Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
285623 wyników
Przepis na eskalopki cielęce w białym winie
Futrzana kamizelka w roli głównej
Witajcie serdecznie!Zima chyba postanowiła nie zawitać do nas w tym roku. W Poznaniu ciągle szaro, buro i nawet jednego dnia z białym puchem nie było nam dane przeżyć tej zimy. Nie mamy zamiaru robić zdjęć podczas takiej pogody, wszystko wokół wydaje s...
P.S.WeAreCrazy
Szary
,
Botki
,
Futerko
,
Jeansy
,
Koszula
,
Brązowy
,
Błękitny
,
Kamizelka
,
Torebka
Zupa ogonowa z wolnowaru
Znakomita, sycąca zupa, świetna na mroźne dni. Wolnowar do ugotowania zupy ogonowej nadaje się wręcz idealnie. Można przed podaniem mięso wyjąć, usunąć kości i takie obrane wrzucić do zupy. Ja lubię podawać zupę z plastrem ogona, moim zdaniem wygląda z...
Stare Gary
W wolnowarze
,
Zupy
,
Wołowina
,
Ogon wołowy
Tort Pirat
Tort PiratPieczemy ciasto z mojego ulubionego przepisu na biszkopt puszysty .Pamiętaj, aby biszkopt upiec go na dzień przed robieniem tortu. Ważne jest, aby dobrze ostygł przed krojeniem.Jako dodatek do masy dodałam wiśnie. Idealnie pasują do czekolado...
Torty Aliny
Pijane naleśniki z truskawkami
Sezon truskawkowy za pasem :) Czas więc wykorzystać dary natury i przyrządzić pyszne pijane naleśniki! A dlaczego pijane? Bo z amaretto. Polecam! Uwielbiam i ubóstwiam!SkładnikiCiasto naleśnikowe:1/2 l mleka30 dag mąki2 jajkaszczypta soli1 łyżeczka ole...
Cynamon i Miód! - People who love to eat are always the best people :)
Deser
,
Truskawki
,
Amaretto
,
Cynamon
,
Naleśniki
Risotto z jarmużem i krewetkami
Kremowe risotto z zdrowym jarmużem i niezastąpionymi krewetkami. Jarmuż wspaniale wkomponował się w to włoskie danie, krewetki natomiast dodały więcej charakteru. Syte, rozgrzewające i... The post Risotto z jarmużem i krewetkami appeared first on Studi...
Studio Kuchnia
Wege
,
Zdrowo
,
Owoce morza
,
NA SZYBKO
,
Krewetki
,
Jarmuż
,
WARZYWA W ROLI GŁÓWNEJ
,
Ryż
,
KASZA I RYŻ
,
RYBY I OWOCE MORZA
,
Risotto
Fine Dining Week - KARAKTER Kraków
surowa konina / skwarki z mangalicy / olej z dymkiriostto szafranowe / szpik kostny / kacze sercaboczek / pomarańcza / przegrzebek / brukiewburger wołowy doprawiony pieczoną kaczką / foie gras / czarny bezbiałe wino / suszona kaszanka / jabłka&nb...
KUCHNIA MIŁOSNA
Kraków
,
Foie gras
,
Burger
,
Menu degustacyjne
,
Daniel myśliwiec
,
Fine dining week
,
Karaker kraków
,
Karakter opinie
,
Karakter recenzja
,
Małże kraków
,
Restaurant week
,
Zazie bistro
Ryba w razowej panierce z puree z topinamburu
Ryba w razowej panierce z puree z topinamburuPrzyznacie się ile zjedliście wczoraj pączków? Ja się nie przyznam ;) A żeby zapomnieć o tłustoczwartkowym obżarstwie, podam Wam przepis na wyjątkowo pyszny, lekki obiad :- ) Ryba w panierce razowego c...
Gdy w brzuchu burczy...
Dania rybne
,
Ryby
,
Warzywa
,
Topinambur
Knedle z truskawkami i Mazury 2017
Truskawkowy sezon już się prawie skończył, a u mnie na blogu dopiero wpis o knedlach:-( Ciągle jestem w tyle... Truskawki w zamrażarce, truskawki w słoikach, smak truskawek jeszcze ciągle żywy... Tak samo jak wspomnienia czerwcowego żeglowania po mazur...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
Wspomnienia
,
Własne wyroby
,
Knedle
Ostrygi z Arcachon
Korzystając z ostatnich upalnych dni pojechałam na krótką wycieczkę do Arcachon, miasta które jest lokalnym kurortem położonym nad Oceanem Atlantyckim. Latem ściągają do niego tłumy mieszkańców Bordeaux ale poza sezonem miasto nieco przycicha. Odwiedza...
Jak cień
Podróże
SERNIK DO KAWY!
SERNIK CYTRUSOWYChodził za mną sernik taki bez ciasta na spodzie. Sernik z sera białego, a nie z zmielonego sera w wiadereczku. Treściwy, aromatyczny i z dodatkiem skórki pomarańczowej. Serniki to ciasta, które mogą kilka dni być przechowywane w domu i...
SMYKWKUCHNI
IMPREZA
,
CIASTA
,
Ciasta na blogu
,
Boże Narodzenie
,
Serniki
Batoniki daktylowe
Mój kolega po fachu, znacznie starszy, ale wciąż w dobrym zdrowiu, mawia, że są trzy rodzaje białej śmierci: biała sól, biały personel i biały cukier. Solą nie przejmowałam się nigdy, bo ciśnienie mam z natury niskie, ale ze wz...
MEALS AND FEARS
Młody szpinak w roli głównej, czyli sałatka na drugie śniadanie i rzecz o książkach
Nie będzie to nic nowego, ani tym bardziej odkrywczego, że Maj już dawno nas opuścił... Zabrał ze sobą zapach konwalii, piękne kwiaty bzu, ususzył wiechcie akacji...Nie będę po nim płakać, bo brat Maja, Czerwiec jest równie zachwycający:-) Zaczarował p...
Moje pasje: ogród i kuchnia.
Śniadania
,
Sałatki
,
Książkowo
Tort Spiderman z masą kakaowo - truskawkową.
Tort Spiderman dla bliźniaków :)Biszkopt rzucany:7 jaj180 g cukru160 g mąki70 g mąki ziemniaczanejBiałka oddzielić od żółtek. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać przez sito i wymieszać je razem.Białka ubić na sztywno ze szczypt...
Co dobrego dziś?
Torty
,
Kremy
Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka
Cheeser -serowy kotlet z piersi kurczaka Pyszny serowy kotlet , to nowy pomysł na przełamanie nudy w kuchni . Przecież wszystko już było
Ogrodnik w podróży
Z
,
Na
,
Przepis
,
Obiad
,
Co
,
Pyszne
,
łatwe
,
Do
,
W
,
Szybkie
,
Kuchnia
,
Smaczne
,
Mięso
,
Lekkie
,
Dania z mięs białych
,
Kurczak
,
Pieczony
,
Przetwory
,
Kurczaka
,
Filet
,
Pierś
,
Kotlet
,
Drobiowy
,
Schabowy
,
Panierce
Tarta z rabarbarem, konfiturą z róży i migdałowym kremem
Tarta z rabarbarem i rabarbarową kratką, z dodatkiem aromatycznej konfitury z róży wiadomo domowa jest najlepsza, dobrze, że mam jeszcze zeszłoroczne zapasy Co powiecie na taki deser na dziś? Najbardziej cieszę się z pierwszych w tym sezonie zd...
candycompany.pl
Przepisy
,
Migdały
,
Tarty / tarts
,
Tarta
,
Róża
,
Kruche ciasto
,
Limonka
,
Rabarbar
,
Hibiskus
,
Woda różana
Lyońskie bouchon i „mózg” przędzalnika
Tak, mózg przędzalnika. Tak w wolnym tłumaczeniu brzmiałaby nazwa jednego ze specjałów, bez którego nie mogłoby się chyba obejść menu żadnego porządnego, lyońskiego bouchon. Zanim przejdziemy do mózgu o bouchon. Bouchon po francusku znaczy tyle...
Podróże
,
Uncategorized
,
Francja
,
Lyon
,
Kuchnia francuska
,
Onlylyon
,
Przewodnik
,
Bouchon
,
Bouchon lyonnais
←
Poprzednia
208
209
210
211
212
Następna
→