• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
285623 wyników

Przepis na eskalopki cielęce w białym winie

Przepis na Lemoniada
Lemoniada
Lemoniada...Słodka, kwaśna, cytrynowa.Pyszna, tradycyjna, domowa.Niezapomniany smak dzieciństwa.Polecam!Składniki:5 cytryn;440 g białego cukru;750 ml zimnej wody.Sposób przygotowania:Cytryny dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą. Osuszyć. Wycisnąć z ni...
Gospodyni Miejska
Napoje bezalkoholowe, Domowy wyrób, Cytryny, Domowa lemoniada, Lemoniada, Lemoniada do rozcieńczania, Lemoniada syrop, Domowa lemoniada cytrynowa, Lemoniada cytrynowa, Syrop
Przepis na Lasagne bolognese
Lasagne bolognese
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs)...
Cook with Dawid Dudziak
Przepis na Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem orzechowym
Składniki na 32 małe rogaliki albo 16 większychCiasto:400 g mąki tortowej2 jajka80 g cukru50 g masła ( roztopić )150 ml mleka30 g świeżych drożdżyNadzienie:200 g orzechów włoskich100 g cukru100 g bułki tartej1 łyżka miodu płynnegopół łyżeczki cyn...
kulinarne inspiracje Agusi
Ciasta i desery
Przepis na NALEŚNIKI Z SEREM W SOSIE POMARAŃCZOWYM
NALEŚNIKI Z SEREM W SOSIE POMARAŃCZOWYM
Kochamy naleśniki te wytrawne i te słodkie , faszerowane lub te bez niczego .Dziś zapraaszam na naleśniki z serem białym i rodzynkami , które dusiłam w soku z pomarańczy.Robi się je trochę dłużej niż tradycyjne , ale warto bo smakują ...
Gotowanie Patki
Naleśniki, Desery
Przepis na Seromakowiec
Seromakowiec
Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem pomarańczy, prawdziwą czekoladą, karpiem i makiem! Kiedyś mielenie maku było niezłą przeprawą przez męki, przynajmniej dla mnie i dla siostry:) Dzisiaj nie musimy już stać 2 godziny przy maszynce i mie...
Ania i Marcin
Słodkości, Czekolada, Boże Narodzenie, Ciasta, Zobacz koniecznie, Ser biały, Mak, Ser
Przepis na Babka czarno na białym
Babka czarno na białym
Baba czarno na białymGdy nadchodzi ochota na coś słodkiegonajłatwiej przygotować babkę,gdyż nie wymaga kremu, wystarczy upieci już od razu można rozkoszowaćsię smakiem.Ta babka by nieco urozmaicić smak została zwieńczonadodatkowo polewą kak...
My sweet a life
Masło, Jajka, Mleko, Kakao, Polewa czekoladowa
Przepis na Skorzonera a salsefia
Skorzonera a salsefia
Maria Ochorowicz-Disslowa, "Uniwersalna książka kucharska", 1937 r.;Jesienią pojawia się w sklepach niepozorny korzeń - skorzonera. Ubrudzony ziemią, czarny, nie zachęca do kupna, ale skusiłam się na niego, bo niejednokrotnie widywałam go w przedwojenn...
Strawberries from Poland
Na słono, Na obiad, Warzywa, Bezmięsne, Vintage cooking, Marchewka, Pietruszka, Seler, Warzywa korzeniowe
Przepis na Tuńczyk w panierce z orzechów laskowych podany z duszonym szpinakiem i ziemniaczano-chrzanowym puree
Tuńczyk w panierce z orzechów laskowych podany z duszonym szpinakiem i ziemniaczano-chrzanowym puree
Kochani,dziś świętujemy....okazja jest wyjątkowa, więc i moja propozycja będzie wyjątkowa. 31 stycznia 2013 roku pojawił się na blogu moje kulinarne rozterki pierwszy wpis. Przyznam Wam się szczerze, iż sama chyba nie sądziłam, że tak bardzo zaangażuję...
Moje Kulinarne Rozterki
Przepis na PASZTET BIAŁYCH WARZYW Z ŻURAWINĄ
PASZTET BIAŁYCH WARZYW Z ŻURAWINĄ
Choć użyłem białych i prawie białych warzyw do tego pasztetu, to po upieczeniu kolor jest trochę ciemniejszy. Ale nie o kolor chodzi a o smak. Warzyw w kolorze białym mamy dość sporo. Smakowo jest bardzo różnorodnie.Większość to bulwy o ziemistym...
WEGANON
NA OBIAD, PRZYSTAWKI, NA ŚNIADANIE, WIELKANOC, PASZTETY
Przepis na Świąteczne miodowe pierniczki Emilki
Świąteczne miodowe pierniczki Emilki
Pierniczki, które widzicie na zdjęciu zrobiła.... 7-letnia Emilka, córka naszych przyjaciół. Pomoc ze strony mamy Emilki ograniczała się do roztopienia masła i włożenia ciastek do piekarnika. Wniosek z tego jeden - dla chcącego nic trudnego, nawet jeśl...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Świąteczne miodowe pierniczki Emilki
Przepis na Placuszki pomarańczowe z chia
Placuszki pomarańczowe z chia
W upalne dni większość z nas nie ma ochoty na mocno sycące posiłki.Mam dla Was lekką i smaczną propozycję śniadaniowo-obiadowo-podwieczorkową - to placuszki orkiszowe z dodatkiem soku pomarańczowego oraz nasion chia.Serwowałam je na leniwe, sobotnie śn...
Cake Caprice
Smażone
Przepis na Spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Kocham lato za kolory! Nie ma nic lepszego niż szybki, kolorowy obiad, przygotowany z miłością, inspirowany kuchnią śródziemnomorską, a tak naprawdę wymyślony z głowy, bo nie lubię korzystać z książek kucharskich. Lubię swobodę w gotowaniu, korzystam z...
Moja smaczna kuchnia
Dodatki, Warzywa, Obiady, Włoskie smaki, Makarony
Przepis na Naleśniki
Naleśniki
Sobota to najlepszy dzień na smażenie naleśników. Mamy więcej czasu, można zrobić większą ilość i będzie obiad na niedzielę. Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki, dzisiaj podam Wam mój ulubiony, sprawdzony, idealny! Naleśniki są cienkie, mięciut...
Moja smaczna kuchnia
Dodatki, śniadania, Warzywa, Obiady, Desery, Owoce, Wypieki, Jajka
Przepis na BURRATA, PROSCIUTTO I FIGI
BURRATA, PROSCIUTTO I FIGI
Niedzielne śniadanie. Ostatnio w sklepie trafiłam na burratę, która bardzo mi zasmakowała. A że mamy sezon na figi, postanowiłam połączyć te dwa elementy tworząc pyszne i eleganckie danie.Burrata powstaje z poz...
Moje codzienne przyjemności...
PRZEPISY, Śniadanie, Przekąski/przystawki, Mieso, Owoce, Sałatki, Sery
Przepis na Manty z serem i malinami
Manty z serem i malinami
Manti według źródła, to tureckie lub środkowoazjatyckie pierogi smażone lub gotowane, faszerowane jagnięciną, wołowiną, ziemniakami lub dynią i polewane roztopionym masłem, śmietaną, sosem pomidorowym lub sosem jogurtowo - czosnkowym. Wspaniale smakują...
ogrody babilonu
Twarożek, Maliny, Kluski
Przepis na Ostrygi pieczone
Ostrygi pieczone
Ostrygi były spożywane już przez starożytnych Rzymian, jednak to kuchnia francuska rozpropagowała te owoce morza, a ich spożywanie stało się oznaką luksusu podobnie jak spożywanie kawioru. W tej chwili stają się one bardziej dostępne dla zwykłych zjada...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Przystawki, Kuchnie Świata, Owoce morza
← Poprzednia
207208209210211
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin