Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
10602 wyników
Przepis na kuchnia indyjska
Łosoś cytrusowy
Kuchnia Bliskiego Wschodu to po pierwsze aromatyczne, często niecodzienne połączenia przypraw, dające niesamowite orientalne smaki. Tak jest w dzisiejszym przepisie. Jadalne płatki róży w połączeniu z korzennymi przyprawami i kwaśnym sumakiem i limonką...
Kuchnia z wyrakiem
Dania główne
,
Kuchnia Bliskiego Wschodu
,
Ryby
Pierniki świąteczne
Kuchnia jest swojego rodzaju terapią na wszystko. Pomaga odstresować, skupić się na czymś przyjemnym. Przygotowanie pierników świątecznych, zwłaszcza dla mnie jest szczególnym momentem ! Uwielbiam zapach pierniczków, unoszący się w całym mieszkaniu. P...
Kuchnia Poli
Boże Narodzenie
,
Piernik
,
Lukier królewski
,
Pierniczki
,
Pierniczki świąteczne
,
Pierniki lukrowane
Pełnoziarniste ciasteczka
Kuchnia pachnąca ciasteczkami pełnoziarnistymi, z rodzynkami. Kruche, delikatne w środku. A przede wszystkim samo zdrowie na talerzu dzisiaj . Potrzebne nam będą mąka pełnoziarnista 2 i 1/2 szklanki masło 150 g soda oczyszczona lub proszek do pieczenia...
Kuchnia Poli
Ciasteczka
,
Pełnoziarnista
Młode ziemniaki po skandynawsku ,gotowane w białym sosie
Młode ziemniaki po skandynawsku,gotowane w białym sosie Przepis, znalazłam w książce kucharskiej z serii Encyklopedia sztuki kulinarnej część 48 Kuchnia Skandynawska . Na początku byłam dość sceptyczna , Read More ... Artykuł Młode zie...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Przepis
,
Obiad
,
Co
,
Kolacja
,
łatwe
,
Proste
,
Jak
,
Zrobić
,
Domowe
,
W
,
Kuchnia
,
Zdrowe
,
Przystawka
,
Warzywa
,
Wegetariańskie
,
Pyszny
,
Po
,
Sosie
,
Jarskie
,
Kuchnie świata
,
Jedzenie
,
Ziemniaki
,
Dobre
,
Gotowane
,
Mleka
,
Młode
,
Białym
,
Skandynawsku
,
Skandynawska
Tradycyjna Polska Sałatka Jarzynowa
Trudno wyobrazić sobie stół Wielkanocnego Śniadania na którym nie stoi tradycyjna polska sałatka jarzynowa. Różne są sposoby jej przygotowania, niektórzy idą na łatwiznę robiąc ją z półproduktów lub wręcz kupując gotową. Ale zapewniam Was nie m...
Ciekawa Kuchnia
Kuchnie świata
,
Produkty
,
Kuchnia Polska
,
Nabiał
,
Jaja
,
łatwe
,
Sałatka
,
Tradycyjna sałatka warzywna
Serce bananowca po filipińsku
Kilawing Puso ng Saging to interesująca filipińska potrawa kwiat bananowca smażony z cebulką, czosnkiem i chili, a następnie gotowany w sosie z octem. Serce bananowca jest tanie, kosztuje jedynie 20 peso za sztukę, ale danie nie jest bardzo roz...
Monikucha online
O jedzeniu i piciu
,
Filipiny
,
Kuchnia filipińska
,
Wegetariańskie
,
Serce bananowca
,
Kwiat bananowca
Ryba z pomidorową salsą i oliwkami
Z dostępnością składników na filipińskiej prowincji bywa różnie, stąd nie planuję posiłków z wyprzedzeniem tylko staram się improwizować z wykorzystaniem tego co mam pod reką. Wyobraźcie sobie moją radość, gdy ostatnio znalazłam na półce sklepowej ziel...
Monikucha online
O jedzeniu i piciu
,
Filipiny
,
Ryby
,
Kuchnia śródziemnomorska
,
Salsa pomidorowo-oliwkowa
Srpska proja - serbski chleb kukurydziany
Chleb ten podaje się w Serbii w towarzystwie sarmy, czyli bałkańskiego odpowiednika naszych "gołąbków".Mnie "srpska proja" bardziej przypomina słone ciasto niż chleb, przynajmniej taki chleb, jaki znamy z polskich stołów, gdyż konsystencją przypominała...
Skarbnica Smaków
Akcje kulinarne
,
Pieczywo
Biff Lindström - kotleciki z buraczkami
Dziś klasyk kuchni szwedzkiej. Danie nieco podobne do naszych kotletów mielonych, jednak marynowane buraczki i kapary zupełnie zmieniają i wzbogacają smak potrawy. Nazwa podobno pochodzi od nazwiska Henrika Lindströma, który odwiedzając Kalmar miał poi...
Kuchnia z wyrakiem
Dania główne
,
Mięso
,
Kuchnia skandynawska
Zbiteń – rozgrzewający korzenny napój rosyjski
Zbiteń (ros. сбитень lub збитень) to rozgrzewający napój rosyjski na bazie miodu, znany od XII wieku. Cudzoziemcy, którzy odwiedzali Rosję za Piotra I z zachwytem mówili o zbitniu. Był on popularny w Rosji aż do XIX wieku, gdy upowszechniła się herbata...
Kuchnia z wyrakiem
Napoje
,
Kuchnia rosyjska
Pražský guláš - Gulasz praski
Jak twierdzą sami Czesi, Pražská Šunka, jest ich oryginalnym produktem, którego autorem był praski rzeźnik František Zvěřina w XIX wieku. Bardzo przypomina prosciutto w smaku, chociaż jest zupełnie inaczej przygotowywana. Dziś nieco zapomniana, ...
Kuchnia z wyrakiem
Dania główne
,
Mięso
,
Kuchnia czeska
,
Dodatki
Chile con queso - Dip serowy do nachos
Dziś klasyk z kuchni Tex-Mex oraz kuchni Południowego Zachodu, o korzeniach z meksykańskiego stanu Chihuahua. Bardziej znany jako obowiązkowy element wielu imprez ;) Chile con queso, czyli popularny dip serowy do nachosów można przygotować samemu w dom...
Kuchnia z wyrakiem
Przystawki
,
Kuchnia meksykańska
,
Przepisy podstawowe
,
Sosy
MANTY Z SEREM – kuchnia uzbecka
Dziś zabieram Was na wycieczkę w kierunku Uzbekistanu. Jednym z najpopularniejszych dań oprócz Lepioszki, Lagamanu czy też Somsy są tam Manty. Manty to pierożki gotowane na parze wypełnione ostrym nadzieniem mięsnym ( najczęściej baraniną...
Ostra na Słodko - blog kulinarny
Dania mączne
,
Kuchnie świata
,
Ser
,
Pierogi
,
Knedle / Kluski
,
Koktajl
,
Truskawki
,
Kuchnia Gruzińska
,
Manty
Kotlety mielone z brokułem i suszonymi pomidorami
Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy
Bezglutenowe
,
Metoda Montignac I faza
,
Dania z mięsem
Wątróbka królicza - dla mnie najlepsza!
Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy
Bezglutenowe
,
Metoda Montignac I faza
,
Dania z mięsem
,
Sałatki
Pikantne bezglutenowe paluszki serowe, na mące z ciecierzycy!
Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy
Bezglutenowe
,
Wegetariańskie
,
Strączkowe
,
Domowe wyroby
←
Poprzednia
56
57
58
59
60
Następna
→