Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
Kolacyjne kanapki z bakłażana. WIOSNA/PRINTEMPS ; LATO/ETE
Bardzo spodobał mi się ten przepis w ostatnim numerze “Régal” bo jest bardzo prosty, trochę niezwykły bo do głowy by mi nie przyszło połączenie: miód – bakłażany, szybki i pyszny! 2 porcje czyli 4 kanapkiPrzygotowanie 10 minutPieczenie 25 minut...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Warzywa - Légumes
Cielęcina w wiosennych warzywach. WIOSNA/PRINTEMPS
Cielęcina jak i jagnięcina są najsmaczniejsze na wiosnę bo to sezon na tego rodzaju mięso. A delikatna cielęcina połączona z wiosennymi warzywami jest smacznym daniem dla całej rodziny w tym dla najmłodszych dzieci. Przyrządza się ją szybko.6 p...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Mieso-Viandes
Sernik truskawkowy. WIOSNA/PRINTEMPS
Nie ma week-endu bez domowego deseru czy ciasta! Za bardzo kocham gotować by co sobotę i niedzielę nie wypróbowywać czegoś nowego. Ten sernik jest po prostu pyszny. Przepisem zainspirowałam się z ostatniego numeru «Régal» ale zmienił...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
WIOSNA/PRINTEMPS
Tarta z wiosennym szpinakiem, ricottą i pomidorkami. WIOSNA/PRINTEMPS
Czyli naszego week-endowego pichcenia ciąg dalszy! Uwielbiam takie smakowitości kolacyjną porą. 6 porcjiPrzygotowanie 30 minutPieczenie 45 minut250 g ciasta kruchego ( gotowego bądź domowego)Siatka młodego szpinaku – jak piszę siatka to m...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Tarty slone
Okoń morski pod zieloną « pierzynką », purée z batatów i pieczone brokuły. WIOSNA/Printemps. Lato/Eté
Oj zajadaliśmy się dzisiaj ta rybą, na którą przepis znalazłam w ostatnim numerze CVF i nieco go zmodyfikowałam bo w podstawowej wersji był jeszcze bardziej czaso i praco chłonny. Nietypowe połączenie smaków i aromatów gwarantowane!3...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Ryby - Poissons
Pasta z bakłażanem i fetą : WIOSNA/LATO. PRINTEMPS/ETE
Kulinarnie z trwającego już trzeci dzień week-endu… dziś dwa przepisy czyli pierwsza część smakowitości seoznowych! 3 porcje250 g makaronu Congchile czyli muszli różno kolorowych jak u mnie bądź zwykłych2 mniejsze bakłażany, na które właśn...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Makarony- Pâtes
Wszyscy otyli ? W 2025 roku ?
Ekipa naukowców pod dyrekcją profesora Majid Ezzati przestudiował korpulencję ponad 19 milionów dorosłych w 186 krajach od 1975 do 2014 roku. Wyniki ich badań w marcu tego roku opublikował « The Lancet». Jeśli przypomnieć, że Indeks...
Est-Ouest
Refleksje
Rurki w ziołowo-paprykowym sosie. WIOSNA/LATO. PRINTEMPS/ETE
Taki prosty i szybki przepis na kolację. 3 porcje30 minut przygotowania250 g makaronu rurek jak Penne itp.1 cebula1 ząbek czosnku2 czerwone paprykiBulion warzywny do pokrycia ( z kostki, około 1 szklanki)Kilka łyżek słodkiej śmietank...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Makarony- Pâtes
Francuska codzienność – Francuzi i ich KUCHNIA oraz GOTOWANIE. Najnowsze wyniki badań. Część 13.
Ipsos zrealizował ostatnio badania dotyczące z grubsza rzecz ujmując francuskiej kuchni. I potwierdzają one to co widać nad Sewkaną, Rodanem i Garonną na codzień – Francuzi uwielbiają gotować I jeśći przywiązują do tego ogromną wagę...
Est-Ouest
Refleksje
Torcik różowo-truskawkowy. WIOSNA/PRINTEMPS
Przepis zaczerpnęłam z najnowszego numeru CVF. Bardzo spodobała mi się fotografia ciasta i dość nietypowy przepis. Używa się bowiem do jego wypieku tradycyjnych francuskich różowych biszkoptów, które w regione Szampanii są produkowane od 1691 roku. C...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
WIOSNA/PRINTEMPS
Pasta w sosie szparagowym. WIOSNA/PRINTEMPS.
Uwielbiam ten przepis za smak i za wiosnę. Podałam to danie wczoraj na kolację z półwytrawnym Lambrusco a na deser był pokazany wyżej torcik truskawkowy. Jednym słowem wiosenna rozpusta!Przygotowanie 30 minut3 porcje250 g makaronu ws...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Makarony- Pâtes
Łosoś pod warzywną pierzynką. WIOSNA/PRINTEMPS
A to znalazłam przepis! z kwietniowego numeru «Sól i pieprz» z 2002 roku… tak robiłam porządki w kartonach w garażu i wpadło mi w ręce a dzisiaj wpadło nam do żołądków! i to z jakim przyjemnym efektem! Polecam wam b...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Ryby - Poissons
Wiosenny garczek warzyw. Wiosna.
To warzywne danie z ubiegłego week-endu… czas tak szybko płynie, że nie miałam czasu wrzucić przepisu jeszcze na bloga…A to coś wyjątkowo prostego i pysznego na wiosenne kolacje. 4 porcje4 cebule dymki ze szczypiorkiemKawałek około 12 cmki...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Warzywa - Légumes
Ciasto karmelowe z gruszkami : ZIMA/WIOSNA/LATO/ JESIEN
Dziś gotowałam z Antkiem! Moim 10 letnim synem. Nie gotujemy zbyt często bo Antoni zazwyczaj jest bardzo zajęty szkołą, chórem, koncertami i sportowymi turniejami, ale czasem gotujemy razem! Kilka słów na ten temat – na moim blogu codzienni...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Ciasta - Gâteaux
,
WIOSNA/PRINTEMPS
,
ZIMA/HIVER
,
LATO/ETE
Fusilli i groszek z orzechowym pesto. Wiosna/Lato
3 porcje250 makaronu świderki czyli fusilli300 groszku młodego1 cytryna najlepiej ekoSól, pieprzPestoPęczek bazyliGarść orzechów włoskichZąbek czosnku5 cl oliwy z oliwek30 g parmezanuMiksujemy składniki na pesto. Makaron gotujemy z ...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Makarony- Pâtes
Linguine z cukinią i z pietruszkowym pesto : Wiosna i Lato
Dziś dwa przepisy na pastę… z warzywami i z pesto! 3 porcjePrzygotowanie i gotowanie około 45 minut250 g makaronu wstążki czyli linguine3 małe cukinie1 cytryna najlepiej eko…Sól i pieprzNa pesto: Pęczek zielonej pietruszki1 ząbek cz...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Makarony- Pâtes
←
Poprzednia
13
14
15
16
17
Następna
→