Jednym z kolejnych rozpoznawalnych smaków późnej wiosny i lata jest dla nas młoda kapusta. Wiadomo, że letnim specjałom nie można odmawiać i w trakcie sezonu czerpiemy z nich ile się da. Przygotowywanie jej nie jest niczym trudnym a smaku nie da się n...
Pełnoziarniste produkty zbożowe powinny stanowić podstawę naszego codziennego żywienia. Są one źródłem węglowodanów złożonych, błonnika pokarmowego oraz niezwykle cennych witamin i minerałów. W ostatnim czasie na sklepowych półkach, szczególnie tych ze...
moje IDEALIA - blog lifestylowy, DIY, wnętrza, ciąża i macierzyństwo, uroda, kuchnia
Witajcie :) dzisiaj zapraszam na recenzję książki Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole autorstwa Beaty Sokołowskiej i Edyty Skorupskiej. Książka która ukazała się w kwietniu jest propozycją zdrowego, roślinnego odżywiania.Na począ...
Kuchnia włoska jest w czołówce moich ulubionych. Wiadomo, że bazuje na świeżych lokalnych produktach i preferuje potrawy proste i nieprzekombinowane. Zbliża się właśnie pora, kiedy o świeże dobre produkty będzie coraz trudniej, a świeże zioła, p...
Lipcowy chleb jest wyjątkowo pyszny! Z udziałem zakwasu, żytniej mąki i owoców. Właśnie zrobiłam przegląd zeszłorocznych zapasów i wiśnie z nalewki jakby czekały na swój czas. Pysznie odnalazły się w chlebie, a każda jego kromka samkuje fantastycznie. ...
Serowe kotleciki z cukinii czyli czerpiemy z sezonu na cukinie garściami, wymyślając coraz to nowe przepisy z jej użyciem. Nie wiem jak Wy ale cukinie mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację /pisząc te słowa Maciej rzucił komentarz, że nie ...
Shake proteinowy- dla wegan, wegetarian, ale nie tylko.Przede wszystkim dla każdego, kto potrzebuje wysokiej jakości proszku do zwiększenia dziennego spożycia białek.Do mojego koktajlu używamizolat białka groszku.Białko z groszku jest natur...
Aktywne Żywienie- przepisy na zdrowe słodkości oraz porady żywieniowe
Orkisz leczniczy to po prostu orkisz pierwotny, czyli prawdziwy, nie skrzyżowany z pszenicą. Dla podniesienia wydajności orkiszu postanowiono skrzyżować go z pszenicą ( czyli w garnitur chromosomowy i tego zboża człowiek „włożył swe łapska”). Orkisz ja...