Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chleb z burakiem - Styczniowa Piekarnia
Kuchnia Gucia
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
129
Kategorie
13
Chleb z burakiem - Styczniowa Piekarnia
W nowym roku wszystkim Piekarkom i Piekarzom życzę dużo szczęści i radości oraz zajmowania się jedynie sprawami, na które będziecie mieliwpływ czyli między innymi udanych wypieków :-)Na rozpoczęcie 2016 rok Internetowa Piekarnia zaproponowała&nbs...
Kuchnia Gucia
18 sty 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kuchnia Gucia
Niestety ten blog nie ma opisu
129
13
Polecane przepisy
Chałka na zakwasie i styczniowa piekarnia
Nowy Rok i kolejny mój powrót do Piekarni Amber. Tym razem wszyscy piekliśmy chałkę z wanilią na zakwasie. Receptura pochodzi z książki Małgorzaty Zielińskiej – Domowa piekarnia. Po raz kolejny nie obyło się bez zmian,które wynikały ze złego ro...
Polska Zupa
Bułki
,
Zakwas
Chleb piwny na zakwasie z miodem
Piwo z rana jak śmietana! Oczywiście nie zachęcam Was do spożywania alkoholu od świtu, ale proponuję upiec piwny chleb na zakwasie z dodatkiem miodu. Smakuje jak miodzio, palce lizać!
Smakowity Chleb
Bez kategorii
Pumpernikiel z kardamonem. Chleb z historią w styczniowej Piekarni!
Pumpernikiel to chleb wywodzący się z Westfalii w Niemczech. Pierwsze zapisane wzmianki o pumpernickel sięgają 1450 roku, kiedy to magistrat miasta Osnabrück, polecił wypiekanie tego żytniego chleba w czasie głodu dla najuboższych z miasta i oko...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Na drożdżach
,
Pieczywo
,
Do chleba
,
Korzenne
Chleb piwno cebulowy
W lutym w Piekarni Amber piekliśmy chleb Piotra Kucharskiego z książki Chleb domowa piekarnia , a przepis wybrała dla nas Beata z bloga Stare gary. Chleb cebulowy bardzo lubię, nie piekłam go jednak nigdy z dodatkiem piwa. U mnie przepis z małymi zmian...
Polska Zupa
Cebula
,
Chleb
,
Zakwas
,
Piwo
Chleb z pieczonym burakiem Emmanuela Hadjiandreou w styczniowej Piekarni
Piekarnia rozpoczyna czwarty rok swojego życia! Piękne to, że przez tyle czasu spotykamy się aby upiec chleb z jednego przepisu, że nam się chce, i że potrafimy dzielić się naszymi wspolnymi doświadczeniami i radością z każdego nowego boc...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Warzywa
,
Pieczywo
,
Książki
,
Buraki
Pan Rustico płaskurkowy – styczniowa piekarnia
Nie wiem czy ktoś potrafi sobie wyobrazić moje szczęście wynikające z powrotu pieczywa do mojej diety. Co prawda nauczyłam się żyć całkowicie bez jakiegokolwiek pieczywa, jednak na dłuższa metę było to nie tylko uciążliwe, ale przede wszystkim wiązało ...
Mozaika życia
Bezmięsne
,
Drożdżowe
,
Chleb
Pan Rustico – Styczniowa Piekarnia
W nowym 2015 roku życzę, internetowym Piekarkom i Piekarzom, dużo szczęścia, zajmowania się jedynie sprawami, na które mamy wpływi wielu chlebowych sukcesów.PiekarniaAmber,realizując wybór Ani z Bajkorady, zaproponowała tym razem chle...
Kuchnia Gucia
Żytni chleb radzieckiego żołnierza. Styczniowa piekarnia.
Nowy chleb w Nowym Roku.Żytni, prawdziwy. Jak prawdziwa jest każda chwila.Ciężki i gruboskórny. Dla cierpliwych, gdyż z każdym dniem mięknie odrobinę, by już po kilku dać się pokroić bez problemu w idealnie równe kromki. By cieszyć swą świeżością długo...
by bylo przyjemniej
śniadanko
,
Mączne
,
Pieczywo
,
Zdrowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha