Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti3 rzepy/ 3 turnips/ 3 rape bianche100 g mąki/ 3.5 oz all purpose white flour/ 100 g di farinaszklanka lodowatej wody/ 1 cup very cold water/ 1 bicchiere di acqua ghiacc...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
O mojej miłości do natury wie już prawie każdy. Niesamowite jest to, jak wiele zdrowych skarbów oferuje człowiekowi natura. W tym roku obrodziła nam czereśnia dużymi owocami a co ciekawe dość kwaskowatymi, mimo to słodkimi. Zjadłam ich dużo w tak zwan...
Another delicious soup that I used to eat as a child. It is mild, slightly sweet and sour in the same time. There are still not too many spring veggies available, so it seems to be a perfect meal. I...
SoSlowCuisine | Slow food blog written with passion
PICKLED TURNIPSW niedawnym poście, z przepisem na pesto z liści rzepy, wspominałam, że wykorzystałam ją także do przygotowania pikli. Posłużyły mi do tego dwie do...
TURNIP GREENS PESTO WITH WALNUTS AND SAGENiektórzy twierdzą, że weganizm jest drogi, ale nijak to się ma do rzeczywistości, jeśli korzystamy z tego co w sezonie i...
Scroll down for EnglishTypowe danie ze światła w lodówce. Doskonałe na zimę i na zużycie resztek, które już powoli wychodzą z kuchni. Świetny sposób na oszczędzanie i niemarnowanie jedzenia, którego jestem wielkim wrogiem. A przy okazji jest pyszne. Gł...
Białe buraki Le ho trovate sulla bancarella...che meraviglia!!!Finalmente posso preparare la miazuppa preferita, con le rape rosse.Invece quelle bianche le uso per fare un delicato contorno invernale.Peliamo le rape, laviamole e...