Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
352 wyników
Przepis na f-4
BROWNIE Z BURAKAMI
Zakochałam się , jest absolutnie przepyszne. Moim znajomym również bardzo smakowało, poza jedną osobą :) Ciasto oczywiści błyskawiczne i zdrowe , choć kalorii ma kilka. Uznaję brownie z buraczkami za jedno z moich ulubionych wypieków.Składniki (b...
achbababyc
Łosoś pod warzywną pierzynką. WIOSNA/PRINTEMPS
A to znalazłam przepis! z kwietniowego numeru «Sól i pieprz» z 2002 roku… tak robiłam porządki w kartonach w garażu i wpadło mi w ręce a dzisiaj wpadło nam do żołądków! i to z jakim przyjemnym efektem! Polecam wam b...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Ryby - Poissons
Ciasto orzechowe z twarogiem : JESIEN
W mojej wersji chodzi o francuski, prowansalski twaróg – Brousse, ale myślę, że wyjdzie znakomite z ricottą. Twaróg do tego ciasta nie jest ani homogenizowany ani ten w kawałku… musi mieś gęstą konsystencję w stylu ricotty. 120 g orzec...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Ciasta - Gâteaux
PASTA DO CHLEBA Z MARCHEWKI I ZIÓŁ
Powiem szczerze, że dość sceptycznie podeszłam do tego przepisu. Ciekawość smaku wzięła jednak górę i nie żałuję. Pasta jest delikatna i aromatyczna. Doskonała zarówno do pszennej bagietki jak i tradycyjnego razowca.PASTA Z MARCHEWKI I ZIÓŁ:4 marchewki...
Kawa cynamonem pachnąca
Przekąski
,
Dania warzywne
,
śniadanie
MINI KAPUSTY NADZIANE MIĘSEM I RYŻEM
Miałam bardzo małe główki kapusty i żeby się nie zmarnowały nafaszerowałam je mięsem i upiekłam.SKŁADNIKI4-5 główki małych kapust500 g mięsa mielonego 100 g ryżu2 łyżeczki koncentratu pomidorowegosólpieprz1 jajkoząbek czosnku1 łyżeczka suszonej n...
Katerina&Kuchnia
DANIA MIĘSNE
Babeczki duszki z bezą (bez cukru)
Co roku przypominałam sobie o tym, że jest takie coś jak Halloween w jego dniu lub dzień po i nie byłam w stanie przygotować żadnego przepisu. Ale w tym roku pamiętałam! I już jest. Przepis na FIT babeczki z bezą bez cukru! Takie duszki. Oczka i usta z...
Czarna wisienka
Dietetyczne
,
Pyszne wypieki i desery
,
Czekolada
,
Mąka orkiszowa
,
Na imprezę
,
Babeczki
,
Kakao
,
Halloween
Zimowy garnek warzyw z perliczką. ZIMA/HIVER
Czyli nasz week-endowy obiad. 5-6 porcjiPrzygotowanie 30 minutDuszenie 1 h1 perliczka – 1,5 kgokoło6 marchewekPół kapusty6-8 ziemniakówCebulaLiść laurowyKilka gałązek tymiankuZąbek czosnkuZiele angielskieSól1 litr bulionu z warzyw (...
Est-Ouest
Mieso-Viandes
,
ZIMA/HIVER
Krem z pieczonych buraków
Mamy dla Was dzisiaj zupę krem z pieczonych buraków z dodatkiem pieczonego czosnku i świeżego tymianku! Jest pyszna, szybka i daje nam świetną alternatywę dla klasycznego świątecznego barszczyku! :)Krok po kroku z przygotowania zupy znajdziecie n...
Plate of Joy
święta
,
Tesco
,
Tymianek
,
Pięknie podane
,
Zima
,
Zupa
,
Warzywa
,
Jesień
,
Zupa krem
,
Pieczone buraki
,
Pieczony czosnek
,
śmietana
Pożywna zupa-krem z soczewicy, z przyprawami z różnch kontynentów. Zupy 2016/2017
Uwielbiam tę zupę! Przede wszystkim za smak, ale też za konsystencję, walory zdrowotne i za to, że rozgrzewa w zimny wieczór.4 porcje30 minut przygotowania200 gczerwonej soczewicyPół cebuliZąbek czosnkuMarchewka1 litr bulionu z...
Est-Ouest
Zupy - Soupes
,
Zupy 2016/2017
Krem z marchewki z pomarańczą. Zupy 2016/2017
4 porcje Przygotowanie 35 minut 750 gmarchwi 2 szalotki 1 pomarańcza 750 ml bulionu warzywnego Masło Szczypta cukru, kolendry, kminku i imbiru Kremówka – 3 łyżki Sól, pieprz Na maśle podsmażyć szalotki, dodać marchewki i chwilę d...
Est-Ouest
Zupy - Soupes
,
Zupy 2016/2017
Suflet grejpfrutowy, dietetyczny : Zima/Hiver
Dietetyczny bo ma niecałe 200 kcal na osobę. Jest soczysty i leciutki.3 porcje2 różowe grejpfruty3 jajka75g cukru2 łyżeczki kropelek czekoladowychMasło do formyGrejpfruty obieramy i kroimy na kawałeczki (à vif). Odsączamy sok. Żółtka...
Est-Ouest
Desery - Desserts
Torcik różowo-truskawkowy. WIOSNA/PRINTEMPS
Przepis zaczerpnęłam z najnowszego numeru CVF. Bardzo spodobała mi się fotografia ciasta i dość nietypowy przepis. Używa się bowiem do jego wypieku tradycyjnych francuskich różowych biszkoptów, które w regione Szampanii są produkowane od 1691 roku. C...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
WIOSNA/PRINTEMPS
Figi zapiekane z buraczanym kuskusem i wędzonym łososiem
Banalna w przygotowaniu a jak pyszna przekąska ze świeżej figi , kaszy kuskus o pięknym kolorze które oddały buraczki oraz wędzonego łososia. Sok z limonki nadaje świeżego smaku a całość rozpływa się w ustach. Składniki: 3-4 świeże figi 1 mały burak 50...
SzczyptaChili.pl
Obiad
,
Przystawki
,
Figi zapiekane z buraczanym kuskusem i wędzonym łososiem
Dobry program i ważna lekcja dla każdego: recenzja programu "Kochanie, ratujmy nasze dzieci"
Hej :)Czasami przeglądając ofertę kanałów telewizyjnych mam wrażenie, że nie da się zobaczyć żadnego wartościowego polskiego programu. Telewizję oglądam bardzo rzadko, w czasie studiów właściwie w ogóle- od 4 lat nie miałam telewizora na żadnej ze stan...
Przewodnik po dietetyce
Recenzja
,
Program
,
Kochanie ratujmy nasze dzieci
,
Nadwaga i otyłość u dzieci
,
Otyłe dziecko
,
Program TV o zdrowym odżywianiu
,
Tvp
,
Tvp2
,
Walka z otyłością
Fusilli i groszek z orzechowym pesto. Wiosna/Lato
3 porcje250 makaronu świderki czyli fusilli300 groszku młodego1 cytryna najlepiej ekoSól, pieprzPestoPęczek bazyliGarść orzechów włoskichZąbek czosnku5 cl oliwy z oliwek30 g parmezanuMiksujemy składniki na pesto. Makaron gotujemy z ...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
LATO/ETE
,
Makarony- Pâtes
Kurczak wiosenny ze szparagami, groszkiem i sosem Pistou. WIOSNA/PRINTEMPS
Dość nietypowy kurczak bo gotowany w bulionie z warzywami wiosny. Jego smak zaostrza sos prowansalski pistou. Całość pyszna i dietetyczna.6 porcjiPrzygotowanie 45 minut750 gpiersi z kurczaka300-400 gmłodego groszku w strączkach ( ak...
Est-Ouest
WIOSNA/PRINTEMPS
,
Mieso-Viandes
←
Poprzednia
1
2
3
4
5
Następna
→