Proste,szybkie,smaczne i sycące. I co najważniejsze wszystkim smakuje,nie muszę wymyślać dodatkowego dania dla mojego malucha,który no...jak,to dzieci bywają wybredne,zwłaszcza teraz kiedy jest chory. Ciężko namówić go żeby zjadł cokolwiek.
Składniki:
- papryczka czerwona
- papryka żółta
- 400 g pieczarek
- 1 op. makaronu spaghetti
- 1 łyżka masła
- 1/2 szklanki kremówki
- mąka
- cebula
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- 1 szklanka bulionu warzywnego
Makaron ugotuj al dente.
Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w kostkę i razem z pieczarkami podsmaż na maśle,ok. minut.
Posól o oprósz odrobiną mąki,podlej bulionem i duś pod przykryciem przez 15 minut.
Dodaj pokrojone w paski papryki i duś następne 15 minut.
Do sosu wlej śmietankę i zagotuj. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem.