Kolejna mięsna odsłona, tym razem na talerzu wylądował kurczak, którego przyrządzicie zaledwie w 30 minut. Mięso jest soczyste i aromatyczne podane w ostrym cebulowo-imbirowym sosie. Jeśli lubicie na ostro
Kurczak w pomidorach po prostu pycha! :) To kolejna propozycja na szybki obiad. Można go przygotować dzień wcześniej wieczorem, a następnego dnia tylko go odgrzać :) Polecam przejrzeć również inne dania z kurczakiem tutaj: kurczak przep...
Chicken, chicken, chicken. Bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jeżeli chcecie zjeść pysznego, soczystego i chrupiącego kurczaka bez przysłowiowego procha i sztucznych konserwantów to dobrze trafiliście. Ten kur...
Kolejna odsłona pysznego ciasta z jabłkami. Tym razem upiekłam kruchy jabłecznik, wypełniony dużą ilością rozpływających się w ustach jabłek połączonych z orzechami włoskimi. Nie jest to jednak zwyczajne nadzienie - do pokrojonych owoców dodałam bowiem...
Kolejna odsłona kuchni chińskiej. Tym razem w roli głównej ryż i kurczak. Całość podkreślona została ciekawym w smaku ostrym sosem krewetkowym. Jeżeli chcecie aby potrawa była bardziej łagodna w smaku należy dodać brązowego ryżu. Smażony ryż w sosie kr...
Niedzielny chłód nie powstrzymał nas od siedzenia w domu. Zachętą do wyjścia była kolejna edycja Art Food Bazar, który średnio raz w miesiącu odbywa się na krakowskim Starym Kleparzu. Na metalowych stołach rozstawili swe garnkuchnie kucharze i re...
Kurczak baskijski Sposobów przyrządzania kurczaka jest nieskończenie wiele – i według mnie, każdy zasługuje na uznanie. To uniwersalne, proste w doborze składników mięso doczekało się własnej potrawy z leżącej na granicy Francji i Hiszpanii krainy [...