Pogoda nie sprzyja siedzeniu w domu tylko nad wodą, więc mimo sporej ilości wolnego czasu nie mamy kiedy dodawać wpisów. Zawsze jednak staramy się porządnie zjeść :) Tym razem proponujemy bardzo łatwy sos warzywny. Wszystkie składniki mieliśmy najpierw dokładnie pokroić, ale w brzuchach nam burczało więc użyliśmy malaksera i dzięki temu uzyskaliśmy fajnie rozdrobnione warzywka (chyba nawet wyszło lepiej niż jakbyśmy je pokroili).
Składniki:- 1 średnia cukinia;
- 2 czerwone papryki;
- 250g brązowych pieczarek;
- 2 małe cebule;
- 3-4 ząbki czosnku;
- garść świeżej bazylii;
- sol, pieprz, ostra mielona papryka, słodka mielona papryka;
- oliwa z oliwek do smażenia.
Sposób przygotowania:Wszystkie warzywa miksujemy w malakserze. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę, dodajemy przyprawy i smażymy około 20-30 minut. Na koniec posypujemy świeżą bazylią i gotowe. My mieliśmy kilka falafeli z poprzedniego dnia więc podgrzaliśmy je w warzywnym sosie, a jako dodatek zjedliśmy jeszcze młode ziemniaki z koperkiem.