Przepis na portobello faszerowane Portobello to nic innego jak bardzo duża, brązowa pieczarka o nieco intensywniejszym smaku. Przyrządzić ją można zarówno jak normalne pieczarki, ale bardzo ładnie prezentuję się w daniu w całości ze względu na ładne, d...
Pieczarki faszerowane wołowiną, warzywami i serem mozzarella, zapiekane w piekarniku. Uwielbiam kupować duże pieczarki, które wyglądają jak portobello, gdyż idealnie nadają się do faszerowania i zapiekania. Ostatnio podawałam przepis na Pieczarki nadzi...
Portobello faszerowane Wielkie, dojrzałe pieczarki o kolorze brązowym to Portobello. Są bardziej wyraziste w smaku od małych, białych pieczarek i można je przyrządzać na mnóstwo sposobów. Ja dziś podaje Wam przepis na Portobello faszerowane
Lubię faszerować pieczarki, bo są one na tyle neutralne w smaku, że nie ma dodatku, który nie będzie do nich pasował. Możliwości jest naprawdę wiele, a ograniczeniem jest to, na co w tej chwili mam ochotę. Dodatkowo jest to też dobry sposób, by ...
Nikogo nie wyrolowaliśmy, naprawdę Była jedynie rolada z kiszonej w główkach kapusty z farszem z wątróbki, pieczarek i orzechów w dyniowym sosie. Zrobiliśmy również gruzińską tołmę. W naszej wersji były to malutkie zawiniątka z kiszonych liści winogron...
Znowu Portobello! W Tesco często można znaleźć je w fajnych cenach. Pasują praktycznie do wszystkiego, można je piec, dusić, smażyć lub ugotować z nich zupę. Dlatego biorę je zawsze, kiedy są przecenione. Tym razem zdecydowałam się na farsz z mojej ulu...