Jak to było w pewnym sucharze..?
"Co robią lekarze po pracy?
Leczo!"
:)
Sama nie wiem jak to się stało, że ten przepis jeszcze nie pojawił się na blogu. Pora to zmienić, dlatego dziś mam dla Was przepis na prawdziwe lekarskie leczo.
Do przygotowania garnka potrzebowałam:
250g mięsa mielonego
Łyżkę koncentratu pomidorowego
Oregano, tymianek, paprykę w proszku (w zależności od preferencji także chilli), sól i pieprz
Ewentualnie sok pomidorowy (200 ml)
Przygotowanie:
1. Podsmażamy na oliwie drobno posiekaną cebulę.
2. Dodajemy mięso i całość podsmażamy aż mięso zacznie się ścinać.
3. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz pomidory w puszce i paprykę.
4. Dodajemy zioła i koncentrat i dusimy całość przez około 20 minut.
5. Jeśli konsystencja wyda Wam się za gęsta, można sprawić by leczo było nieco bardziej płynne dodając sok pomidorowy i dusząc wszystko razem jeszcze przez kilka minut.
Gotowe!
Leczo najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
TUTAJ znajdziecie przepis na
domowy chleb.
Chcecie być na bieżąco?
Zapraszam Was do obserwowania za pośrednictwem Instagrama TUTAJ oraz Facebooka TUTAJ