Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
19282 wyników
Przepis na mąka łubinowa chleb
Ruiskuorinen olutlimppu – fiński świąteczny chleb w grudniowej Piekarni!
Świąteczne potrawy na blogach, w ofertach sklepów i restauracji. Przepisy rodzinne, zapożyczone i zdobyte dopiero co. Śledź w pierniku czy po kaszubsku? Szynka pieczona w cytrusach albo w muszatrdowej skorupce Makowiec zawiajny, keks pija...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Na drożdżach
,
Pieczywo
,
święta
,
Boże Narodzenie
,
Miód
,
Cytrusy
,
Korzenne
Chleb pszenny z dodatkiem mąki płaskurki
500g – mąka pszenna typ 750350g - mąki z płaskurki150g – mąka żytnia pełnoziarnista680g – zimna woda18g - soli300g – aktywny zakwas pszenny 100% (dzień wcześniej podkarmiony mąką z płaskurki)WykonanieWszystkie składniki mieszamy 10 min na p...
Kuchnia Gucia
Zakwas żytni do wypieku domowego chleba (hodowla zakwasu)
Jestem absolutnie zakręcona na punkcie domowego pieczywa. Do niedawna myślałam, że przygotowanie zakwasu do wypieku chleba w domowym zaciszu jest bardzo trudne nic bardziej mylnego. Potrzebujemy tylko dwóch składników i odrobiny cierpliwości. Z...
Zakątek Smaku
Przepisy
,
Pieczywo
,
Mąka żytnia
,
Woda
,
Zakwas
,
Zakwas do wypieku chleba
,
Domowe pieczywo
,
Domowy żytni zakwas
,
Hodowla domowego zakwasu
,
Jak przygtować zakwas?
,
żytni zakwas
Chleb gryczany
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA GRYCZANEGOProponujemy Państwu wysokiej jakościmieszankę bezglutenową do wypieku CHLEBA GRYCZANEGO. Mieszanka została stworzona z połączenia wysokiej jakości mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i gryczanej. Mix z...
Bezglutenowe wariacje kulinarne
Prosty, 100% żytni ze słonecznikiem, własny!
Własny, bo mi się proporcje zakwasu z przepisu pomyliły, mąka pszenna razowa wyszła i musiałam kombinować. Przy drugim pieczeniu przepis udoskonaliłam i włala! Mój chleb :) Jak ktoś lubi zbite, mokre bochenki to to jest właśnie taki przepis. Do tego pr...
OkołoKuchennie
Chleb
,
Na zakwasie
,
Chleb żytni
Pszenno-grahamkowy chleb z sezamem...
Składniki: drożdże 30 gram, woda letnia 250 ml, cukier 1 łyżeczka, sól 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki, mąka pszenna typ 1850 1 szklanka, mąka pszenna typ 650 3 szklanki, ziarna sezamu 5...
W Mojej Kuchni Lubię - In My Kitchen I like
Aromatyczne przyprawy ROYAL BRAND
,
CHLEB-INNE
Chleb polski lata 70-90
Na stronie AdamaPiekarza często można znaleźć przepisy i historie dotyczące polskiego pieczywa. Tym razem poznałem historię chleba, który pamiętam z tamtych lat przez charakterystyczną popękaną skórkę. Niestety, nie udało mi się uzyskać "kostkowania" s...
Kuchnia Gucia
Chleby pszenno-żytnie
Ciemny chleb (pszenno - żytni) na zakwasie
Dzisiejszy chleb wyjątkowo mi smakuje, to prawdziwa kwintesencja domowego chleba. Idealnie wilgotny, miękki, dość ciemny za sprawą mąki razowej, z bardzo chrupiącą skórką. Zakochałam się w nim :)Przepis na zakwas znajdziecie tutaj.Składniki na blaszkę ...
Sio-smutki
Bułeczki i pieczywo
Chleb na zakwasie
Tomójpierwszy chleb na zakwasie, jestem z siebie taka dumna bo mimo zerozpierałamniechęćprzyspieszeniacałegoprocesu. To jednakposłuchałamwskazówekidałamsobie i mojemu wypieko...
Smoczy owoc
Pieczywo
CHLEB PSZENNO ŻYTNI Z ORKISZEM
Mój pierwszy i nie ostatni chleb...:)Myślałam, że pieczenie chleba jest zdecydowanie bardziej pracochłonne i wymaga od "piekarza" sporych umiejętności... Natomiast moim zdaniem jest to zadanie bardzo przyjemnie i raczej bezproblemowe (potrzeba ty...
izabela gotuje
Chleb gryczany na zakwasie.
W dobie nasilonych walk pomiędzy zwolennikami różnych żywieniowych frakcji (weganie kontra paleo, glutenfree kontra kluchożercy, i tak dalej), napiszę tylko tyle: jesteśmy dorośli. Każdy może poczytać RÓŻNE źródła, a najlepiej sam się przekonać d...
Kraina Garów
Wegan
,
Wypieki bez pszenicy
,
śniadania
,
Przetwory i przyprawy
Chleb pszenny najlepszy
Jest to najlepszy pszenny chleby jaki dotąd upiekłam. Cudowna chrupiąca skórka,struktura, no i ten smak. Sekretem tego chleba jest pieczenie w garnku żeliwnym i długie wyrabianie.Idealny na świąteczny stół, na pewno zachwyci niejedne...
Delicious Titbits
Pieczywo
Razowy chleb na zakwasie żytnim z mąką jaglaną i ryżową
Jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że będę dziś korzystać z najróżniejszych mąk, jakie obecnie możemy kupić w sklepach. Co prawda mąka dyniowa, kasztanowa, kokosowa czy mąki orzechowe nie są jeszcze tak powszechne, jak gryczana i orkiszowa, to be...
Fitkot
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Wytrawnie
,
Mąka jaglana
,
śniadanie
,
Domowa piekarnia
,
Mąka żytnia
,
Płatki jaglane
,
Chleb
,
Mąka ryżowa
,
Słonecznik
Zakwas żytni na chleb
No i stało się. Że wypowiedziałam wojnę, to chyba za dużo powiedziane, niemniej jednak powzięłam postanowienie, że kończę z produkowanym na skalę przemysłową gąbczastym zapchajworem ze sklepów i lansujących się na tradycyjne sieci piekarenek, wyrastają...
Jest Pysznie!
Comfort food
,
Kuchnia polska
,
Wypieki słodkie i słone
,
Mąka żytnia
,
Mąka razowa
Gulasz
Trochę historii...Etymologia nazwy pochodzi od pasterzy, którzy dawniej wypasali bydło. Bydło po węgiersku to gulya, a pasterz gulyas. W związku z tym danie, które sobie przygotowywali nazwano GULASZEM.Koniec mądrości, przejdźmy do przepisu gulaszu po ...
Pichcę sobie
Mięso
Chleb beskidzki
Składniki :25g zakwas żytni aktywny (zaczątek)455g mąka żytnia sitkowa typ 1400310g maka pszenna typ 75035g słód jasny (ewentualnie miód)14g sól410g woda123g maślankaDylemat : napisać w tytule chleb beski...
AdamPiekarz
Chleby żytnio pszenne
←
Poprzednia
17
18
19
20
21
Następna
→