Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Aromaty Toskanii nie tylko na talerzu
Spektrum smaku
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
67
Kategorie
47
Aromaty Toskanii nie tylko na talerzu
Toskania to moja odwieczna miłość, dotychczas niestety niespełniona, choć powtarzam sobie co rusz, że w tym roku znajdę już na pewno czas na wyjazd!Choć nigdy ten regiony Włoch nie zostały przeze mnie zdobyte - kuchnię toskańską znam i bardzo cen...
Spektrum smaku
07 mar 17
Recenzje
Recenzje
12 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Spektrum smaku
Food, clean mind, photography
67
47
Polecane przepisy
"Mgły Toskanii" Natsza Socha
"Mgły Toskanii" wydawnictwa Edipresse Książki to książka przy której odpoczniemy i zrelaksujemy się jak na wakacjach."Lena ma dwadzieścia dziewięć lat i pracuje jako konserwator dzieł sztuki. Jej imię powstało ze zdrobnienia dwóch innych - Helena i M...
Aga w kuchni i nie tylko...
Przepisy na szczęście – Maia Sobczak
Czy jedzenie może uszczęśliwiać? Odpowiedź na to pytanie jest z jednej strony prosta, z drugiej zaś nie jest już jednak tak oczywista. Od zarania dziejów jedzenie było dla ludzkości nie tylko sposobem na zapewnienie sobie niezbędnej energii, pozwalając...
Krzywa Prosta
Wydawnictwo Muza S.A.
,
Gotowanie
,
Maia Sobczak
Domowy ekstrakt z wanilii
Kupne ekstrakty z wanilii są bardzo drogie szczególnie, gdy nie są to typowe aromaty. Taki ekstrakt możemy zrobić w domu bardzo szybko i prosto. Wystarczy 3 laski świeżej wanilii z pestkami rozkrojone zamoczyć w 400ml wódki i pozostawić w ciem...
OkiemMK - Blog o Książkach, Kulturze i Kuchni
Kuchnia
,
MK Gotuje
,
Przepis
,
Ciasto
,
Z Piekarnika
,
Na Słodko
,
Kuchenne Porady
,
Kuchnia - Podstawy
,
Diy kuchnia
Krokiety z selera i ragù z kaczki. Tradycyjne danie na Święto Przebaczenia w Montevarchi
Tak naprawdę początek dzisiejszego wpisu sięga daleko wstecz Wszystko zaczęło się od kontaktu z Wiollą, która pomieszkuje w Toskanii, opowiada o toskańskim życiu, świętach i tradycjach, o wakacjach; podróżuje do zapomnianych toskańskich m...
Kuchennymi drzwiami
Oliwa
,
Warzywa
,
Sosy
,
Kuchnia włoska
,
Mięso
,
Pomidory
,
Obiad
,
Ulubione miejsca
,
Podróże
,
Toskania
Makaron szpinakowy z boczkiem i cukinią
Zieleń na talerzu nie zawsze oznacza pleśń, co może zdziwić niektórych moich Kolegów
SpiekłaRodem
Obiad
,
Kolacja
,
Cukinia
,
Szpinak
,
Boczek
,
Makaron
Kasza, łosoś i warzywa
Do tego dnia wykorzystałam kasze quinoa (czyli komose ryżową).Zaprzyjaźniam się z nią ostatnio, a w Toskanii można ją dostać bez problemu w większych supermercato.W lodówce znalazłam także wędzonego łososia, szpinak, brokuła i tak jakoś takie prościutk...
Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki
Szpinak
,
Kasze
,
Kasztany
Słoneczna Toskania
Buongiorno! Dopiero wracam do rzeczywistości po kilkudniowych (w pełni zasłużonych!) wakacjach w słonecznej Italii. Obserwatorzy na moim Instagramie (@tochabrocha) pewnie już widzieli kilka zdjęć, ale mam nadzieję, że chętnie wybierzecie się ze mną w ...
burczymiwbrzuchu
Tosia
,
Wiosna
,
Opowieści
Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.
Jak głosi legenda, najprawdopodobniej pierwsze ciasto z mąki kasztanowej wypiekł w 1533 roku Pilade z miasta Lucca. Stare toskańskiej kroniki donoszą, że został za ten “wynalazek” sowicie wynagrodzony przez lokalnego księcia i żył dalej w szczęśliwo...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
Refleksje
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone