blog, Kalendarz
Przepis na Chleb orkiszowy z domowym słodem
Chleb orkiszowy z domowym słodem
Świeżo zmielony, pięknie pachnący domowy słód, spełnia swoje przeznaczenie trafiając do wyjątkowego chleba. To aromatyczny bochen o wilgotnym miękiszu, uzyskanym poprzez dodanie mąki zaparzonej ze słodem oraz pieczenie w przykrytym garnku żeliwnym. Wyp...
Chleb Pod Grapą
Przepisy, Zakwas, Orkisz, Chleb, Słód, Gar
Przepis na Brazylijskie drożdżowe bułeczki z batatami - paezinhos de batata doce
Brazylijskie drożdżowe bułeczki z batatami - paezinhos de batata doce
Takie dobre bułeczki, że można je powtarzać niemal codziennie. Ciekawa jest ich forma - pieczemy je w foremkach do muffinek, układając obok siebie trzy kuleczki ciasta. Dzięki dodatkowi batatów (ewentualnie zwykłych ziemniaków) są mięciutkie i puszyste...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Bułki, Drożdże
Przepis na Ulubiony deser na święta. Makówki (wegańskie!)
Ulubiony deser na święta. Makówki (wegańskie!)
Makówki, kiedyś przeze mnie niezbyt lubiane, teraz stały się ulubionym świątecznym deserem. Kolejna potrawa - słodycz, bez której święta nie mogą się obejść. Już w tamtym roku postanowiłam zrobić własną wegańską wersję, krok po kroku według trady...
An Apple A Day
Wiórki kokosowe, Syrop klonowy, Mleko migdałowe, Migdały, Orzechy włoskie, Słodkości, Boże Narodzenie, żurawina, Skórka pomarańczy, Mak mielony, Rodzynki
Przepis na Pudding chlebowy z rodzynkami i cynamonem
Pudding chlebowy z rodzynkami i cynamonem
Są takie eksperymenty kulinarne, których efekty bywają zaskakujące... Inie myślę tutaj bynajmniej o zachwytach i pozytywnych doznaniach związanych z odkryciem genialnego przepisu. Powiedzmy sobie wprost, są takie dania o których chcielibyśmy zapo...
Blog kulinarny Biedronka w kuchni
Masło, Jajka, Brązowy cukier, Cynamon, Mleko
Przepis na Ulubiony deser na święta. Makówki (wegańskie!)
Ulubiony deser na święta. Makówki (wegańskie!)
Makówki, kiedyś przeze mnie niezbyt lubiane, teraz stały się ulubionym świątecznym deserem. Kolejna potrawa - słodycz, bez której święta nie mogą się obejść. Już w tamtym roku postanowiłam zrobić własną wegańską wersję, krok po kroku według trady...
An Apple A Day
Wiórki kokosowe, Syrop klonowy, Mleko migdałowe, Migdały, Słodkości, Orzechy włoskie, Boże Narodzenie, Skórka pomarańczy, Mak mielony, żurawina, Rodzynki
Przepis na Chleb pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem.
To najlepszy chleb jaki udało nam się upiec.Smakuje jak z najlepszej piekarni, a do tego tak długo utrzymuje świeżość.Jedyna jego wada to CZAS!Ale tak to już jest z chlebami, im dłużej trzeba na niego czekać tym lepszyJZaczyn160g mąki żytniej chlebowej...
Marmolada
Przepis na Pudding Bread
Pudding Bread
Z pewnością nie jeden raz zdarzało się Wam nie zjeść całego, pysznego, chrupiącego chleba. To smao pewnie z bułkami czy chałką. Jeśli macie więc w chlebaku czerstwe pieczywo, mam dla Was super przepis pudding bread. Pudding Bread to doskonały s...
Odczaruj Gary!
SŁODKIE, DZIECKO, ŚNIADANIE, PIECZYWO, CHLEB, Pudding bread, Sposób na czerstwe pieczywo, Zapiekany chleb
Przepis na Gulasz z wątróbki z cydrem i jabłkami
Gulasz z wątróbki z cydrem i jabłkami
Cześć! Wiem, że dania z wątróbki nie wszystkim przypadają do gustu i albo się ją kocha albo się ją nienawidzi.... read more Ten wpis Gulasz z wątróbki z cydrem i jabłkami pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia k...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Przepisy na obiad
Przepis na Ekologiczne produkty Verival.
Ekologiczne produkty Verival.
Słyszeliście już o austriackiej firmie Verival?W jej ofercie można znaleźć całe multum organicznych produktów: poczynając od musli, przez oleje, słodycze, bakalie, na zupach, burgerach i sosach kończąc. Mało tego - można skomponować nawet swoją własną ...
Sweet breakfast treats
Przepis na Poszukiwanie smaku w Paryżu – kuchnia francuska, jej historia i niektóre dania
Poszukiwanie smaku w Paryżu – kuchnia francuska, jej historia i niektóre dania
Relację z drugiej części poszukiwania smaku w Paryżu zacznę może od kilku ciekawostek rodem z XVIII wieku, jeśli chodzi o kuchnię francuską. Dlaczego akurat z XVIII wieku? Bo to był wyjątkowy czas dla kuchni francuskiej. W XVIII-wiecznej Francji rodzaj...
żyję żeby jeść - zdrowe przepisy
Kuchnia francuska, 6. Poszukiwanie smaku...., Mus czekoladowy, Antrykot wołowy, Bagietka paryska, Ciasto czekoladowe, Crème brulée, Eklerki, Galette, Grand couvert, Historia kuchni francuskiej, Kaczka z sosem z czarnej porzeczki, Kiedy powstały restauracje, Kiedy wymyślono frytki, Kulinarne symbole francji, Lody z lodziarnii Berthillon, Naleśnik na słono, Quiche, Rogalik (croisant), Ślimaki po burgundzku, Tarta jabłkowa, Woda perrier z naturalnym sokiem, Zupa cebulowa
Przepis na Opowieści z Japonii #4: Międzynarodowa Wielkanoc w Hiroshimie
Opowieści z Japonii #4: Międzynarodowa Wielkanoc w Hiroshimie
Troszkę zamieniam kolejność postów, bo chcę Wam opowiedzieć o mojej tegorocznej Wielkanocy. Mam nadzieję, że u Was było pysznie i spędziliście wspaniały czas z rodziną :)Jestem daleko od domu, więc moją rodziną stali się wszyscy nowi ludzie, których t...
bardzo słodkie
Opowieści z Japonii
Przepis na Aromatyczne pulpety z indyka
Aromatyczne pulpety z indyka
Lekkie, a przy tym pożywne pulpety z indyka to świetna propozycja obiadowa dla mam w ciąży i karmiących, a także dzieci i niemowląt.Dla mam karmiącym i małych niemowląt pulpety można przygotować bez dodatku cebuli i czosnku, zamiast tego można użyć por...
Zuzia i Mama w kuchni
Cukrzyca ciążowa, Dieta dla mam karmiących, Dieta dla mam w ciąży, Nietolerancja laktozy, Dieta przy przeziębieniu, żywienie niemowląt
← Poprzednia
488489490491492
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin