W Anglii podaje się słynne na całym świecie FishChips ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej ryby. Nie wiem czy wiecie, ale prawdziwe FishChips jest robione z dorsza. Jednak [....
Sos tatarski według poniższego przepisu jest zimnym sosem nabazie majonezu isłodko-kwaśnych dodatków, które swój smak zyskały dzięki zalewie octowej: pieczarek ikorniszonów. Jest tobardzo prosty sos, ajeśli dysponujemy mal...
Domowy sos tatarski możne być dodatkiem do kanapek, do dań mięsnych czy też do dań zielonych wystarczy byście sami spróbowali, przetestowali z czym najlepszy domowy sos tatarski będzie wam smakować. Przygotowanie sosu jest proste i szybki...
SkładnikiSos tatarski200 g pieczarek marynowanych (pokrojonych w drobną kosteczkę)200 g ogórków konserwowych (również pokrojonych w drobną kosteczkę)cebula (drobno posiekana)2 jaja (ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę)2 łyżeczki kaparów (pokrojone...
Jeśli unikacie sosu tatarskiego, bo nie lubicie (bądź nie chcecie jeść) majonezu, mamy dla was rozwiązanie. Majonez jest bazą w tradycyjnym sosie tatarskim, ale można...
Artykuł Sos tatarski bez majonezu pochodzi z serwisu Magazyn Kuchenny.
Dorsz na puree z zielonego groszku to moja propozycja na szybki i zdrowy obiad lub kolację. Użyłam świeżej ryby, ale spokojnie można użyć również mrożonej, którą uprzednio rozmrozimy w lodówce []
Artykuł Dorsz na puree z groszku lekkie d...
Sos tatarski to sos podawany na zimno, wykonany na bazie majonezu lub sosu majonezowego, z dodatkiem drobno posiekanych pikantnych warzyw marynowanych w occie. Składniki: 2 łyżki majonezu (ja używam majonezu „Winiary”) 2 łyżki jogurtu naturalnego 8 –1...