Tradycyjna Wigilia, to dania bezmięsne. Ale w Boże Narodzenie można zaszaleć. Proponuję pierogi o wspaniałym aromacie i bardzo łatwe do wykonania. Podane z barszczykiem czerwonym do popicia : pyszności!Zaczynamy od przygotowania farszu.Składniki 1 s...
Truskawki i rabarbar to idealne połączenie w cieście. Dzisiaj pomyślałam, że podam Ci fajny przepis na razowe ciasto drożdżowe, które z powodzeniem możesz przygotować bez cukru i ewentualnie nabiału. Obecność nabiału nie jest obowiązkowa w tym pr...
Prosto z Włoch pikantne risotto z wątróbką Do przygotowania tego szybkiego dania można użyć wątróbki drobiowej, cielęcej, wołowej lub wieprzowej. Ewentualnie można użyć wieprzowinę od szynki. Delikatny ryż, mięciutka wątróbka, chrupiący boczek, p...
Wczoraj zakończyła się akcja organizowana na Durszlaku, mająca na celu zgromadzenie przepisów i inspiracji na pierogi i uszka.Zgromadziliśmy 32 bardzo interesujące przepisy - takie, które są już dobrze znane i popularne, jak i takie bardziej oryg...
Razowe pierogi z wątróbką bardzo smacznym i nietypowym nadzieniem. Nieco korzenna wątróbka łączy się z ziołowym smakiem tymianku i lekko kwaśno-słodkimi jabłkami. Ważny jest właściwy dobór jabłek powinny być kwaśne tak jak do ci...
Ugotowałam wyśmienity rosół wołowy. Niestety, wyskoczyło nam coś pilnego i zabrakło już czasu na tradycyjny makaron. Ciasto na laną kluskę też już było za gęste. Postanowiłam więc zrobić do rosołu pierogi. Niestety nie za bardzo miałam je czym nadziać ...