Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Babka z białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Moja pasja - moje gotowanie ...
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
30
Kategorie
4
Babka z białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Ciasto to jest hitemwśródznajomych ,zupełniecośinnego a tolubię:)W smaku , zewzględunadużailośćoryginalnych przypraw jestodrobinępodobne do piernika lub ciasta marchewk...
Moja pasja - moje gotowanie ...
15 mar 12
Ze świata
,
Na słodko
Na słodko
8 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Moja pasja - moje gotowanie ...
Niestety ten blog nie ma opisu
30
4
Polecane przepisy
Tarte Flambée (Flàmmeküeche, czyli alzacki podpłomyk)
W sierpniowej piekarni Amber zaproponowała upieczenie Tarte Flambée, czyli alzackiego podpłomyka. Bardzo smaczna propozycja, warta upieczenia. Podałam moją Tarte Flambée jako dodatek do zupy krem z cukinii i bardzo nam smakowało takie połączenie....
am.art kolor i smak
Pieczywo
,
Chleb
,
Przystawka
Zaproszenie do sierpniowej Piekarni!
Drogie i Drodzy! Dostałam już kilka zapytań od stałych fanek naszej Piekarni:- Czy Piekarnia pracuje w sierpniu? Co upieczemy w sierpniowej Piekarni? Kiedy pieczemy? Spieszę więc z kolejną odsłoną naszego wspólnego wypiekania! W ...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Kuchnia francuska
BABKA KISIELOWA, BABKA Z JABŁKAMI I BABKA MAJONEZOWA – TRZY NAJLEPSZE PRZEPISY
BABKA KISIELOWA, BABKA Z JABŁKAMI I BABKA MAJONEZOWA od tygodnia dostaję bardzo dużo pytań o przepisy na babki
Przepisy Joli
Cukier
,
Mąka
,
Jabłka
,
Majonez
,
Babki
Brukselka trochę inaczej
Chyba mało kto lubi to niedoceniane warzywo.Większości ludzi kojarzy się głównie z rozgotowanym, pozbawionym smaku dodatkiem do obiadu, a tym czasem może być genialną potrawą samo w sobie, lub stanowić świetne uzupełnienie głównego dania (idealnie spra...
devil's fork - Smaczne przepisy. Łatwe gotowanie.
Dania główne
,
Klasyka trochę inaczej
,
Paleo
,
Samuraj
,
Detoks Cukrowy
,
Zielenina na talerzu
Pasztet z dorsza
Składniki: 1,5 kg dorsza (u mnie filety bez skóry) sok z 1/2 cytryny sól, pieprz biały 4 ząbki czosnku 2 cebule 1 łyżka suszonego cząbru oliwa z oliwek 2 kromki razowego chleba pół szklanki mleka do namoczenia chleba sól, Continue readin...
Smaki Szczęścia
Pasty i inne frykasy
,
Świąteczne
,
Przystawka
Canneloni z kaszą gryczaną, białym serem i boczkiem
Wracam po długiej przerwie z nową energią i chęcią do gotowania. Był czas, kiedy nie miałam motywacji do gotowania i jadłam najprostsze dania, które nie są zbyt wymagające, a tym samym nie warte pokazania na blogu. Jesień to czas kiedy w domu spędzamy ...
leMoniada
Obiad
,
Makaron
,
Ser żółty
,
Sos beszamelowy
,
Beszamel
,
Kasza
,
Boczek
,
Canneloni
,
Kasza gryczana
,
Ser biały
Polędwiczka w sosie z białego wina z puree z selera
O polędwicy i o tym, że bardzo ja lubię przygotowywać pisać już nie będę. Znajdziecie u mnie juz kilka przepisów na to mięso. Chętnie wypróbowuję nowe sposoby jej... Cały przepis The post Polędwiczka w sosie z białego wina z puree z selera appe...
Z mięsem
,
Produkty podstawowe
,
Mieso
,
Polędwica
,
Seler
,
Sos
,
Wino
Risotto brukselkowe
Kremowe, nie dla tych którzy mają traumę brukselkową. Ja całe szczęście takowej nie mam. Wręcz przeciwnie - uwielbiam brukselkę. Mogę ją jeść bez żadnych dodatków. Tym razem zrobiłam jednak kremowe risotto na białym winie z dodatkiem masła i sera pecor...
Co Pysznego?
Brukselka
,
Risotto
,
Ryż
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha