Kiedyś tylko i wyłącznie ogórki kiszone wchodziły w grę, dziś bez opamiętania zajadam się małosolnymi. Ponadto uważam, że każdy szanujący się student/człowiek powinien umieć takowe zrobić. Podam Wam prosty i szybki patent na ogórki małosolne.
Składniki
- 1 kg. ogórków
- 5 ząbków czosnku
- 1,5 łyżki soli
- 2 litry wody
- pęczek koperku
Chwila moment i gotowe
Nie potrzeba tutaj żadnych nadzwyczajnych umiejętności. Zanim zabierzecie się do pracy, przygotujcie jakiś duży słój. Na samym początku musicie umyć ogórki i koper. Po obmyciu warzyw ugotujcie wodę i zalejcie nią słoik. Następnie dodajcie sól - sól ma się rozpuścić. Gdy woda ostygnie, wkładajcie do słoika na zmianę: koper, ogórek, czosnek itd.
To wszystko!
Jest tu ktoś, kto lubi ogórki małosolne?
Student też potrafi gotować