Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8517 wyników
Przepis na chleb farmerski
Domowy chleb z ziarnami
Piekliście już chleb w domu? Ostatnio przekonałyśmy się, że to bardzo proste i warto. Poza tym, to samo zdrowie i nie ma przyjemniejszego śniadania, niż takie z własnoręcznie zrobionym i upieczonym chlebem. Jako dodatki świetnie sprawdzą się ziarna sło...
A menu please!
Drożdże
,
Sól
,
Chleb
,
Ziarna słonecznika
,
śniadanie
Chleb gryczany
Koleżanka zachęciła mnie do tego chleba swoimi wpisami na portalu społecznościowym. Chleb gryczany wyglądał pysznie, do tego okazał się zdrowy. Nie byłabym sobą, gdybym oczywiście nie dodała kilku dodatków od siebie. Takich jak choćby czerwoną Czubricę...
Szepty Domowe
Bezglutenowe
,
Pieczywo
,
Chleb
Chleb rodzinny :) 1,80 kg :)) !!
Skład:Mąka pszenna z pełnego przemiału typ 1850 - 500 gMąka pszenna typ 450 - 450 gSól - 1 łyżka, a może lepiej 1,5 lub 2 płaskie , bo wyszedł trochę mało słony jak na mój gust.cukier - 2 łyżkidrożdże 20-30 golej 4 łyżkiwoda : tym raz...
Reminiscencje smaku
Kuchnia
,
Chleb
Krupnik
Krupnik to zupa tradycyjnie polska, bardzo rozgrzewająca idealna na jesienno-zimowe obiadki. Wystarczy miska z wkładką mięsną, plus pieczywo najlepiej chleb żytni, aby się najeść tą zupą do syta .Polecam. Składniki:3 skrzydełka z kurczaka2 ...
Gorący kąsek
Domowe obiadki
,
Kolacje
Tapas VII - Antipasto, przekąski
Propozycja kanapeczek tostowych i ogórka z kurczakiem- myślę że będzie hitem na Waszym imprezowym stole. Największym plusem kanapeczek, jest to że możemy je przygotować dużo wcześniej, ponieważ muszą one " poleżeć " w lodówce- by później się pięk...
Smaki Edyty
Przekaski
,
Impreza
,
Party
,
Antipasto
Zakwas żytni
Zakwas żytni przyda Wam się głównie do wypieku chleba. Jeżeli zdarza Wam się przygotowywać chleb to powinniście mieć zakwas w lodówce, gotowy do użycia.Podaję jeden z najprostszych sposobów jego wykonania. Dla amatorów w sam raz, jeżeli potrzebujecie e...
Słodki smak czekolady
Pieczywo
,
Zakwas
Chleb z mąki migdałowej - bez pszenicy, glutenu, drożdży i mleka!
Witajcie kochani!Dziś mam dla Was super prosty i bardzo zdrowy przepis na chleb z mąki migdałowej. Przepis ten, chociaż idealny dla osób z alergiami pokarmowymi, znajdzie pewnie fanów wśród smakoszy tradycyjnego chleba. Ma oczywiście słodką nutę od mig...
Kuchnia Alternatywna - Blog nie tylko kulinarny!
Dieta
,
Przepis
,
Zdrowo
,
Chleb
,
Proste danie
Chleb żytni na zakwasie z ziarnami
Składniki:600 g mąki żytniej pełnoziarnistej,370 g zakwasu,letnia woda (u mnie 470g),15 g soli,1 łyżka słonecznika,2 łyżki siemienia lnianego,2 łyżki pestek z dyni,2 łyżki otrębów owsianych + do obsypania formy,1 łyż...
Mój pamiętnik kulinarny :)
Pieczywo
Od czego zacząć? Czyli mój pomysł na odchudzanie.
Początki zawsze są trudne. Wie to każdy, kto chociaż raz próbował coś zmienić. Przede wszystkim trzeba wyznaczyć sobie odpowiedni cel/motywację. Jeżeli będzie wystarczająco silna to doczekamy się takich efektów, że będziemy ciągle słyszeć "WOW! Jak Ty ...
CHWILA DLA ZDROWIA
PASTA Z SARDYNEK DO CHLEBA
Pasta kanapkowa z sardynekUwielbiam świeży, pachnący, naturalny chleb posmarowany prawdziwym masłem i oprószony odrobiną soli. Ale z dodatkiem pysznej pasty kanapkowej jest jeszcze pyszniejszy, a pasta z sardynek na p...
Calzonella
ZDROWE
,
PRZEKĄSKI
,
DODATKI
Chrupiący chleb na zakwasie
Pyszny, chrupiący chleb mamusi. Najlepszy świeżo po upieczeniu równie smaczny po tygodniu ... Do wykonania nie potrzeba maszyny do pieczenia chleba ani jajek i mleka. Smacznego! Składniki(2 chleby ):1 kg mąki pełnoziarnistej (...
Pora na pora i pomidora
Przepisy
,
Wegańskie
,
śniadanie
,
SAMO ZDROWIE
,
Pieczywo
Wegański pasztet z czerwonej soczewicy
Najlepsze pasztety "rodzą się" z kulinarnych eksperymentów, z "resztek" po obiedzie i lekko już podsuszonych, zapomnianych warzyw z koszyka w lodówce. Nie inaczej było tym razem - wczorajszy, duży ziemniak, podsuszone pieczarki i por... wystarczyło tyl...
Paleta Smaku
Bezmięsnie
,
Wegańskie
,
Przystawki i przekąski
,
Pasztet
Recenzja płyty "Skalpel : Wyzwanie" Ewy Chodakowskiej
Moim noworocznym postanowieniem było, aby zacząć zdrowo się odżywiać (zupełnie wyeliminowałam białe pieczywo i słodycze, jem tylko chleb, który sama piekę) oraz zacząć ćwiczyć. Postanowiłam od razu postawić sobie cel bardzo wysoko i zaczęłam od trening...
DO WHAT YOU WANT TO DO
Inne
,
Recenzje
Zimowa sałatka z soczewicy i wędzonej makreli
Dzisiejszy przepis zrobiłam z czysto ludzkiej ciekawości. Spojrzałam na składniki i pomyślałam, albo zjemy ze smakiem albo wszystko będę musiała wyrzucić do kosza. Zaryzykowałam! I muszę wam powiedzieć, że warto było.Połączenia dosyć niespotykane, ale ...
francja na talerzu
2 przystawka
,
Jabłko
,
Jajko
,
Makrela wędzona
,
Sałatka zimowa
,
Soczewica
Zrazy po marsylsku - paupiettes à la marseillaise
Na te zrazy już dawno miałam ochotę. Od kiedy przeczytałam o nich u Danièle Mazet-Delpeuch, o której pisałam już wcześniej tutaj. O Danièle Mazet-Delpeuch powstał film, który w Polsce był wyświetlany pod tytułem Niebo w gębie(oryginalny tytuł Sav...
Belgia od kuchni
Kuchnia francuska
,
Ciekawostki kulinarne
Najprostsza szarlotka na świecie (sypana, wegańska)
Szczęśliwie w moim życiu zdarzyło się tak, że nie mam wrogów. Gdyby było inaczej, a potencjalni wrogowie chcieliby zwabić mnie w jakieś niebezpieczne miejsce na odludziu, zapewne najlepiej posłużyłby im do tego zapach. Cynamonu, goździków i jabłek. Pie...
Lekko jak hel
Przepisy
,
Na słodko
,
Ciasta
←
Poprzednia
390
391
392
393
394
Następna
→