Po Świętach większość nie ma ochoty na pieczenie i spędzanie dużej ilości czasu na gotowaniu. W sumie nic dziwnego, bo spora część z nas spędziła ostatnie dni w dużej mierze w kuchni
Pewnie każdemu nie raz zdarzyło się stojąc przy kasie sięgnąć po małą przekąskę w postaci batona. Też tak miałam i wiem, że na prawdę ciężko jest czasem przezwyciężyć chęć zjedzenia czegoś słodkiego szczególnie, gdy kolejka przed nami jest dość...
Wracam do Was z kolejnym słodkim przepisem na zdrowe pyszności. Tym razem do łask powraca u mnie ekspandowany amarantus, który idealnie sprawdza się w deserach bez pieczenia. Ma lekko orzechowy smak i jest delikatnie chrupiący. W związku z obró...
Poprzedni post cieszył się Waszym dużym zainteresowaniem, z czego jestem bardzo zadowolona. Z Waszych komentarzy wynika, że część z Was kiedyś również dawała się nabrać na reklamy i kupowaliście te pozornie zdrowe produkty wierząc, że robicie d...
Ciasteczka z amarantusem … zaraz po wyjęciu z piekarnika chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku, po ostygnięciu już tylko mięciutkie, ale pyszne! Z każdym kęsem dają się wyczuć lekko orzechowe ziarenka amarantusa … Dzieciom bardzo smakują! Składniki:...
Kto z Was nie próbował nigdy sklepowych batonów musli? Z pewnością większość miała z nimi do czynienia chociaż raz. Ja również. Nie smakowały one jakoś wybitnie dobrze, a po zerknięciu na skład włos zjeżył mi się na głowie. Wtedy żyłam jeszcze ...
Niedawno na funpageu bloga na Facebooku pojawiła się modyfikacja przepisu Kasi na domowe batony napakowane zdrowymi ziarnami. Batony bardzo Wam się spodobały, a mnie niesamowicie zasmakowały i postanowiłam kontynuować eksperymenty. Parę ...
4 batony Mars2 łyżki masłaWrzucić do garnka najlepiej teflonowego połamane batony i masło. Rozpuścić na małym ogniu. Wyłożyć na spód do mazurka. Udekorować orzechami i innymi bakaliami.