Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
SIMIT-TURECKI BAJGEL
Apetyt na Smaka
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
216
Kategorie
73
SIMIT-TURECKI BAJGEL
Dzisiaj w nieco tureckich klimatach - simit, czyli odpowiednik naszego bajgla. Podeszłam do ich pieczenia po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni, bo wyszły przepyszne! Bardzo lubię obcować z obcą, zagraniczną kuchnią i poznawać nowe smaki. To ...
Apetyt na Smaka
07 mar 16
Domowa piekarnia
,
Na śniadanie
domowa piekarnia
27 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Apetyt na Smaka
Niestety ten blog nie ma opisu
216
73
Polecane przepisy
Brunch z Nowego Jorku
Do wyboru, do koloru: bekon z jajkiem lub oscypek z szynką i pomidorem....fot. D.SzymborskaJuż kilka razy pisałam o bajglach, o ich historii (TUTAJ), niezależnie od ich kaloryczności uwielbiam to pieczywo! W Nowym Jorku bajgle są bardzo popularne zarów...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Autorskie
,
Jajka
,
Bekon
,
Oscypek
,
Bajgel
,
Brunch
,
Nowy jork
Bajgle
Bajgle są bułeczkami które pochodzą z kuchni żydowskiej. Dobry bajgel powinien mieć ciągnącą skórę i miękki miąższ. Ich sekret tkwi w tym że ciasto należy najpierw podgotować a potem zapiekać.50 dkg mąki pszennej chlebowej2 dkg drożdży1 łyżka cukru1 ły...
wesoła kuchnia
Śniadania i potrawy dla dzieci
Simit, czyli tureckie bajgle
Marcowa piekarnia Amber piecze simit, czyli tureckie bajgle, przepis na nie wybrała Łucja. Ciasto nie wymaga gotowania, wyrośnięte bajgle zanurza się w roztworze pekmezu - melasy winogronowej i obtacza w sezamie. Bajgle są pyszne, bardzo chrupiące i le...
ogrody babilonu
Akcje
,
Miód syrop
,
Nasiona otręby płatki ziarna
,
Bułki rogale bagietki
Simit - tureckie bajgle. Marcowa Piekarnia
Takie bajgle różnią się od klasycznych, gdyż nie obgotowuje się ich przed pieczeniem. Więc w sumie są nawet prostsze w wykonaniu. I jakie dobre!Tureckie bajgle Simit upiekłam dzięki comiesięcznej Piekarni Amber. Proste i pyszne. Zajadaliśmy się nimi w ...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Bułki
,
Drożdże
Simit (tureckie obwarzanki) w marcowej piekarni
Po raz trzeci dołączam do wspólnego wypiekania w piekarni Amber. Jakoś tym razem udało mi się dołączyć, choć miałam pomocnika w przenoszeniu obwarzanków. Sama nie dałabym rady. Tym razem wybór Amber i Łucji zbloga Fabryka kulinarnych inspiracji p...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Przekąska
,
Na śniadanie
,
Bułki
Simit, bajgiel czy obwarzanek? Marcowa Piekarnia
Simit ma swoje korzenie w Turcji, a konkretnie w Stambule. Tam pojawił się po raz pierwszy w 1525 roku. A w 1593 roku został zapisany w rejestrach sądowych. Sprzedawany przez handlarzy ulicznych z charakterystycznych wózków lub ze specjalnych po...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Pieczywo
,
śniadanie
,
Do chleba
,
Bajgle
Marcowa Piekarnia. Zaproszenie!
W marcu jak w garncu! To wiadomo, mamy przełomowy miesiąc. Jeszcze trochę zimowego klimatu, ale w powietrzu już czuć świeży powiew nowego. Liczę bardzo na tę świeżość, która pozaciera wszelką szarość i nijakość. I zapuka do nas zielenią! ...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Smak lepszego życia
Tradycyjne bajgle.
Przepis na tradycyjne, gotowane bajgle, pochodzi z książki Peter'a Reinhart. Są to klasyczne bajgle, o zbitym cieście. Spędziłem kilka lal mieszkając w Krakowie i od obwarzanków jestem uzależniony. Te bajgle przypomniały mi świeże, krakowskie obwarzank...
Kuchnia Alternatywna - Blog nie tylko kulinarny!
Dieta
,
Przepis
,
Zdrowo
,
Chleb
,
Piekarnia
,
Proste danie
,
Prosty przepis
,
śniadanie
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone