Jeśli śledzicie mojego bloga,to wiecie że ostatnio dostałam fajną paczuszkę od 
Papilart, w której znalazły się np. takie jak na zdjęciu papilotki do muffinek. Fajne prawda ? :3  
Sklep posiada przeróżne foremki na muffinki,ciasta,tacki,podkłady i wiele wiele innych. Polecam bo naprawdę warto. 
Takie muffinki możecie zjeść na deser,zabrać na piknik czy do pracy,są pyszne i zdrowe.
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki pszennej
 - 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
 - 1/2 szklanki cukru trzcinowego albo ksylitolu
 - 1/2 łyżeczki soli morskiej
 - szczypta gałki muszkatołowej
 - 1/2 łyżeczki cynamonu
 - 1/2 łyżeczki sody
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1/2 szklanki mleka może być sojowe
 - 1/2 szklanki rodzynek
 - 1 szklanka płatków owsianych
 - 3 łyżki oleju rzepakowego
 - 1 banan
 - 1 jajko
 - 1 marchewka po starciu powinna być 1 szklanka
 - 1/2 cukinii po starciu powinna być 1 szklanka
 - pestki dyni do posypania
 
Mąki,proszek do pieczenia,sodę,sól,cukier,rodzynki,płatki owsiane i rodzynki dodaj do miseczki i wymieszaj.
Do osobnej miseczki dodaj marchewkę,cukinię,jajko,mleko i olej. Banana obierz i rozgnieć widelcem,dodaj do mokrych składników i przemieszaj.
Suche składniki przełóż do mokrych i dokładnie połącz.
Ciasto nałóż do papilotek i posyp pestkami dyni
Muffinki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 C. przez ok. 20 minut.