Składniki:2 filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g);2 ząbki czosnku;1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki z pomarańczy do oprószenia po wierzchu;Sól;Biały cukier;Olej do smażenia.Ciasto od obtocze...
Chiński rosół Bazą tej zupy jest rosół drobiowy, ale jeśli podamy go w odpowiedni sposób i z odpowiednimi dodatkami, otrzymamy pyszną i ciekawą zupę na sposób azjatycki. Spróbujcie, to ciekawe urozmaicenie naszego rosołu. składniki: 1 cały kurczak (na...
Pieczone ćwiartki z kurczaka polewane gęstym sosem ze świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego, gotowanego z sosem sojowym, octem, brązowym cukrem i odrobiną tabasco. Kurczak w glazurze...
Artykuł Kurczak w glazurze pomarańczowej pochodzi z serwisu Maga...
Lubicie chińszczyznę? Jeżeli tak toproponuję pomysł naszybkie orazniesamowicie smaczne danie, które napewno poprawi Ci humor pociężkim dniu- kurczak pochińsku! Uwielbiam taki obiad: sycący, pyszny orazbar...
Kurczak pomarańczowo-imbirowy to zdecydowanie moje ulubione wytrawne danie z pomarańczami na ciepło. (tak, mam tak dużo ulubionych dań, że muszę je kategoryzować). Nie wiem czy jest to bardziej danie chińskie, czy amerykański fast food chiński, niemnie...
Sos hoisin to słodko-pikantny, tradycyjny chiński sos (stosowany również w kuchni wietnamskiej), który jest sporządzany na bazie soi, octu oraz różnych przypraw. Ma brązową barwę i gęstą konsystencję. Z łatwością możemy kupić gotowy produkt, lecz ten d...
Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad - dobrze trafiłeś drogi czytelniku/czytelniczko. Chińszczyzna, po domowemu, nie z baru szybkiej obsługi, nie z niewiadomej knajpki, nie z pudełka, nie ze słoiczka i nie z torebk...