Dawno nie było żadnej sałatki. No to już jest :) Tą robiłam dopiero dwa razy, bo przyszła mi do głowy całkiem niedawno :)
Dlaczego misz - masz? Bo składa się z moich ulubionych składników. Jak sałatka to obowiązkowo musi być brokuł, tak sobie wymyślił mój D. :) No więc jest brokuł, do tego kabanosy i inne pyszne dodatki, które w połączeniu dały fajną sałatkę!
Czego potrzebujemy?
1 brokuł (500 g)
120 g kabanosów (u mnie drobiowo - wieprzowe)
1 puszka kukurydzy
200 g sera sałatkowego typu śródziemnomorskiego/ może być też feta
100 g słonecznika
6 łyżek majonezu
4 ząbki czosnku
2 łyżki masła
pieprz
Działamy!
Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez dosłownie 2 minuty, żeby pozostał delikatnie chrupiący.
Kabanosy kroimy w ok 3 cm kawałki.
Wrzucamy do miski ostygnięty brokuł, kabanosy, kukurydzę i ser (jeśli jest to feta to wcześniej kroimy ją w kostkę). Do tego dorzucamy uprażony na maśle, wystudzony słonecznik. Całość polewamy majonezem połączonym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieszamy.
Jak jest za oknem każdy widzi deszcze, burze, załamania pogody, taki mamy lipiec tego roku. Przez te załamania / wahania pogodowe, mam ochotę na...
Artykuł KASZA PĘCZAK Z KURKAMI, ORZECHAMI I WĘDZONKĄ pochodzi z serwisu Blog Kulinarny | Dare To ...
Dawno nie było żadnej sałatki. No to już jest :) Tą robiłam dopiero dwa razy, bo przyszła mi do głowy całkiem niedawno :)Dlaczego misz - masz? Bo składa się z moich ulubionych składników. Jak sałatka to obowiązkowo musi być brokuł, tak sobie wymyślił m...
Dziś nie będzie przepisów, za to pokażę Wam proste wegańskie menu na imprezę. Tematem przewodnim jest wschód. Przygotowałam totalny misz masz są elementy kuchni wietnamskiej, chińskiej, japońskiej, tajskiej i indyjskiej. Wbrew pozorom przygotow...
Wegański blog kulinarny z przepisami kuchni wegańskiej 4 wegany i pies
U nas nigdy nie wyrzucamy pozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami, czego brakło dorobiłyśmy.Składniki:biszkopciki (m...
Trochę taki misz-masz. Nie lubię fasolki szparagowej, ale mój chłopak ją uwielbia. Mogłam standardowo przygotować ją z bułką tartą, ale wtedy bym nie tknęła za żadne skarby. Jak się okazało w wersji sałatkowej nie jest zła.Składniki:pół miski ugotowane...
W dniu dzisiejszym BLOG będzie działać nieprawidłowo. Posty będą umieszczane nie tam, gdzie powinny być i ogólnie może się tu pojawić misz - masz. Wszystko te działania, są spowodowane walką o lepszego bloga :) Z góry BUZI za wyrozumiałość :)...
Po krótkich wakacjach powracam w wegetariańskim stylu. Jednogarnkowy misz masz. Króluje cukinia. Dogrywają pomidory. Strasznie mało kalorii przy bardzo udanej kombinacji smakowej. Może być zarówno dodatkiem jak i głównym daniem na wakacyjną obiado i ko...