Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
88397 wyników
Przepis na Top ten 2015
La Piadina – włoskie tortille na Muranowie
Piadina to coś na kształt włoskiej tortilli. Ten placek z założenia jest ciekawym połączeniem nienachalnej puszystości (cienki ale jednocześnie mięsisty) i delikatnego słodko-słonego smaku. Niestety w La Piadina na Muranowie placki nie są robione na mi...
cooking cure
Przepisy
Pasta z makreli wędzonej
Każdy, kto odwiedza mnie nie po raz pierwszy wie, że pasty kanapkowe kocham i wielbię. Dlaczego? Bo przy użyciu kilku niepozornych składników, można przygotować istną feerię smaków i barw. Większości z Was pasty kanapkowe kojarzą się z nudnymi pastami ...
JustInka
Dodatki
,
Ryby
,
Pasty kanapkowe
Saag aloo, czyli najpyszniejsze ziemniaki po indyjsku
Proste, zdrowe, rozgrzewające danie. Jedno z najpyszniejszych indyjskich jakie jadłam. Zdjęcie zrobione przy sztucznym świetle nie oddaje wszystkich kolorów saag aloo, ale można mi wierzyć na słowo, że prezentowało się bardzo apetycznie. No i ten zapac...
Kultura Kulinarna
Kuchnia
,
Przepis
,
Czosnek
,
Cebula
,
Jamie Oliver
,
Bezmięsne
,
Chili
,
Pomidory
,
Jogurt
,
Ziemniaki
,
Kolendra
,
Kumin
,
Sałata
,
Indyjska
,
Curry
,
Indie
,
Olej sezamowy
Zdrowa „nutella” – szybki i prosty przepis
Kto lubi nutellę? Ja! A kto ma wyrzuty sumienia, że znowu zjadł za dużo tego niezbyt zdrowego smarowidła? Też ja. No właśnie, smaczne, ale niezdrowe.... Artykuł Zdrowa nutella szybki i prosty przepis pochodzi z serwisu Magazyn Kuc...
Magazyn Kuchenny | Magazyn Kuchenny
Do pieczywa
Pieczone ziemniaki do obiadu
Pieczone ziemniaki to smaczny dodatek do obiadu, szczególnie jeśli znudziły się nam tradycyjne gotowane w wodzie. Takie ziemniaki często piekę przy okazji jak w piekarniku piecze się mięso. W ten sposób można zaoszczędzić trochę energii, a obiad jest k...
KuchniaMniam
A-Z WYTRAWNIE
,
Obiad
,
Dania bez glutenu
,
Obiad na szybko
,
Zapiekanki
,
Ziemniaki
,
DANIA WEGETARIAŃSKIE
,
Przekąski
Szybka, pomidorowa tarta z serem ricotta i białymi szparagami
Piątkowe popołudnie totalnie zmęczona, przed egzaminami i co by tu szybko na obiad? A więc raz dwa ugniecione ciasto, podsmażone na czosnku szparagi i wymieszana cała reszta. Efekt? Super! Przepis na 5 porcji : Ciasto 100 g białej...
Czyli Szu-Szu cookuje...
Cała historia
,
Dietetyczne
,
Szybkie
,
Kolacja
,
Pełnoziarniste
,
Light
,
Tarty
,
Fit
,
Ricotta
,
Szparagi
,
Tarta
,
Vege
Gulasz zapiekany a’la steak pie
Jeśli lubicie gulasze i wszelkie potrawy typu jednogarnkowego, ten pomysł może Wam się spodobać. Steak pie to tutaj bardzo popularny sposób na zapiekany w cieście gulasz, podawany w różnych wersjach zapiekany z ciastem francuskim, kruchym, z do...
Kitchen pleasures and disasters
PRZEPISY
,
DANIA MIĘSNE
Indyk na parze z sosem borówkowo-miętowym oraz purée z bobu, szpinaku i zielonego groszku
Postanowiłam wziąć udział w pięknej i ważnej akcji 3 września Dzień Pacjentów ze Szpiczakiem Mnogim. Można dodawać do niej przepisy na dania, które nie tylko nie kolidowałyby z dietą osób dotkniętych tą chorobą, ale byłyby wręcz w tej diecie w...
jednopalnikowa
04. Dania mięsne
,
Czosnek
,
Szpinak
,
Mięta
,
Borówki
,
Jagody
,
Mus
,
Purée
,
Sos
,
Zdrowe jedzenie
,
Bób
,
Dzień pacjentów ze szpiczakiem mnogim
,
Gotowanie na parze
,
Groszek
,
Indyk
,
Indyk gotowany
,
Mus z bobu szpinaku i zielonego groszku
,
Na parze
,
Parowar
,
Purée z bobu szpinaku i zielonego groszku
,
Sos borówkowo-miętowy
,
Sos borówkowy
,
Sos jagodowo-miętowy
,
Szpiczak mnogi
,
Zdrowa żywność
,
Zielony groszek
Easter in Poland: Beets with Horseradish
I do not know how to call this traditional Polish side dish Is it a sauce, a salad, or maybe a topping? Whatever it is, it tastes the best with ham, beef, duck or turkey. Personally, I like to eat it...
SoSlowCuisine | Slow food blog written with passion
Recipes
,
Gluten-free
,
Vegetarian
,
Vegan
,
Slow food
,
100% Polish
,
Easter dishes
,
Side dishes
,
Christmas dishes
,
Easter
,
Beets
,
Horseradish
,
Side dish
Ulubione w kwietniu
Kwiecień był dla mnie bardzo intensywny, znów pełen niezapowiedzianych wyjazdów i wizyt. Praktycznie nie było czasu na nudę, siedzenie w domu czy głębszy oddech. Ulubionych produktów i miejsc zebrałoby się pewnie sporo (a jeszcze więcej książek!), ale ...
MASZU
Ulubieńcy
Sernik na Wielkanoc w kajmakowo-kokosowej odsłonie
Idą Święta, a Wielkanoc bez sernika nie wchodzi w grę. Jeśli potrzebujecie sprawdzonego przepisu na sernik, tym razem w wersji bardziej haute-couture, to polecam właśnie ten z dodatkiem kajmaku i kokosa. Pochodzi z książki White plate. Słodkie Elizy Mó...
gazdowanie
Słodkie
,
Czekolada
,
Wanilia
,
Wiórki kokosowe
,
Sernik
,
Wielkanoc
,
Ser
,
Masa kajmakowa
Lekkostrawny rosół z lanymi kluskami (dla karmiących)
Rosół panaceum na wszelkie dolegliwości, podawany tak podczas choroby, jak i w czasie powrotu do zdrowia. Do tego lane kluski, czyli ekspresowa wersja makaronu. Jeżeli właśnie wróciłaś ze szpitala po porodzie lub Twój lekarz zalecił Ci stosowa...
22kilo
Kuchnia
,
Obiad
,
Laktacja
,
Zdrowy obiad
,
Karmienie piersią
,
Rosół
,
Dieta dla karmiących
,
Dieta lekkostrawna
,
Jak ugotować rosół
,
Jak zrobić lane kluski
,
Lane kluski
,
Lekkostrawny rosół
,
Rosół dla mam karmiących
Wesołych Świąt !!
Wspaniałych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, samych szczęśliwych dni w nadchodzącym roku oraz szampańskiej zabawy sylwestrowej życzy wulkan-smaku
Wulkan Smaku
Boże Narodzenie
2015 Holiday Gift Guide
Happy Friday! Its the day after Thanksgiving and that means its time for leftovers and the start of the holiday season! My eyes get extra sparkly right around now because it really is the most wonderful time of the year.... The post 2015...
i am a food blog
Words
,
Buying guide
,
Gift guide
,
2015 gift guide
Warsztaty mikołajkowe w Tarnowie
Wpis Warsztaty mikołajkowe w Tarnowie pochodzi z bloga Paszczaki gotują Warsztaty mikołajkowe w Tarnowie. Już w najbliższą niedzielę 6-go grudnia w Aktywnej Kuchni w Tarnowie na ulicy Mickiewicza, na wprost teatru Paszczak i Post Warsztaty mikołajkowe...
Paszczaki gotują
Współpraca
,
Wydarzenia
,
Warsztaty dla dzieci
Mule po tajsku
Dobre mule nie są złe. Jeśli macie dosyć muli w białym winie, koniecznie zróbcie mule po tajsku. Tak przygotowane mule to smaczna odmiana.Składniki:świeże muletrawa cytrynowaimbirr mielony (szczypta)pasta z kolendry (odrobina)sólpieprzZagotujcie ...
Gotuję i zjadam
Owoce morza
,
Kolendra
,
Mule
,
Imbir
,
Trawa cytrynowa
←
Poprzednia
315
316
317
318
319
Następna
→