Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8517 wyników
Przepis na chleb farmerski
Frittata, czyli niskowęglowodanowe i pożywne śniadanie (bez glutenu)
Frittata to najprościej mówiąc danie z jajek i dodatków zapiekane w piekarniku, co dla mnie oczywiście oznacza zapiekanie na patelni pod przykryciem - kto by tam miał rano czas i motywację, by włączać piekarnik!No, niektórzy na pewno mają, ale ja nie.P...
Dziś na talerzu
Bezglutenowe
,
śniadanie
,
Niskowęglowodanowe
[68.] The best gluten-free bread/ Najprostszy i najszybszy chleb bezglutenowy
Finaly, I did it! I've baked perfect, cheap and fast to make, gluten free bread.It really makes me happy, because I haven't eaten bread for 3 months. I do love it, but feel so sick after eating.But, as I said, now I have my yummy bread. Usually i...
Mannequin in the kitchen. Kuchnia, sport i dziennikarstwo.
Bezglutenowe
,
Glutenfree
,
Bez laktozy
,
Lactose free
,
Vegan
,
Wypieki
,
Baked
,
Bread
,
Chleb
,
Thermomix
Wiejskie kanapki z suszoną wędliną.
Składniki:Chleb sędziszowski żytni - 70 g (2 kromki)Masło - 10 g (1 płaska łyżka)Wędlina suszona - 30 g (6 cienkich plasterków)Papryka - 30 g (kilka plasterków)Wartość odżywcza:Ten przepis wziął udział w akcji:
Dietifit od kuchni
Pomysł na śniadanie
,
Fit śniadanie
,
Szybkie śniadanie
,
Akcja
Najprostsza focaccia z oliwkami
focaccia z oliwkamiO ile jej bliska kuzynka, pizza zrobiła w świecie oszałamiającą karierę i nie ma chyba osoby, który by się z nią nie spotk...
Miód i pieprz
Cheby
,
Wypieki drożdżowe
Towarzyskość to Zdrowie... czyli Restaurant Week zawitał drugi raz do Lublina
Druga edycja Restaurant Week w Lublinie? Być może były osoby, które nie dawały temu miastu wielkich szans w rywalizacji z innymi miastami. Jednak wydaje mi się, że trzy czynniki głównie wpłynęły na powrót tego festiwalu do Koziego Grodu.Towarzyskość to...
Right Behind The Kitchen | blog kulinarny | Lublin
Lokalnie
,
Wydarzenia
,
Pod lupą
,
Restauracje
Karjalanpiirakat – żytnie pieczone pierogi z Karelii
Gdy nadejdą chłodne dni, częściej sięgam po skandynawskie książki kucharskie. W jednej z nich znalazłam przepis na te (bardzo popularne w Finlandii) pieczone pierożki. Cienkie, chrupiące ciasto, kremowe, rozpływające się w ustach nadzienie i pełne smak...
Chleb Pod Grapą
Przepisy
,
Orkisz
,
żyto
,
Inne
,
Skandynawskie
,
Mleko
,
Ryż
Chrupiąca sałatka z kurczakiem i grzankami
Przepis autorski (mój).Miałam ochotę na sałatkę z kurczakiem i chrupiącymi nasionami dyni oraz słonecznika.Po przeglądzie lodówki i pod wpływem chwili powstała właśnie taka pyszność.Razem z rodziną zjedliśmy ją momentalnie, a mama pytała skąd mia...
Di gotuje
Drób
,
Surówki i sałatki
,
Woj-LEN
,
Papryka
,
Pestki słonecznika
,
Pestki dyni
,
Fasolka szparagowa
Najłatwiejszy chleb bez wyrabiania (z dodatkami)
Rzadko piekę domowe chleby, ponieważ... strasznie nie lubię wyrabiać ciasta drożdżowego.Muszę mieć prawdziwą wenę, aby w domu pachniało świeżym pieczywem.Nawet pracochłonne ciasta i słodkości to zupełnie co innego.Ten przepis (od mojej kochanej szwagie...
Di gotuje
Płatki
,
Słoneczko
,
Pieczywo
,
Basia
,
Sezam
,
Otręby
,
Pestki dyni
,
Siemię lniane
,
Chleb
Prosta pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy
Z czym najczęściej jecie kanapki? Przyznajcie mi, że to bardzo dobra i przede wszystkim szybka opcja posiłku. Bierzemy chleb, jakieś dodatki i jemy. "Jakieś" dodatki. No właśnie, jakie? Często popadamy w rutynę i jemy monotonne kanapki. A monotonia w d...
JEDZ ROŚLINY
BEZGLUTENOWE
,
PIEPRZ CZARNY
,
SÓL
,
CZOSNEK
,
CEBULA
,
PAPRYKA WĘDZONA
,
PASTY KANAPKOWE / SMAROWIDŁA / DIPY
,
PAPRYKA OSTRA
,
SOCZEWICA
PIEROGI Z MIĘSEM Z PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI
Uwielbiam lepić pierogi dlatego dziś przedstawiam przepis na klasyczne ciasto.Podobno nie z każdej mąki będzie chleb, ale z każdej będą pierogi! Pyszne miękkie i sprężyste ciasto to podstawa, aby pierogi były udane.Składniki na ciasto:150 g...
Słodki Zakątek
Obiad
,
Kolacja
Wigilijna kapusta z grzybami na rzepakowym oleju
Cześć!Taką właśnie kapustę na Wigilię gotowała moja mama a teraz ja gotuję.Jak tradycja przykazała danie miało być postne. Tego też trzymam się do dnia dzisiejszego.W domu uwielbiamy różnego rodzaju bigosy z mięsem, śliwką od czasu do czasu. Jedn...
Pieprzyć z Fantazją
Dania główne
,
Boże Narodzenie
Moc ziaren i orzechów
Moc ziaren i orzechów znana jest od dawna.Ich dobroczynny wpływ docenili już starożytni, a w wielu kulturach wierzono, że mają magiczną moc.Ziarna i orzechy stanowią ważny i wartościowy składnik diety. Mogą być zdrową, dodającą energii przekąską ...
Cztery Fajery
Książki kucharskie
Szybki chleb drożdżowy.
Muszę przyznać, że żaden chleb nie smakuje mi lepiej niż taki domowy, upieczony samodzielnie. Dlatego też jak tylko znalazłam chwilkę wolnego czasu, to koniecznie musiałam upiec ten chleb. Moi rodzice tak bardzo go wychwalali, mama chwaliła jak to z ni...
Rodzynka o jedzeniu.
Chleb
,
Chleb drożdżowy
Najfajniejsze książki kucharskie 2014
Koniec stycznia toostatni moment napublikowanie wszelkich podsumowań, chciałabym więc dzisiaj pokazać Wam swoje ulubione książki, które pojawiły się namojej półce wroku ostatnim. Wzeszłym roku zestawienia nie było, bo też ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Co to jest indeks glikemiczny i dlaczego powie Ci mniej niż myślisz
Kiedyś przypadkiem zajrzałem do leżącej na stole gazetki i natrafiłem na fragment o indeksie glikemicznym. Były tam niestety pewne nieścisłości, które akurat warto sprostować, bo zamieszczanie takich niedomówień w gazecie może ...
Herbivore's meals
Weganizm
,
Odżywianie
,
Gadanie
Ulubieńcy lipca 2016
Dziś końca dobiega lipiec - jeden z moich ulubionych miesięcy, kojarzący mi się z owocami i latem. Dla uczniów oznacza to, że została już tylko połowa wakacji, a dla wszystkich, że jesień coraz bliżej... Jednak jesień też ma swój urok, a poza tym trzeb...
Naturalna kuchnia wegetariańska
BEZ LAKTOZY
,
BEZ PSZENICY
,
WEGAŃSKIE
,
BEZ GLUTENU
,
ODŻYWIANIE
,
ULUBIEŃCY
←
Poprzednia
409
410
411
412
413
Następna
→