Proste i nie drogie, a do tego smaczne. Mój pomysł na bezmięsny obiad.
Sałatkę podaję z sałatką czasem z jakaś surówką.
Składniki:
- 1 średnia cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 pęczek szpinaku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 białka
- 300 g płatków owsianych,lekko rozdrobnionych
- sól
- gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok. 3-4 łyżki startego parmezanu
Cebulę oraz czosnek obierz. Posiekaj po czym podsmaż na oliwie z oliwek.
Szpinak pokrój i dołóż do cebulki. Duś szpinak kilka minut. Odstaw do wystygnięcia.
Szpinak przełóż do miseczki. Dodaj białka,ser,płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Dopraw do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Z ciasta uformuj ok. 12 kotlecików.
Kotleciki smaż z obu stron na złoty kolor.