Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291588 wyników
Przepis na kopytka z grzybami
Białkowe pierogi - bez glutenu
Generalnie pierogów nie lubię. Zawsze uważałam, że ta potrawa jest zaklejająca i ma niewiele wartości odżywczych. Wczoraj, w ramach odstępstwa od ścisłej diety, spróbowałam pieroga z pokrzywą - całkiem smaczny był, ale więcej bym nie zjadła bo to insul...
Pysznie i zdrowo, czyli zdrowie od kuchni
Wegańskie
,
Bezglutenowe
,
Obiad
,
Obniżone IG
,
Tofu
,
Soczewica
Gnocchi w pomidorach
W lodówce miałam troszkę ziemniaków, a w głowie brak pomysłu na obiad. Przeglądając stary numer gazetki " Gotuj krok po kroku " wpadłam na przepis na te kluseczki choć dla mnie to są zwykłe kopytka :) , reszta to już wodze fantazji.Gnocchi ...
Izioni pyszne smaki
Pierogi i kluchy
Leniwe pierogi
Uwielbiam wszelakie kluski, kopytka,leniwe czy knedle. Dla mnie to powrót do dzieciństwa. Oto propozycja na pyszny bezmięsny obiad, dobór dodatków zależy tylko wyłącznie od waszych gustów. Jedni jedzą je polane grzybowymi sosami ja uwielbiam na s...
Gotowanie i pieczenie - I love it .
Obiad na Piątek
,
Kuchnia wegetariańska
Knedle
Uwielbiam wszystkie kluchy :) Jakkolwiek to zabrzmi.. Pamiętam doskonale jak lepiłam z moją nieżyjącą już Babcią pierogi, jak gniotłyśmy ciasto na kopytka czy pyzy. Zawsze też bardzo się cieszyłam kiedy w pojemniczkach z jedzeniem od mojej drugiej Babc...
in love with food
Ziemniaki
,
Mąka
,
Jajko
,
Kluchy
,
Knedle
,
Mąka ziemniaczana
,
śliwka
Cepeliny litewskie
Uwielbiam wszelkie dania z ziemniaków. Smażone jak placki ziemniaczane czy gotowane jak pyzy, kartacze, kopytka i cepeliny - a podane ze skwarkami są genialne. Ciasto na cepeliny robi się z surowych i gotowanych ziemniaków a farsz to surowe mięso i ceb...
Łyżka w Garze
Mięso
,
Cepeliny
,
Ziemniaki
Gnocchi di patate, czyli włoskie kluseczki ziemniaczane
Gnocchi to tradycyjne włoskie kluseczki, które charakteryzują się malutkimi rowkami, w których przy podaniu zbiera się sos.Smakiem przypominają polskie kopytka. Ich nazwa pochodzi od słowa „gnocco”, co oznacza grudę.We Włoszech podaje się j...
Di gotuje
Na obiad
,
Ze świata
,
Przystawki i dodatki do obiadu
,
Ziemniaki
,
Kluski
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem
Troszkę inna odmiana gołąbków. Mięso połączone z ryżem, grzybami i marchewką. Smaczny i sycący obiad.400 g mięsa mielonego wieprzowego1 marchew1 cebula100 g ryżu50 g kurek100 g pieczarek2 jajka5 łyżek bułki tartej10 liści kapusty150 g koncentratu pomid...
VioletoweKucharzenie
Wieprzowina
Zapiekanka z tortellini w sosie serowym
Bardzo lubię zapiekanki. Jako mama dwumiesięcznej Julci cenie je za prostotę i szybkość przygotowania. Mogę przygotować składniki i włożyć do naczynia żaroodpornego, a później wstawić przed podaniem. Do tego dania zawsze używałam tortellini z grzybami,...
Apetyczna kuchnia
Tagliatelle z kurkami w kremowym sosie
Właściwie sezon na grzyby trwa od jakiegoś czasu, aż wstyd, że tak późno się za nie zabrałam... Grzyby uwielbiam pod każdą postacią - zupa, risotto, pierogi, z makaronem, w tarcie, smażone, duszone ze śmietaną - niebo w gębie. Pierwsze ...
Rodem z Kuchni
Dania główne
,
Makarony
Czerwony barszcz na winie
Składniki:- 2 litry wywaru warzywnego- 3 świeże buraki- garść suszonych prawdziwków- 350 ml kwasu buraczanego- 150 ml czerwonego, wytrawnego wina- 2 zmiażdżone ząbki czosnku- 1,5 łyżki octu winnego- kilka ziarenek czarnego pieprzu- 3 ziarenka ziela ang...
Kulinarne Pomyłki
Zupy
,
Boże Narodzenie
WIGILIJNA KAPUSTA ZASMAŻANA Z GRZYBAMI
Kapusta z grzybami to jedna z najczęstszych potraw na wigilijnym stole. Ja przygotowuję ją troszkę inaczej niż moja mama. Dodaje do niej magiczny składnik, który zapewnia niepowtarzalny smak! POTRZEBUJEMY: 0,5 kilo dobrej, ukiszonej kapusty suszoneR...
Miętowy Garnuszek
Bez kategorii
,
Dodatki
,
Grzyby
,
Boże Narodzenie
Kluski śląskie z mięsem mielonym
Kluski śląskie z mięsem mielonym Nazwy są napawdę różne na to danie, najczęsciej ludzie nazywają je po prostu pyzami lub kluskami z mięsem. Jak zwał tak zwał, są bardzo smaczne i łatwe do przyrządzenia, choć wydaje się że to bardzo trudne jest do zrobi...
Pani Kucharka
DANIA OBIADOWE
Podlaski kulebiak z kapustą i grzybami
Podlasie to niezwykłe miejsce - tutaj przenikają się różne kultury, których historię widać w lokalnej kuchni. Daniem, który łączy kulturę polską, pruską i białoruską jest właśnie kulebiak.Kulebiak to wytrawny drożdżowy placek zwykle nadziany mięsem, ry...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Słone
,
Drożdżowe
,
Boże Narodzenie
,
Podlasie
,
Grzyby
,
Kapusta
Serek kanapkowy z grzybami!
Serek z dodatkiem grzybów to świetna pasta kanapkowa! Bardzo lubimy zbierać grzyby a że ostatnio nazbieraliśmy ich dość dużo to zaczęłam kombinować co tu z nich zrobić! I tak wpadłam na pomysł zrobienia takiego serka - jest pyszny! Gorąco polecam...
Smakowity Zaułek
Dania Bożonarodzeniowe
,
Grzyby
,
Dodatki
,
Pasty do chleba
Risotto z pieczarkami i kurczakiem
Składniki:1 szklanka ryżu do risotto (arborio)1 pierś z kurczaka (podwójna)1/2 kieliszka białego wytrawnego wina1 cebula250 g pieczarek4 szklanki bulionu (drobiowy lub warzywny)4 suszone grzyby4 łyżki parmezanu2 ząbki czosnkugarść zielonego groszku, ug...
Fabryka Smaku
Kurczak
,
Ryź
,
Parmezan
Pasztet z żurawiną
Twórczo rozwinęłam tradycyjny przepis rodzinny i uważam, że wyszło doskonale.Składnikiok. ½ kg wątróbki drobiowejok. ½ kg dość przerośniętej karkówki (w oryginale był surowy boczek)1 duża lub dwie małe cebule (obrane)parę suszonych grzybów 2‒3 ząbki cz...
Dobre rzeczy
Na słono
,
Kolacje
,
Mięso
,
świąteczne
←
Poprzednia
82
83
84
85
86
Następna
→