Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Szynka pieczona w musztardzie i miodzie
Malinowo w kuchni
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
241
Kategorie
91
Szynka pieczona w musztardzie i miodzie
Mięsko pyszne zarówno na kanapki, jak i na niedzielny obiad :D
Składniki:
1,5 kg mięsa wieprzowego
sól i pieprz
3 łyżki musztardy sarepskiej
3 łyżki miodu
łyżka masła
Przygotowanie:
Mięso opłukać i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego, w którym mięso będzie się marynowało. Wymieszać musztardę z miodem, marynatą zalać mięso. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na minimum 24 h. W międzyczasie mięso można obrócić, aby równomiernie się marynowało.
Zamarynowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180*C. Piec około 1 godzinę na każdy kilogram mięsa. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę i położyć plasterki masła na szynkę, aby ładnie się zarumieniło.
Powstały sos z pieczenia można zlać do garnuszka, rozcieńczyć odrobiną wody i zagęścić wodą z mąką. Chwilkę pogotować, ewentualnie dosolić do smaku. SMACZNEGO!!!
Malinowo w kuchni
17 cze 16
Obiad
,
Mięso
mięso
40 przepisów
Polecane przepisy
Biała kiełbasa pieczona w piwie i cebuli
O, jak ja lubię prostą, chłopską kuchnię polską! W ogóle darzę wielką miłością każdą prostą kuchnię, czy to francuską, czy włoską, która opiera się na ogólnodostępnych, wręcz pospolitych składnikach. Czasem zdarza mi się z ciekawości...
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Cebula
,
Pieczone i duszone w piekarniku
,
Wielkanoc
,
Musztarda
,
Piwo
,
Biała kiełbasa
,
Tymianek
,
Comfort food
,
Garnek rzymski
,
Jasne piwo
,
Musztarda ziarnista
,
Surowa biała kiełbasa
,
Miód wielokwiatowy
Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie
Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na pitraszenie w kuchni, to ten obiad jest idealny dla Was! :) Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie &...
KulinarnePrzeboje.pl
Obiad
,
Kurczak
,
Piersi z kurczaka
,
Bazylia
,
Miód
,
Musztarda
,
Śmietana 18%
,
Tymianek
,
Musztarda Dijon
Udka pieczone w musztardzie i miodzie na ziemniakach
Danie bardzo szybkie, jednogarnkowe. Na pewno jest to dobry sposób na chłopskie jadło. Piekłam przez 60 minut w 180 stopniach.Czytaj więcej »
Pychotkaaa
Zapiekanki
,
Syty obiad
,
Dania jednogarnkowe
Wątróbka w miodzie i musztardzie
Przepis na Wątróbkę w miodzie, musztardzie z tymiankiem. Miód i musztarda to jedno z moich ulubionych połączeń, które nadaje się szczególnie do dań z grilla np. kartkówka w marynacie z miodu i musztardy. Jednak sprawdza się także w innych dania...
Miss Berry » Languages » Polski
Przepisy
,
Fit
,
Dania Główne
,
Zdrowe
,
Miód
,
Wątróbka
,
Musztarda
Łosoś pieczony w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku
Łosoś pieczony w miodzie i musztardzie z ryżem po iracku czyli mtabbag simach iracka delicja z pieczonego łososia w miodzie i musztardzie, koniecznie z dodatkiem przepysznego, aromatycznego ryżu gotowanego z kardamonem, kurkumą i cynamo...
Pociąg Do Kuchni
Pociągi pod specjalnym nadzorem - przepisy specjalne
,
Stacja na dłuższe postoje - dania obiadowe
,
La Habana Central - kuchnia egzotyczna i kolonialna
,
Stacja rybna
,
Stacja z ryżem
,
Ryż
,
Orient Express - kuchnia azjatycka
,
łosoś
,
Limonka
,
Miód
,
Cynamon
,
Kolendra
,
Korzenne
,
Bliski wschód
,
Kardamon
Szynka wolno pieczona w miodzie i musztardzie
Szynka wolno pieczona w miodzie i musztardzie to bardzo smaczna propozycja domowej wędliny. Oczywiście szynkę wolno pieczoną w miodzie i musztardzie można spożywać na ciepło, bezpośrednio po jej upieczeniu. Smaki wyborne. Na pewno tak pieczona szynka b...
jedz i smakuj
Bez drożdży
,
Bez Mleka
,
BEZ GLUTENU
,
Dzieciaki
,
Bez jajek
,
Smaczne Bo Polskie
,
Kolacja
,
Zimowy czas
,
Powitanie wiosny
,
Wielkanoc tuż tuż
,
Wieprzowinka
,
Mężczyzna w kuchni
,
Domowa wędlina
Udka kurczka marynowane w musztardzie i miodzie
Polecam pałki z kurczaka marynowane w musztardzie i miodzie..
UgotujmyCos.pl
BEZ KATEGORII
,
DANIA GŁÓWNE
,
DANIA MIĘSNE
Karkówka pieczona w musztardzie
W pieczeniu mięs najważniejsza jest marynata i czas. Jeśli chodzi o karkówkę jak dla mnie najlepsza wychodzi w musztardzie. Przy okazji przepis jest prosty i wychodzi każdemu. Świetnie smakuje na ciepło do obiadu, jak i na zimno do chleba. Składniki: 1...
knife&spoon
Przepisy
,
Wieprzowina
,
Musztarda
,
Karkówka
,
Rukola
,
Pieczona
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha