• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
166 wyników

Przepis na kukbuk

Przepis na Żegnaj 2015 roku- byłeś wspaniały!
Żegnaj 2015 roku- byłeś wspaniały!
     To był wspaniały rok. Trudno go opisać bo tyle się działo, że musiałabym tu opublikować 20 stron aby wszystko zmieścić. Wiem jednak, że podsumowania są w życiu ważne. Pozwalają popatrzeć na nasze życie z perspektywy, zatrzymać się, spojrzeć wstecz...
Green Morning- fotografia kulinarna i przepisy kuchni wege.
Fotografia, Kursy fotografii kulinarnej, Do poczytania, Warsztaty fotografii kulinarnej, Fotografia kulinanrna
Przepis na PREZENTY DLA MIŁOŚNIKÓW GOTOWANIA
PREZENTY DLA MIŁOŚNIKÓW GOTOWANIA
Brak Wam pomysłów na prezenty? Szukacie inspiracji? Idealnie trafiliście!Zbliża się okres szaleństwa zakupowego i sprawiania bliskim przyjemności, dlategoprzygotowałam zestawienie pomysłów na prezenty dla osób, które lubią gotować i docenią cieka...
Emcia Pichci!
Przepis na PREZENTY DLA MIŁOŚNIKÓW GOTOWANIA
PREZENTY DLA MIŁOŚNIKÓW GOTOWANIA
Brak Wam pomysłów na prezenty? Szukacie inspiracji? Idealnie trafiliście!Zbliża się okres szaleństwa zakupowego i sprawiania bliskim przyjemności, dlategoprzygotowałam zestawienie pomysłów na prezenty dla osób, które lubią gotować i docenią cieka...
Emcia Pichci!
Przepis na Olia Hercules i fasolka po ormiańsku
Olia Hercules i fasolka po ormiańsku
A może zostaniesz na obiad? Na takie pytania zawsze odpowiadaj TAK. Zwłaszcza, gdy zada Ci je Olia Hercules. Olię poznałam dawno temu, za sprawą felietonów, jakie pisała do kulinarnej rubryki Guadiana, w których kusiła smakami zupełnie nieodleg...
Warzywa, Wegetariańskie, Małe dania, Fasolka, Popup, Dania wegetariańskie, Londyn, Mamuszka, Młode warzywa, Olia hercules
Przepis na MISTRZYNI WOŁOWINY QMP to ja :-)
MISTRZYNI WOŁOWINY QMP to ja :-)
Przemiłe spotkanie w Food Lab StudioWspaniali, serdeczni i zapaleni do gotowania ludzie, świetne miejsce pełne przestrzeni i pozytywnej energii oraz najlepsza wołowina ze znakiem jakości QMP, czego chcieć więcej?Tak było 13. lipca w Warszaw...
Życie w apetycie
Konkursy
Przepis na Migawki (17) - sierpień 2015 i #wakacyjnekadrydzieciństwa
Migawki (17) - sierpień 2015 i #wakacyjnekadrydzieciństwa
Sierpień...Gorący, bardzo intensywny miesiąc. Minął, nim się obejrzałam. Powtarzałam sobie długo ze spokojem: "Za miesiąc urodziny, za miesiąc przedszkole..." Czułam odległość czterech tygodni i uśmiechałam się w duchu na tę myśl. Tymczasem dni - zapew...
Hoo Hooo things, czyli rzeczy, że hoo hooo!
Dziecko, Zdjęcia, Macierzyństwo, Migawki, Smaki
Przepis na Instagramowe żądze i drożdżowy placek z twarogiem i truskawkami
Instagramowe żądze i drożdżowy placek z twarogiem i truskawkami
W ostatni weekend zobaczyłam na Instagramie obłędne zdjęcie drożdżówki z truskawkami i twarogiem i natychmiast zapałałam żądzą, by upiec podobne pyszności. S. wybierając się na sobotnie zakupy dostał listę, w której zapisałam kilka żelaznych punktów: m...
gazdowanie
Słodkie, Ciasto, Jogurt grecki, Twaróg, Masło, Drożdże, Płatki owsiane, Truskawki, Ciasto drożdżowe
Przepis na Kurczak w cytrynach z rozmarynem i 'Italia do zjedzenia' Bartka Kieżuna - recenzja
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na soczystego, aromatycznego kurczaka z przepisu Bartka Kieżuna z jego książki "Italia do zjedzenia". Książka ta mnie urzekła - ale o tym zaraz po przepisie :)SKŁADNIKI (dla 4 osób) &nbs...
Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak, Kurczak pieczony, Italia do zjedzenia, Krakowski makaroniarz, Kurczak nadziewany, Kurczak pieczony w całości, Kurczak w cytrynach, Kurczak w ziołach, Soczysty kurczak
Przepis na Kurczak w cytrynach z rozmarynem i 'Italia do zjedzenia' Bartka Kieżuna - recenzja
Kurczak w cytrynach z rozmarynem i "Italia do zjedzenia" Bartka Kieżuna - recenzja
Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na soczystego, aromatycznego kurczaka z przepisu Bartka Kieżuna z jego książki "Italia do zjedzenia". Książka ta mnie urzekła - ale o tym zaraz po przepisie :)SKŁADNIKI (dla 4 osób) &nbs...
Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak, Kurczak pieczony, Italia do zjedzenia, Krakowski makaroniarz, Kurczak nadziewany, Kurczak pieczony w całości, Kurczak w cytrynach, Kurczak w ziołach, Soczysty kurczak
Przepis na Co robię, jak nie piszę, czyli o współpracy z marką Nespresso
Co robię, jak nie piszę, czyli o współpracy z marką Nespresso
Ponad dwa miesiące przygotowań. Kreowanie. Skrupulatnie dobrana lista gości, program dopięty na ostatni guzik. Praca przez telefon ze zleceniodawcą i przy zapraszaniu około stu pięćdziesięciu uczestników konferencji, kilka spotkań, podczas których dopr...
Retro Food Design
Z życia wzięte, Wydarzenia
Przepis na Babeczki z KUKBUK-a
Babeczki z KUKBUK-a
Według mnie średnie są, według mojej córki bardzo dobre. Przepis whiteplete z KUKBUK-a. Zbliża się półmaraton w Berlinie. Huśtawka emocji z tym związana już nam chyba mija. Tak to jest, jak człowiek zapisuje się na bieg w czerwcu. Nie wie, co ...
Gotuję w domu
Przepis na Curry z wieprzowiną.
Curry z wieprzowiną.
W końcu przepis na curry z wieprzowiną i brukselką doczekał się swojej publikacji. A ja Was teraz zachęcam do spróbowania tego pysznego orientalnego dania. Jeśli tak jak ja lubicie dania jednogarnkowe, to będziecie zadowoleni. Przepis znalazłam w KUKBU...
Patison w kuchni
Na kolację, Na obiad, Z warzywami, Kuchnia orientalna, Wieprzowina
Przepis na Boli mnie serwis. Co daje restauracji zatrudnienie dobrego managera?
Boli mnie serwis. Co daje restauracji zatrudnienie dobrego managera?
Narzekanie na zły serwis, nawet w świetnych restauracjach, okaże się bezcelowe, o ile nie poszuka się przyczyn takiego stanu rzeczy. Źródłem problemów wcale nie jest źle opłacany student bez doświadczenia, lecz manager lub kierownik sali. A jeszcze wcz...
smaklick
Przepis na Zakwas na żur- na zakwasie chlebowym żytnim
Zakwas na żur- na zakwasie chlebowym żytnim
Jeśli się pośpieszycie i dziś nastawicie zakwas chlebowy, to na Wielką Niedzielę jeszcze zdążycie ;) . Przepis na zakwas to lekko zmodyfikowana receptura opublikowana w marcowym numerze magazynu Kukbuk. Zakwas na żur- na zakwasie ch...
fully-flavoured
Zupy
Przepis na Gnocchi ripieni con melanzana e ricotta
Gnocchi ripieni con melanzana e ricotta
Te włoskie gnocchi wyglądają trochę jak nasze pyzy, są jednak wypełnione pysznym czosnkowym bakłażanem, świeżą ricottą i pesto. W oryginalnym przepisie używa się klasycznego pesto z bazylii. Ja niestety nie miałam wystarczająco dużo bazylii, więc pesto...
Pommes à la cannelle
Warzywa/vegetables, Lekki lunch/light lunch, Obiad/dinner, Ser/cheese, Ziemniaki/potatoes, Kuchnia włoska/Italian cuisine, Potrawy mączne/meals with flour, Pierogi/dumplings
Przepis na Kulinarna fotografia w 2017 - podsumowanie
Kulinarna fotografia w 2017 - podsumowanie
Zastanawiałam się jakiego klucza użyć, aby zebrać parę zdjęć z 2017 w podsumowanie. Czy był to rok nowych receptur, kreatywnego poszukiwania nowych smaków? Buszowania w książkach kucharskich? Niestety nie. Sprawy osobiste potoczyły się tak, że w pierws...
Foodnotes
Fotografia kulinarna, Stylizacja
← Poprzednia
891011
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin