Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.
Jak głosi legenda, najprawdopodobniej pierwsze ciasto z mąki kasztanowej wypiekł w 1533 roku Pilade z miasta Lucca. Stare toskańskiej kroniki donoszą, że został za ten “wynalazek” sowicie wynagrodzony przez lokalnego księcia i żył dalej w szczęśliwo...
Est-Ouest
15 lut 15
Ciasta - Gâteaux
,
Refleksje
Ciasta - Gâteaux
68 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Est-Ouest
Niestety ten blog nie ma opisu
370
41
Polecane przepisy
#TagliereSalumi: spianata piccante/finocchiona toscana
Przepis na tradycyjne wędliny z Kalabrii i Toskanii Minęło sporo czasu od mojego ostatniego wpisu z serii #TagliereSalumi. Wracam dziś do tego tematu za sprawą dwóch kolejnych typowych włoskich wędlin, które z p...
Italianizzato
Toskania
,
Kuchnia
,
#TagliereSalumi
,
Kalabria
,
Finocchiona
,
Salame
,
Salami
,
Spianata
Aromaty Toskanii nie tylko na talerzu
Toskania to moja odwieczna miłość, dotychczas niestety niespełniona, choć powtarzam sobie co rusz, że w tym roku znajdę już na pewno czas na wyjazd!Choć nigdy ten regiony Włoch nie zostały przeze mnie zdobyte - kuchnię toskańską znam i bardzo cen...
Spektrum smaku
Recenzje
Toskania - region i kuchnia
Toskania zawsze była moim marzeniem.Miłość do tego regionu zrodziła się już gdy byłam w liceum, zaraz po tym, jak obejrzałam film Pod słońcem Toskanii. Zgłębiałam wiedzę i podróżowałam po mapie fantazjując, że kiedyś w końcu odwiedzę te mie...
Mdelicious
PODRÓŻE KULINARNE
Czuję miętę - czyli mięta w mojej kuchni (wpis kończący akcję)
Combry jagnięce w winnej marynacie autorka: Carolina Báthory | blog: Spektrum smaku Pissalediere czyli francuska pizza autor: kryzysow...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Akcje kulinarne
Caparzo Sangiovese Toscana
Nazwa: Caparzo Sangiovese Toscana Miejsce pochodzenia: Toskania, WłochyRodzaj: czerwone, wytrawneSzczep: Sangiovese (85%), Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%)Rok produkcji: 2014Zawartość alkoholu: 13 %Cena: 44 złMiejsce zakupu: otrzyma...
O winach i podróżach. Subiektywnie.
Ocena win
,
Współpraca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca czyli makaron ladacznicy to bardzo smaczny i prosty przepis pochodzący z kuchni południowej Italii. Sam sos Włosi nazywają sugo alla puttanesca i spotkać można wiele jego odmian. Zasadniczo składa s...
Madame Edith
Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.
Jak głosi legenda, najprawdopodobniej pierwsze ciasto z mąki kasztanowej wypiekł w 1533 roku Pilade z miasta Lucca. Stare toskańskiej kroniki donoszą, że został za ten “wynalazek” sowicie wynagrodzony przez lokalnego księcia i żył dalej w szczęśliwo...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
Refleksje
Pappa al pomodoro
Chleb w zupie? Tak właśnie czasem jadają Włosi. Pappa al pomodoro to jedna z ciekawszych zup, spośród tych wszystkich, których udało mi się spróbować w trakcie mojej ostatniej podróży po Toskanii. Zaskakująca konsystencja, bardzo łagodny pomidorowy sma...
moje kulinarne widziMIsię!
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone