No i mamy upragnione wolne! Nie wiem jak Wy, ale ja się strasznie cieszę, bo mam w planach wykorzystać ten dzień na 100% :) Wpadnie pewnie jakiś trening, a jak trening to i...może batonik proteinowy? Lubię je zajadać, bo ich specyficzny smak wyjątkowo przypadł mi do gustu. Tak samo konsystencja, która jest oryginalna. Postanowiłam, że dziś na bloga wrzucę QB o smaku cynamonowych bułeczek! Uwielbiam je i to chyba ta rzecz, do której mam wyjątkową słabość :) Jak wypadnie ten cudowny przysmak w wersji batonika proteinowego? Zapraszam ;)
Skład:
Wygląd: Grafika opakowania batonika bardzo kusząca, bo nie wiem jak Wy, ale ja automatycznie mam ślinotok gdy widzę takie piękne cynamonowe zawijaski. Jak już pisałam na wstępie, jestem ogromną miłośniczką tych bułeczek i to jedne z moich ulubionych słodyczy. Oczywiste było więc to, że i ten smak QB mszę nabyć!
Po rozpakowaniu batonika niestety bardzo się zawiodłam. W masie nie widziałam ani grama bułeczek, a całość była bardzo uboga. Jak to przełożyło się na smak?
Smak: Zacznę od zapachu, który był nijaki i bardzo chemiczny. Wyraźnie czułam alkoholową nutkę, która od razu mnie zniechęciła. Gdzie mój cynamon? Gdzie moje bułeczki? A nie ma. Już po pierwszym gryzie batonika wiedziałam, że to będzie porażka. Smak był bardzo chemiczny, kompletnie pozbawiony cudownego aromatu cynamonu i bez jakichkolwiek cynamonowych bułeczek. To mi trochę przypominało aromatyzowaną gumę do żucia, a nie proteinowy batonik :( Starałam się go nawet jakoś ulepszyć podpieczeniem, ale to tylko w małym stopniu zniwelowało sztuczny smak. To jeden z najgorszych QB jakie jadłam i na pewno już więcej po niego nie sięgnę. Strasznie się zawiodłam, a szczególnie za taką cenę!
These make-ahead cinnamon rolls would be perfect for Christmas morning. Or any morning, really, because any morning with a warm and fluffy cinnamon roll is a good one.
Most roads in New Orleans these days lead to King Cake.
Were in that precious month between Kings Day (January 6th) and Fat Tuesday where we eat as much and as many King Cakes as we can. We King Cake our doughnuts (see Distri...
Suzonne invited me over for Moussaka. I nodded my head yes fairly certain that she was talking about food, absolutely sure she was a stellar cook, and very clear in the fact if someone was inviting me over for homemade dinner I would be t...
Remember a few years back when we started putting bacon on and in all of our desserts? I think it came just after the Red Velvet and giant cupcake phase. We needed a salty kick in the pants. See: Peanut Butter Bacon Cookies.
I think...
OMLET NA PUREE Z DYNI/1 porcja//PRZEPIS WŁASNY/100 g puree z pieczonej dyni hokkaido30 g mąki kukurydzianej10 g masła orzechowego w proszku2 jajkakilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego)szczypta soli1/3 łyżeczki proszku do pieczeniałyże...
Kalafiorowe placuszki na mące kokosowej z masłem orzechowym i syropem bananowymSkładniki:200g kalafiora (mrożony ale już rozmrożony)3jajka2łyżki mąki kokosowejmasło orzechowe syrop bananowyWykonanie: Jajka, kalafior i mąkę miksujemy blenderem. Odstawia...
Czy jest tutaj ktoś, kto nie słyszał o kultowych Quest Bar'ach? Przypuszczam, że niewiele jest takich osób - to chyba jedne z najpopularniejszych batonów proteinowych na świecie. Wachlarz smaków jest tak szeroki, że po spróbowaniu wszystkich - trudno m...