Dziś przepis na zupę-muchomora. Spokojnie nikt nikogo nie otruje, nie będzie nawet grzybów :)
Dziś krem z pomidorów!
Do przygotowania zupy potrzeba:
- 2 - 3 puszki pomidorów krojonych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki mąki
- 250 ml bulionu drobiowego
- sól, pieprz, cukier
- koperek
Przygotowanie:
- Rozdrabniamy pomidory przy pomocy blendera.
- Gotujemy około 20 minut.
- Następnie powoli dodajemy wcześniej przygotowany bulion oraz mąkę, a także oliwę.
- Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie i dodać do kremu.
- Dodajemy przyprawy do smaku - sól, pieprz i cukier. Zupę potrzymać jeszcze chwilę na ogniu.
- Gotowy krem blendujemy jeszcze raz.
- Rozlewamy porcje do miseczek, robimy kleksy ze śmietany i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
A jak tam u Was? Często jadacie zupy, czy raczej za nimi nie przepadacie?
Chcecie być na bieżąco z tym co dzieje się w mojej kuchni, siłowni i nie tylko? Zapraszam do polubienia strony na Facebooku
TUTAJ