O Thermomixie słyszeliśmy opinie skrajne. Jedni są absolutnie zachwyceni i nie wyobrażają sobie bez niego życia, inni uważają go za niepotrzebny gadżet. Musieliśmy to sprawdzić.Tekst ten nie powstał po to, żeby dać jednoznaczną odpowiedź czy kupi...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Witajcie :) dzisiaj zapraszam na recenzję książki Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole autorstwa Beaty Sokołowskiej i Edyty Skorupskiej. Książka która ukazała się w kwietniu jest propozycją zdrowego, roślinnego odżywiania.Na począ...
Wyglądając dzisiaj rano za okno wysłałam do wszechświata informację, że już nie chcę więcej niespodzianek i wymagam ciepłych poranków! Mam dzisiaj urodziny, więc oczekuję spełnienia marzeń ;) A ponieważ kończę 27 lat przygotowałam tyle właśnie pomysłów...
FITlovin - fitblog o ćwiczeniach, odżywianiu i samorozwoju
W tym roku powoli, ale nadchodzi. Mimo lekkiego chłodu wiosnę już czuć w powietrzu. Dni są zdecydowanie dłuższe, co zapewne nie tylko mnie dodaje energii. Taki wiosenny przypływ energii warto wykorzystać na pozytywne zmiany w diecie. Lato i plaża...
Detoks owocowo - warzywnyPo długich i obfitych Świętach, Sylwestrze i długim weekendzie z Trzema Królami, standardowo na wadze pojawia się 2 kg więcej. Większość z Nas wraz z Nowym Rokiem zakłada wiele nowych celów i postanowień, w tym między innymi: "...
Myślę, że grzyby są niedoceniane w naszych kuchniach. To prawda, że nie mają zbyt wielu kalorii, witamin i minerałów, ale mają substancje które wzmacniają naszą odporność i dlatego warto je jeść. Aby zwiększyć ilość grzybów zjadanych w naszym domu szuk...
Jak zdrowo żyć - odżywianie, aktywność fizyczna, rozwoju osobisty i finanse domowe
Pomyśl o typowym studencie. Stereotyp mówi, że to gość w swetrze w romby, w okularach, gotujący parówki w czajniku. Ma mało kasy, ale woli nie jeść, niż zrezygnować z zimnego piwka wieczorem. A teraz pomyśl o sobie. Czy pasujesz do stereotypu? Z...
Osoby, które odrzucają z diety pszenicę albo postanawiają ją ograniczyć zawsze zadadzą sobie jedno, podstawowe pytanie co jeść zamiast pszenicy? Przecież tyle jej jest, w tylu produktach, przecież jadło się codziennie